Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Niel

Nieuws uit Niel

Zomerspaaractie bibliotheek: win leuke prijzen

Rupelbib wil alle kinderen van de Rupelstreek stimuleren om tijdens de vakantiemaanden massaal naar de bib te komen en te lezen.

Politie onderschept wagen met kleuters die vervoerd werden tussen benen van passagier

Afgelopen weekend heeft de politiezone Rupel op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 955 chauffeurs een ademtest afleggen. 941 bestuurders gaven het goede voorbeeld.

[VERKIEZINGEN 2019] Resultaten federale verkiezingen kanton Boom

De resultaten voor het kanton Boom voor de federale verkiezingen zijn gekend.

[VERKIEZINGEN 2019] Resultaten Vlaamse verkiezingen kanton Boom

De resultaten voor het kanton Boom voor de Vlaamse verkiezingen zijn gekend.

Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’

Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio.

Groen wil “van deur tot deur” kiezers overtuigen in provincie Antwerpen

Op paasmaandag trapte Groen haar provinciale verkiezingscampagne af in Lier. Een maand lang trekt de partij met een campagnecaravan doorheen de hele provincie. De groene caravan houdt halt in meer dan 25 gemeenten en steden.

Engageer je als vrijwilliger in het opvangcentrum en/of telefooncentrale tijdens incidenten

Voor de regio Waterkant (welke de gemeenten Aartselaar, Boom, Duffel, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle omhelst), zoekt vrijwilligers om de telefooncentrale en /of opvangcentrum te bemannen bij incidenten.

Meer dan 600 oproepen in hulpverleningszone Rivierenland na doortocht storm

De korte maar hevige storm van zondagmiddag heeft heel wat schade veroorzaakt in de gemeenten van het hulpverleningsgebied Mechelen en Willebroek.

Inwoners politiezone Rupel worden bevraagd bij opstellen veiligheidsplan

Zo’n 2200 inwoners uit de Rupelstreek werden recent uitgenodigd om de bevraging inzake veiligheid, leefbaarheid en tevredenheid in te vullen. De vragenlijst is voor de lokale politiezone Rupel belangrijk om te weten wat er leeft bij de inwoners.

Peter Muyshondt nieuwe korpschef Lokale PolitieZone Rupel

Op vrijdagavond 25 januari heeft hoofdcommissaris Peter Muyshondt de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de Lokale PolitieZone Rupel. Daarnaast werd ook het nieuwe politiecollege geïnstalleerd.