Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg/Oscar Van Kesbeeckstraat (N1) in Mechelen

Vanaf maandag 20 mei voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende een week onderhoudswerken uit op de Antwerpsesteenweg/Oscar Van Kesbeeckstraat (N1) in Mechelen. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt. Van de werken wordt gebruik gemaakt om een bijzonder overrijdbare bedding voor de bus te voorzien. De werken zijn opgedeeld in twee fases en zullen hoofdzakelijk ’s nachts plaatsvinden om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. ’s Nachts wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid via de Liersesteenweg (N14).

Project ‘Huis aan Huis’ in Mechelen wordt verlengd

Stad Mechelen heeft beslist om het project ‘Huis aan Huis’ van Samenlevingsopbouw provincie Antwerpen verder te financieren en voorziet hiervoor 79.000 euro. Na het Oud Oefenplein wordt de expertise nu verdergezet in andere wijken, zoals Arsenaal, Tervuursesteenweg en Liersesteenweg.

Drie maanden genieten tijdens de Zomer is van Mechelen 2019

In de zomer bruist Mechelen helemaal. Muziek, sport en cultuur zijn de ingrediënten voor een breed en straf programma van de Zomer is van Mechelen 2019. Dit jaar geniet iedereen van 21 juni t.e.m. 21 september van heel wat zomeractiviteiten in en rond Mechelen. Zomerse evenementen zoals BROEK, Ottertrotter, Parkpop en Maanrock kleuren de stad.

Dit zijn de drie ‘Schoonste Scholen’ van Mechelen

Ieder jaar verdienen een secundaire en een basisschool van Mechelen de titel van ‘Schoonste School’. Dit jaar zijn er drie in plaats van twee winnaars. Van alle secundaire scholen ging Ursulinen Mechelen met de prijs lopen. GVBS De WEGwijzer -School met de Bijbel en GO! BS De Bel behaalden de beste score van alle basisscholen. Ze winnen een geldprijs van 500 euro. Net als andere jaren werd deze campagne gekoppeld aan ‘Afvalarme School 2020’ van IVAREM.

Ook deze zomer beiaardconcerten in de binnenstad

Fervente beiaardliefhebbers, maar ook gewoon Mechelaars die van cultuur en muziek houden, worden dit jaar weer getrakteerd op een uitzonderlijk beiaardseizoen.

In stilte studeren in Mechels Stadhuis

Vanaf maandag 20 mei kunnen studenten en scholieren een tijdlang terecht in een leegstaande ruimte van het stadhuis van Mechelen. Het stadsbestuur komt hiermee tegemoet aan een nood die er al langer leeft bij jongeren om samen te studeren.

ANPR-camera zorgt voor knip Kruisbaan

Vanaf 1 juni wordt doorgaand gemotoriseerd verkeer in de Kruisbaan geweerd. Een anpr-camera zorgt voor de permanente controle. De knip past in de reeks maatregelen tegen het sluipverkeer en overdreven snelheid die in overleg met de bewoners werd gezocht.

Experts gezocht voor renovatie kademuren

De historische kademuren aan de Dijle in de Mechelse binnenstad zijn aan een renovatie toe. Stad Mechelen wil de eigenaars bijstaan in het hele traject. In deze volgende fase gaat de stad op zoek naar ingenieurs, architecten of studiebureaus voor advies en ondersteuning bij de renovatie. Dat gebeurt via een groepsaankoop.

Weer een beetje meer Vrijbroekpark met de Wilgernis

Gisteren opende gedeputeerde Jan De Haes een nieuw stuk Vrijbroekpark.

Coffice, koffiebar en ondernemerscentrum, wordt nieuwe hotspot op IJzerenleen

Donderdag 23 mei om 1u ‘s middags opent Coffice de deuren aan de Mechelse IJzerenleen, in het pand waar vroeger het alombekende café Bridge was.