Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Mensen met een beperking rapen zwerfvuil op Ragheno-site

Nu zondag organiseert Mechelen een historische wandeling op de site van Ragheno. Vandaag volgden een aantal mensen met een verstandelijke beperking dezelfde route, om vrijwillig het zwerfvuil op te ruimen. Dit is geen eenmalige actie. Ook in de toekomst stellen ze zich vrijwillig ter beschikking om in Mechelen op regelmatige basis zwerfvuil op te ruimen.

Crowdlening voor dakisolatie is succes

Via een crowdlending kreeg de stad Mechelen op amper drie weken tijd de beoogde 30.000 euro bij elkaar voor het project Stroomversnellers. Zestig inwoners investeerden elk 500 euro voor de aanleg van dakisolatie voor enkele woningen van het Sociaal Huis. De bijdragers krijgen hun investering over drie jaar terug met een intrest van 3% per jaar.

Stadsbestuur evalueert winternachtopvang

In Mechelen slaapt niemand op straat. Dat is het basismotto voor de organisatie van winternachtopvang in Mechelen. Tijdens de winter van 2018-2019 hebben er 38 verschillende mensen zich aangemeld voor een slaapplek. Sommigen maar voor een paar nachten, anderen voor twee weken of langer. Voor het eerst stond beveiligingsfirma G4S de stad bij in de uitbating. Die samenwerking werd positief geëvalueerd.

Geluidsschermen langs R6 ter hoogte wijk Ekelenhoek in Mechelen klaar

Goed nieuws voor de bewoners van de wijk Ekelenhoek nabij de R6 in Mechelen. De langverwachte geluidsschermen zijn bijna klaar. Samen met de geluidsschermen vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer ook de bestaande wegverharding van de R6 tussen de Liersesteenweg en de spoorwegbrug door geluidsarm asfalt.

Herstellingswerken zebrapaden in Leest

Op zaterdag 15 juni voert de stad Mechelen herstellingswerken uit aan twee zebrapaden in de Dorpstraat in Leest. Het gaat om de oversteekplaatsen tussen de Kouter en de Fazantenstraat. De ingreep moet zowel het comfort van de rijbaangebruikers als de veiligheid van voetgangers verbeteren.

Stad voert strijd tegen leegstand handelspanden op

Zoals elke Vlaamse stad of gemeente kampt ook Mechelen met leegstand in haar kernwinkelgebied.

Vernieuwing wegdek Leuvensesteenweg (N26) in Mechelen

Van 17 tot en met 28 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Leuvensesteenweg (N26) in Mechelen. Het wegdek wordt er vernieuwd tussen de spoorwegbrug nabij Planckendael en het kruispunt met de Trianonlaan (N267). Tijdens de werken geldt er enkelrichtingsverkeer op de Leuvensesteenweg: richting Leuven blijft er steeds verkeer mogelijk, richting Mechelen volgt het verkeer een omleiding.

55-plussers als ‘plusbaasjes’ voor huisdieren

Stad Mechelen en de vzw Animal Assisted Projects (AAP) slaan de handen in elkaar voor dieren én 55-plussers. In het najaar wordt het project ‘Aallez’ uitgerold. Hiermee wil de stad inzetten op dierenwelzijn én sociaal contact.

Stad trekt 242 000 euro uit voor subsidies Mechels Jeugdwerk

Het stadsbestuur keurde 11 subsidie dossiers goed die werden ingediend voor het verbeteren en renoveren van jeugdwerkinfrastructuur en kent verschillende Jeugdverenigingen in totaal een toelage van 242 000 euro toe.

[AUDIO] Maanrock 2019 presenteert topaffiche

Vrijdag 23 t.e.m. zondag 25 augustus wordt het centrum van Mechelen drie dagen lang het walhalla van de muziek. De 23ste editie van Maanrock biedt voor elk wat wils.