Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Regionieuws

Overzicht van het regionieuws

Lidmaatschap bibliotheek Mechelen wordt fors duurder

Op 31 augustus 2019 opent Het Predikheren de deuren. In het gebouw zal onder meer de bibliotheek gevestigd zijn. Die verhuist van de Moensstraat naar de Goswin de Stassartstraat. Omwille van de nieuwe werking moest ook het dienstreglement van de bibliotheek aangepast worden. Die keurde de gemeenteraad maandagavond goed.

Bushalte Emile Vanderveldestraat verhuist

Vanaf 27 juni zal de bushalte van De Lijn in de Emile Vanderveldestraat in Boom verhuizen naar de rotonde.

Beleidsevaluatie kinderkansarmoede Boom

De kinderkansarmoede is hoog in Boom – dat bleek onlangs nog toen Kind en Gezin de nieuwe cijfers bekendmaakte. De voorbije jaren werden in Boom al heel wat initiatieven ontwikkeld om kinderen, ouders, gezinnen en andere opvoedingsondersteuners bij te staan.

Anderstalige Mechelaars oefenen Nederlands tijdens het joggen

Dinsdag 2 juli start het project ‘Samen Lopen’, een initiatief van de stad Mechelen om anderstalige Mechelaars oefenkansen Nederlands te geven én terwijl te sporten.

ANTWERPSESTEENWEG (N1) IN MECHELEN ONDERBROKEN tussen 5 en 12 juli VOOR AANLEG NIEUWE KOKER OTTERBEEK

De werken aan de bouw van de fly-over op het kruispunt Antwerpsesteenweg/R6 in Mechelen zijn volop aan de gang. De op- en afrit aan de noordzijde worden stilaan zichtbaar en het eerste deel van de fietstunnel krijgt al duidelijk vorm.

Exclusief aspergediner Puurs-Sint-Amands en sterrenchef Ferdy Debecker brengt 11.000 euro op voor Kinderkankerfonds

Het exclusieve aspergediner van gemeente Puurs-Sint-Amands en sterrenchef Ferdy Debecker eerder dit jaar in cultuurcentrum Binder leverde maar liefst 11.000 euro op. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds.

Stad roept op tot extra waakzaamheid voor kwetsbare doelgroepen tijdens hittegolf

Deze week wordt het erg zonnig en warm. Veel mensen genieten dan ook van terrasjes of gaan zwemmen. Met het tropische zomerweer durven we echter al eens te vergeten dat overmatige hitte ook negatieve gevolgen kan hebben. Om kwetsbare doelgroepen te beschermen neemt het stadsbestuur dan ook gepaste maatregelen.

Gemeente Willebroek wordt lid van Bosgroep Antwerpen Zuid

Gemeente Willebroek is sinds kort officieel lid van Bosgroep Antwerpen Zuid. De Bosgroep Antwerpen Zuid vzw is een vrijwillig samenwerkingsverband tussen bosbeheerders in het Schelde-Neteland en is een initiatief van de Vlaamse Overheid en de Provincie Antwerpen.

Politie hield controleactie in handelszaken

Tijdens de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni en op zondagnamiddag 23 juni 2019 voerde lokale politie Mechelen-Willebroek een controleactie uit in een aantal handelszaken.

Werken asbeststort kleiputten Terhagen stilgelegd

Het voormalige asbeststort in de Kleiputten van Terhagen wordt op Bevel van de Burgemeester omheind en tijdelijk, plaatselijk afgedekt.