Geschiedenis

Geluidsschermen langs R6 ter hoogte wijk Ekelenhoek in Mechelen klaar

Goed nieuws voor de bewoners van de wijk Ekelenhoek nabij de R6 in Mechelen. De langverwachte geluidsschermen zijn bijna klaar. Samen met de geluidsschermen vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer ook de bestaande wegverharding van de R6 tussen de Liersesteenweg en de spoorwegbrug door geluidsarm asfalt.

Herstellingswerken zebrapaden in Leest

Op zaterdag 15 juni voert de stad Mechelen herstellingswerken uit aan twee zebrapaden in de Dorpstraat in Leest. Het gaat om de oversteekplaatsen tussen de Kouter en de Fazantenstraat. De ingreep moet zowel het comfort van de rijbaangebruikers als de veiligheid van voetgangers verbeteren.

Stad voert strijd tegen leegstand handelspanden op

Zoals elke Vlaamse stad of gemeente kampt ook Mechelen met leegstand in haar kernwinkelgebied.

Sluikstorters tegen de lamp in Willebroek

Lokale politie Mechelen-Willebroek voert al geruime tijd actie tegen het sluikstorten. Dankzij een geïntegreerde aanpak met onder meer de gemeentelijke reinigingsdienst wist de politie afgelopen weken enkele verdachten in Willebroek te identificeren. Naast de overlastboete dienen zij ook de opruimingskosten te betalen.

Stad trekt 242 000 euro uit voor subsidies Mechels Jeugdwerk

Het stadsbestuur keurde 11 subsidie dossiers goed die werden ingediend voor het verbeteren en renoveren van jeugdwerkinfrastructuur en kent verschillende Jeugdverenigingen in totaal een toelage van 242 000 euro toe.

Mechelen lanceert participatietraject armoede

Onder de noemer ‘Samen tegen Armoede’ brengt stad Mechelen de komende maand burgers, professionals, organisaties en buurtwerkingen samen rond zes concrete cases over armoede.

Mechelse groepsaankoop LED groot succes

Mechelen Klimaatneutraal en Klimaan vzw zijn tevreden met de resultaten van de samenaankoop van ledverlichting die ze gezamenlijk organiseerden. De campagne Led op! liep van half november 2018 tot eind april 2019 en overtuigde 108 Mechelse gezinnen om samen bijna 1400 ledlampen aan te kopen.

Archeologen vinden resten van voormalig Groot Begijnhof tijdens werken Fluviussite

Bij een archeologisch vooronderzoek op de site van het vroegere Eandis hebben onderzoekers muurresten en puinkuilen aangetroffen, waaronder een kuil met 16de-eeuws afval.

Mechelse seniorensportnamiddag lokte veel volk

Naar jaarlijkse gewoonte konden onze Mechelse senioren vandaag opnieuw genieten van de seniorensportnamiddag. In en rond Sporthal Kouter in Leest vonden tal van sportieve activiteiten plaats. Dit jaar schreven ruim 150 sportievelingen zich in voor de sportdag.

Stad Mechelen en OVAM brengen samen bodemkwaliteit in kaart

Vanaf vandaag kan iedereen die een stuk grond bezit in Mechelen, bijvoorbeeld inwoners of bedrijfsleiders, informatie opzoeken over de grond waarop hij woont of werkt.

Mechelse Scheppersinstituut krijgt 5000€ steun voor mobiele fit-o-meter

Het Fonds voor Voeding en Welzijn ondersteunt elk jaar projecten die evenwichtig eten en veel bewegen bij kinderen en jongeren stimuleren. Dit jaar is samen met een aantal andere initiatieven ook het project ‘Fit&Proef-‘O’(p)-school’ van Stad Mechelen geselecteerd, goed voor een steun van 5000 euro voor de opstart van een mobiele fit-o-meter in het Scheppersinstituut.

Degradatie voor KV Mechelen

KV Mechelen wordt veroordeeld tot degradatie in de zaak van matchfixing. Waasland-Beveren gaat vrijuit. Dat melden verschillende media. KVM kan wel nog in beroep gaan bij het BAS tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond.