Nieuws
logo Volksliga

dinsdag 4 april 2017 12:13 - Mechelen

Mechelaar Henning Van Duffel richt nieuwe partij op

Mechelaar Henning Van Duffel richt een nieuwe partij op: VolksLiga. De oprichter was tot midden 2016 voorzitter van Jong N-VA Mechelen. Hij werd echter uit de partij gezet door een tuchtcommissie.

Volgens de jonge oprichters is Volksliga een brede aanvulling op zowel rechts als links, maar vooral met de focus op meer vrijheid en tegen positieve discriminaties. “Onze kernthema’s zijn wonen, mobiliteit en veiligheid, maar de rode draad doorheen heel het programma is de fundamentele vrijheid van keuze voor de Mechelse burger. Zo trekken we ten strijde tegen de lage emissiezone en willen we een herziening van de autoluwe zones.” aldus Henning Van Duffel, lijsttrekker en ex-N-VA-er. Nummer 2 op de lijst is Laura Luckx, een 21-jarige verpleegkundige.

Voor de partij, die in 2018 wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, is het een absolute eis dat Mechelen een kerntakendebat voert. Zo stelt zij in vraag of het in budgettair moeilijke tijden nodig is dat cultuurbeleving, huisvuilophaling en zorgverlening per se door de stad worden ingericht.

www.volksli.gaKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar