Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Willebroek

Gemeenten in regio Rivierenland aan de slag met slimme mobiliteit

Mobiliteit stond hoog op de lokale agenda’s bij de verkiezingen van 2018. Eén van de mogelijkheden om in dat domein actie te ondernemen, is slimme mobiliteit. Steden en gemeenten uit regio Rivierenland bekijken op dit moment hoe ze data van ANPR-camera’s kunnen gebruiken om slim met verkeer om te gaan.

Tisselt krijgt bedrijvenpark voor lokale kmo’s

Binnenkort kunnen kleinere lokale bedrijven terecht in het Tisselt Business Park. Projectontwikkelaar Resolve en architectenbureau Tecro & Krea starten met de ontwikkeling van een ambitieus bedrijvenpark.

Bestuurder onder invloed raast door enkele Mechelse straten

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde op zaterdag 19 en zondag 20 januari 2019 overdag en ’s avonds alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles uit op diverse locaties in Mechelen en Willebroek.

Nieuw logo voor ziekenhuizen AZ Rivierenland

AZ Rivierenland is sinds 1 januari 2019 officieel één erkend ziekenhuis voor de regio Rupel, Klein-Brabant en Vaartland: het Rivierenland. Het ziekenhuis verenigt AZ Heilige Familie in Rumst en de Sint-Jozefkliniek in Bornem en Willebroek. Kwaliteitsvolle, innovatieve en veilige zorg, meer specialisaties in eigen streek en een efficiëntere inzet van de middelen zijn de belangrijkste redenen voor de fusie.

Plantactie klimaatbos in Willebroek

Willebroek krijgt er een klimaatbos bij. Dat wordt een hele klus. Alle helpende handen zijn dus welkom om mee te doen aan de grote plantactie op zondag 20 januari.

Bestuurder onder invloed bood € 500 om opgevorderde dokter om te kopen

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde tijdens de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 en van zaterdag 5 op zondag 6 januari 2019 alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles uit op diverse locaties in de Mechelen en Willebroek.

Drie dagen ‘Wonderlijk Winteren’ in de spiegeltent in Willebroek

Op 4 januari opent de sprookjesachtige spiegeltent op het Louis De Naeyerplein opnieuw haar deuren onder de noemer ‘Wonderlijk Winteren, da’s Willebroek’. Drie dagen lang zorgt de gemeente Willebroek voor gezellige en gratis activiteiten.

Koning Boudewijnlaan (N16) in Willebroek gedeeltelijk afgesloten voor herstellingen

Van maandag 17 tot en met zondag 23 december voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) betonherstellingen uit aan het wegdek van de Koning Boudewijnlaan (N16) op grondgebied van Willebroek en Mechelen.

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Tweede Staten-Regionaal Rivierenland smaakt naar meer

200 aanwezigen, 20 sprekers, 5 grote beleidsthema’s en 8 keuzesessies. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde Staten-Regionaal op zaterdag 1 december. De Staten-Regionaal is een jaarlijkse meeting waarin mandatarissen, ambtenaren, middenveldorganisaties en stakeholders ondergedompeld worden in het regionale streekbeleid.