Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Willebroek

Koning Boudewijnlaan (N16) in Willebroek gedeeltelijk afgesloten voor herstellingen

Van maandag 17 tot en met zondag 23 december voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) betonherstellingen uit aan het wegdek van de Koning Boudewijnlaan (N16) op grondgebied van Willebroek en Mechelen.

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Tweede Staten-Regionaal Rivierenland smaakt naar meer

200 aanwezigen, 20 sprekers, 5 grote beleidsthema’s en 8 keuzesessies. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde Staten-Regionaal op zaterdag 1 december. De Staten-Regionaal is een jaarlijkse meeting waarin mandatarissen, ambtenaren, middenveldorganisaties en stakeholders ondergedompeld worden in het regionale streekbeleid.

Willebroek gaat voor ‘gezond’ tijdens “Week van de Smaak”

Van 15 tot 25 november 2018 staat Willebroek in het teken van de Week van de Smaak. Inwoners kunnen tijdens deze culinaire feestweek tal van smakelijke activiteiten bijwonen in de Bibliotheek, De Mozaïek, het Woonzorgcentrum en het Lokaal Dienstencentrum De Wilg in Willebroek.

Bunkers in Willebroek en Puurs voorlopig beschermd als monument

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft drie bunkersites uit de Eerste Wereldoorlog, horende tot de Südabschnitt voorlopig beschermd als monument.

Willebroekse jongeren herdenken Wereldoorlogen tijdens 33ste Fakkelloop

Op zondag 11 november zullen Willebroekse jongeren al lopend een fakkel van het Fort van Breendonk naar het Graf van de Onbekende Soldaat aan de Congreskolom in Brussel brengen. Daar brengen ze hulde aan de slachtoffers van de oorlogen. Al sinds de eerste editie in 1985 is de Fakkelloop een geslaagde samenwerking tussen de Jeugdraad, het Gedenkteken Fort van Breendonk en de gemeente Willebroek.

Willebroek plant Vredesboom

Exact honderd jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Om dit te herdenken plantte de gemeente een Vredesboom bij de begraafplaats in Willebroek.

Rupelbrug in Boom langer in de stelling dan verwacht

De renovatie van de baanbrug over de Rupel in Boom zal langer duren dan gepland. De Vlaamse Waterweg nv gebruikt de periode dat de brug afgesloten is voor de heraanleg van de N177 om extra werken aan de stalen liggers van de brug uit te voeren. Tijdens de renovatiewerken kwam schade aan de buitenste stalen liggers aan het licht. De aannemer heeft ongeveer tot eind maart nodig om de schade te herstellen. De brug blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Voor het autoverkeer blijft de huidige omleiding behouden.

Lokale politie kamt verdachte horecazaken uit

Tijdens de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober voerde de lokale politie Mechelen-Willebroek een controleactie uit in een aantal horecazaken in de politiezone.

407 voertuigen betrapt op snel rijden tijdens flitsmarathon

De lokale politie Mechelen-Willebroek nam van 17 tot 18 oktober deel aan de nationale flitsmarathon. Zo werden er van woensdagochtend 6 uur tot donderdagochtend 6 uur op elf locaties in de politiezone (mobiele) snelheidscontroles uitgevoerd.