Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Rumst

Christmas Village bij tennisclub De Klinkaert van start gegaan

Tennisclub De Klinkaert uit Reet, gelegen op de grens met Boom, is begonnen aan 4 weekends kerstmarkt ten voordele van Music For Life (Kom op tegen Kanker).

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Drie weekends werken op E19 tussen Kontich en Wilrijk, verkeer tijdelijk over 2 rijstroken

Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken houdt het verkeer best rekening met filevorming.

Eerste ontwerpworkshop Kleiputten Terhagen

Meer dan 80 buurtbewoners en geïnteresseerden namen woensdagavond 5 september deel aan de eerste ontwerpworkshop voor de Kleiputten Terhagen. De aanwezigen discussieerden in kleine groepen en formuleerden voorstellen over hoe het toekomstige gebied gebruikt en ingericht moet worden. De projectpartners lichtten de noodzaak van de sanering van de aanwezige stortplaatsen opnieuw toe.

Brandweerzone Rivierenland kreeg ruim 210 meldingen binnen na stormweer

De brandweerzone Rivierenland kreeg de afgelopen nacht 210 meldingen binnen die verband houden met het onweer. Omgevallen bomen waren het grootste probleem. De ploegen zijn nog steeds op de baan om de meldingen verder af te werken.

Buurthuis Tomorrowland sluit deuren met goed gevoel

0800-19.009 of buurt@tomorrowland.be zijn de coördinaten wat betreft vragen over Tomorrowland. Het telefoonnummer en het e-mailadres werden tijdens de afgelopen editie van Tomorrowland vlot gebruikt.

Wendy Weckhuysen op tweede plaats Antwerpse provincieraadslijst

Schepen uit Rumst staat samen met andere kandidaten uit Rupelstreek en Zuidrand op provincieraadslijst Antwerpen voor CD&V.

[VIDEO] 10 000 buren brengen bezoekje aan festivalsite Tomorrowland

De Tomorrowland Burendag 2018 was een groot succes. Onder een stevige zomerzon brachten zo’n 10 000 mensen een bezoekje aan het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. De ingeschreven buren kregen een rondleiding op het terrein en kregen enkele weetjes te horen over ‘s werelds beste dancefestival dat in hun achtertuin wordt georganiseerd.

Door aanhoudende droogte bijkomende waterbesparende maatregelen van kracht in provincie Antwerpen

Omwille van de aanhoudende droogte en het uitblijven van regen riep de Droogtecommissie eerder vandaag code oranje uit voor heel Vlaanderen. Ook voor de provincie Antwerpen heeft dit concrete gevolgen.

1 op de 4 kandidaten zijn jongeren op kartellijst CD&V – 3D

De kartellijst CD&V – 3D in Rumst bestaat voor één vierde uit jongeren. Anja De Ceuster (CD&V) en Bart Vangramberen en Jeroen Verlinden (beiden 3D) stonden in 2012 ook al op de lijst. Nu kiezen ook Joni Boumon, Melinda Nuyts, Stijn Van der Auwera en Laurent Moens voor de weg vooruit bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.