Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Rumst

Politie Rupel onderschept drie bedrijven die illegaal afval lozen

Speurders van de Lokale PolitieZone Rupel hebben in 2018 verschillende grootschalige onderzoeken afgerond naar inbreuken op de milieuwetgeving.

Peter Muyshondt nieuwe korpschef Lokale PolitieZone Rupel

Op vrijdagavond 25 januari heeft hoofdcommissaris Peter Muyshondt de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de Lokale PolitieZone Rupel. Daarnaast werd ook het nieuwe politiecollege geïnstalleerd.

Nieuw logo voor ziekenhuizen AZ Rivierenland

AZ Rivierenland is sinds 1 januari 2019 officieel één erkend ziekenhuis voor de regio Rupel, Klein-Brabant en Vaartland: het Rivierenland. Het ziekenhuis verenigt AZ Heilige Familie in Rumst en de Sint-Jozefkliniek in Bornem en Willebroek. Kwaliteitsvolle, innovatieve en veilige zorg, meer specialisaties in eigen streek en een efficiëntere inzet van de middelen zijn de belangrijkste redenen voor de fusie.

Christmas Village bij tennisclub De Klinkaert van start gegaan

Tennisclub De Klinkaert uit Reet, gelegen op de grens met Boom, is begonnen aan 4 weekends kerstmarkt ten voordele van Music For Life (Kom op tegen Kanker).

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Drie weekends werken op E19 tussen Kontich en Wilrijk, verkeer tijdelijk over 2 rijstroken

Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken houdt het verkeer best rekening met filevorming.

Eerste ontwerpworkshop Kleiputten Terhagen

Meer dan 80 buurtbewoners en geïnteresseerden namen woensdagavond 5 september deel aan de eerste ontwerpworkshop voor de Kleiputten Terhagen. De aanwezigen discussieerden in kleine groepen en formuleerden voorstellen over hoe het toekomstige gebied gebruikt en ingericht moet worden. De projectpartners lichtten de noodzaak van de sanering van de aanwezige stortplaatsen opnieuw toe.

Brandweerzone Rivierenland kreeg ruim 210 meldingen binnen na stormweer

De brandweerzone Rivierenland kreeg de afgelopen nacht 210 meldingen binnen die verband houden met het onweer. Omgevallen bomen waren het grootste probleem. De ploegen zijn nog steeds op de baan om de meldingen verder af te werken.

Buurthuis Tomorrowland sluit deuren met goed gevoel

0800-19.009 of buurt@tomorrowland.be zijn de coördinaten wat betreft vragen over Tomorrowland. Het telefoonnummer en het e-mailadres werden tijdens de afgelopen editie van Tomorrowland vlot gebruikt.

Wendy Weckhuysen op tweede plaats Antwerpse provincieraadslijst

Schepen uit Rumst staat samen met andere kandidaten uit Rupelstreek en Zuidrand op provincieraadslijst Antwerpen voor CD&V.