Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Puurs

Nieuws uit Puurs

Bunkers in Willebroek en Puurs voorlopig beschermd als monument

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft drie bunkersites uit de Eerste Wereldoorlog, horende tot de Südabschnitt voorlopig beschermd als monument.

Dag vol ongevallen op de A12

De A12 in Boom was vanochtend rond 6 uur volledig versperd richting Brussel. Er gebeurde een ongeval net voor de Rupeltunnel.

Leer beiaard of orgel spelen aan de Boomse academie

Vanaf september kan je aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord uit Boom een opleiding beiaard volgen. De lessen beiaard starten vanaf september in Puurs in cc Binder.

[VIDEO] Musical 40-45 met hoofdtelefoons en rijdende tribunes

Vandaag werd voor de eerste maal een glimp van de rijdende tribunes voor de spektakel-musical 40-45 getoond aan de Vlaamse pers, die danig onder de indruk was. Om het publiek een nog intensere ervaring te bezorgen krijgt elke bezoeker in de zaal het geluid binnen via een hoofdtelefoon. Het is een bewuste artistieke keuze om de totaalervaring van het spektakel nog meer ingang te doen vinden.

Oproep naar slachtoffers van teruggevonden juwelen woninginbraken

Lokale politie Mechelen-Willebroek presenteert een fotoalbum met teruggevonden juwelen van woninginbraken. Het betreft de buit die bij een gecoördineerde actie met huiszoekingen in Albanië en België in beslag werd genomen.

Pfizer Puurs is op zoek naar 250 extra werkkrachten

Het farmaceutisch bedrijf Pfizer in Puurs is door een toename van de activiteiten op zoek naar 250 nieuwe werknemers. Op 21 april is er een jobdag, gericht op technische profielen. Pfizer heeft in Puurs de grootste productie- en verpakkingssite van het bedrijf in Europa. Het maakt jaarlijks ongeveer 300 miljoen vaccins.

Nieuw op TV PLUS “Bij Ons”

Vanaf volgende week maandag start op TV PLUS een nieuw programma: ‘Bij Ons’. Gedurende 10 weken zal er iedere week een andere gemeente of stad te zien zijn. Het presentatieduo Maarten Cox en Nasrien Cnops neemt ieder om beurt een volledige week voor haar rekening. Cynthia Reekmans gaat eveneens op pad en verrast een aantal inwoners met een leuk cadeautje.

3de editie van Lokale Helden komt eraan

Op vrijdag 27 april vindt de derde editie van Lokale Helden plaats in 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. Onder impuls van Poppunt geven artiesten op één dag maar liefst 1050 optredens op 390 podia in hun buurt. In die zin is Lokale Helden zonder meer ’s lands grootste muziekevenement, en een uitgelezen kans voor iedereen om lokaal talent te ontdekken, ook in onze regio.

Nieuwe stijl en extra frequentie voor Reflex

Radio Reflex, de oudste lokale radio van Mechelen, is dit jaar 38 jaar in de ether. In die lange radiogeschiedenis wisselde het station niet alleen van frequentie maar ook van jingles. Op 19 maart start Reflex met een volledig nieuwe opgefriste stijl.

Mobiele studio Reflex in Iedereen Beroemd

Op woensdag 14 maart maakt het VRT-programma Iedereen Beroemd een reportage samen met Reflex. Reflex plaatst die dag de mobiele uitzendstudio op het midden van de Grote Markt in Mechelen.

12