Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Puurs-Sint-Amands

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Tweede Staten-Regionaal Rivierenland smaakt naar meer

200 aanwezigen, 20 sprekers, 5 grote beleidsthema’s en 8 keuzesessies. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde Staten-Regionaal op zaterdag 1 december. De Staten-Regionaal is een jaarlijkse meeting waarin mandatarissen, ambtenaren, middenveldorganisaties en stakeholders ondergedompeld worden in het regionale streekbeleid.

Gemeenten melden zich massaal voor gratis Wifi hotspots

Zo’n 13 000 steden en gemeenten uit de Europese Unie hebben zich aangemeld voor het project Wifi4EU. Ook in onze regio hebben zich gemeenten ingeschreven voor gratis WiFi hotspots in openbare ruimten.

spektakel-musical 40-45 verlengd tot oktober 2019

Op 7 oktober werd de spektakel-musical 40-45 losgelaten op het publiek. Vandaag maakte Studio 100 bekend dat er momenteel al meer dan 440 000 tickets de deur uit zijn. Daarmee is 40-45 de meest succesvolle Vlaamse musical ooit. Omdat de vraag naar tickets blijft aanhouden heeft Studio 100 beslist om de productie nogmaals te verlengen.

Brouwerij Duvel Moortgat plant ‘Duvelse bomen’ in België en Afrika

Samen met WeForest en BOS+ plant de brouwerij de eerstkomende drie jaar 380 hectare aan nieuwe bossen.

Dag vol ongevallen op de A12

De A12 in Boom was vanochtend rond 6 uur volledig versperd richting Brussel. Er gebeurde een ongeval net voor de Rupeltunnel.

Brandweerzone Rivierenland kreeg ruim 210 meldingen binnen na stormweer

De brandweerzone Rivierenland kreeg de afgelopen nacht 210 meldingen binnen die verband houden met het onweer. Omgevallen bomen waren het grootste probleem. De ploegen zijn nog steeds op de baan om de meldingen verder af te werken.

Door aanhoudende droogte bijkomende waterbesparende maatregelen van kracht in provincie Antwerpen

Omwille van de aanhoudende droogte en het uitblijven van regen riep de Droogtecommissie eerder vandaag code oranje uit voor heel Vlaanderen. Ook voor de provincie Antwerpen heeft dit concrete gevolgen.

Michiel De Meyer opgenomen in cast 40-45

Michiel de Meyer en Jo Hens worden understudy van respectievelijk Jelle Cleymans en Jonas van Geel in de spektakel-musical 40-45. Jelle en Jonas spelen in principe alle voorstellingen, maar de schoolvoorstellingen zullen door het duo De Meyer-Hens gespeeld worden. Ook als Jelle of Jonas ziek mochten zijn, dan komen Michiel en/of Jo in actie.

150ste huishoudhulp voor Puuur Puurs

Nog voor de zomerperiode, verwelkomt Puuur de 150ste huishoudhulp in Puurs. Jana Van Glabbeek mag de titel van 150ste huishoudheld in ontvangst nemen. Jana is een jonge dame van 19 jaar uit Merchtem die een passie heeft om mensen te helpen in hun thuissituatie. Jana treedt in de voetsporen van haar stiefmoeder, Tonja Biesemans, die sinds 2005 voor Puuur werkt. Vooral de visie en aanpak van Puuur spraken haar enorm aan.

12