Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Puurs-Sint-Amands

Gemeenten in regio Rivierenland aan de slag met slimme mobiliteit

Mobiliteit stond hoog op de lokale agenda’s bij de verkiezingen van 2018. Eén van de mogelijkheden om in dat domein actie te ondernemen, is slimme mobiliteit. Steden en gemeenten uit regio Rivierenland bekijken op dit moment hoe ze data van ANPR-camera’s kunnen gebruiken om slim met verkeer om te gaan.

Peter Van Hoeymissen wordt nieuwe burgemeester Puurs-Sint-Amands

Burgemeester Koen Van den Heuvel legde vorige week de eed af als Vlaams Minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw. Daarna was het aan de CD&V-fractie in onze gemeenteraad om zich te beraden over de concrete gevolgen én om maatregelen te nemen voor het bestuur van onze gemeente tot aan de Vlaamse verkiezingen van 26 mei.

Audioverslagen van gemeente- en OCMW-raden online

Puurs-Sint-Amands gaat voluit voor transparantie. Want voortaan wordt elke gemeente- en OCMW-raad opgenomen. Om het audiobestand daarna te delen op puurs-sint-amands.be.

Poëzie in het Puurs-Sint-Amandse straatbeeld

De Poëzieweek loopt nog tot 6 februari. Eind december deed de bibliotheek van Puurs-Sint-Amands een oproep om gedichten te schrijven, rond het thema vrijheid. De inzendingen stroomden binnen. Vanaf 31 januari verschijnt in elk van de acht woonkernen in Puurs-Sint-Amands een geselecteerd gedicht.

Op zondagavond 13 januari werd een vrouw langs achteren vastgegrepen toen ze geld ging afhalen aan een geldautomaat in een bankkantoor in de Antwerpsestraat in Boom.

Storing aan Rupelbrug zorgt opnieuw voor onderbroken treinverkeer

Maandagmorgen 21 en dinsdagavond 22 januari waren er opnieuw problemen met de spoorbrug over de Rupel. De storingen zouden te wijten zijn aan de koude.

Puurs krijgt erediploma als oorlogsslachtoffer

In september 1914 werd Liezele van de kaart geveegd tijdens WOI. Nu krijgt Puurs daarvoor een erkenning van het ministerie van Lands­verdediging. Met een erediploma én herinneringslint: vanaf het voorjaar te bezichtigen in het Fort van Liezele.

3500 dorpsgenoten klinken op 2019

De nieuwjaarsdrink op het Dorpshart van Puurs-Sint-Amands was een schot in de roos. Ondanks het regenweer kwamen liefst 3500 van de 5000 ingeschreven klinken op 2019. Een recordaantal.

5000 inschrijvingen voor nieuwjaarsdrink Puurs-Sint-Amands

5000 inwoners van Puurs-Sint-Amands schreven zich in om zondag 13 januari mee te klinken op het Dorpshart, meteen een recordaantal.

Werken in Rupeltunnel

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open.

123