Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Provinciaal nieuws Antwerpen

Provincie Antwerpen stuurt vrijwillige verwarmingscoaches op pad om je thermostaat in te stellen

34 verwarmingscoaches van de provincie Antwerpen en haar gemeenten doen nog tot eind maart gratis huisbezoeken in meer dan 36 gemeenten

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Ook Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker doet mee met E-mailloze Vrijdag

Op vrijdag 30 november moedigt Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker zijn medewerkers aan om geen mails te versturen. Het doel is om eens stil te staan bij de hoeveelheid mails die we versturen en ontvangen en hoe het ook anders mag.

Provinciale personeelsleden nemen nieuw Antwerps provinciehuis in gebruik

Vanaf 16 oktober keren de eerste provinciale medewerkers na vijf jaar terug naar hun vertrouwde omgeving aan de Koningin Elisabethlei in Antwerpen. Omdat het oude provinciehuis tal van gebreken vertoonde, bouwde het provinciebestuur een compacter, modern en duurzaam nieuw provinciehuis. Om de dienstverlening te garanderen, verloopt de verhuisbeweging in golven verspreid over een maand.

Politiezone BODUKAP koopt 14 nieuwe ANPR camera’s

De politieraad van de politiezone BODUKAP keurde dinsdag de aankoop van 14 nieuwe camera’s goed. De nieuwe camera’s zijn zowel camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) aan de invalswegen, als trajectcontroles en vrachtwagensluizen in de gemeenten zelf.

Drie weekends werken op E19 tussen Kontich en Wilrijk, verkeer tijdelijk over 2 rijstroken

Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken houdt het verkeer best rekening met filevorming.

Aanpassingen politiebesluiten in Provincie Antwerpen i.v.m. de droogte

Door de toegenomen beschikbaarheid van regenwater na de regen- en onweersbuien van de afgelopen dagen en door de afname van de weliswaar nog niet volledig aangevulde reserves leidingwatergebruik, bracht de Vlaamse Droogtecommissie eerder vandaag een nieuw advies uit.

Groepsaankoop zonnepanelen provincie Antwerpen inspiratie voor wereldsteden Londen en Tokio

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de provincie Antwerpen een groepsaankoop zonnepanelen en met succes, want dankzij de groepsaankopen kwamen er maar liefst 10 151 installaties bij in de provincie Antwerpen. Het aandeel van de installaties op het geheel is aanzienlijk, één op zeven installaties werd gerealiseerd via de groepsaankoop.

Door aanhoudende droogte bijkomende waterbesparende maatregelen van kracht in provincie Antwerpen

Omwille van de aanhoudende droogte en het uitblijven van regen riep de Droogtecommissie eerder vandaag code oranje uit voor heel Vlaanderen. Ook voor de provincie Antwerpen heeft dit concrete gevolgen.

Retro Velotour langs Rupel- en Scheldedijken

Beleef als retrovelofanaat een leuke fietstocht van 40 km (heen en terug) met start aan het gloednieuwe fietsbelevingscentrum De Velodroom in het Provinciaal Recreatiecentrum De Schorre in Boom. Dit is een activiteit van Terra Nova, een zomercampagne van Provincie Antwerpen.