Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Niel

Nieuws uit Niel

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Wielrenner Roger Ilegems krijgt ereteken Ridder in de Leopoldsorde

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft het ereteken van Ridder in de Leopoldsorde uitgereikt aan wielrenner Roger Ilegems. De 55-jarige Nielenaar was Belgisch profrenner van 1984 tot 1991. Hij was zowel wegwielrenner als baanwielrenner. Zijn grootste overwinning was de gouden medaille op de olympische puntenkoers op de baan van 1984 in Los Angeles. Het was tijdens die Olympische Spelen de enige gouden medaille voor België.

IGEAN zoekt jobstudenten voor recyclageparken

IGEAN is op zoek naar jobstudenten voor enkel van haar recyclageparken.

Drie weekends werken op E19 tussen Kontich en Wilrijk, verkeer tijdelijk over 2 rijstroken

Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken houdt het verkeer best rekening met filevorming.

Dag vol ongevallen op de A12

De A12 in Boom was vanochtend rond 6 uur volledig versperd richting Brussel. Er gebeurde een ongeval net voor de Rupeltunnel.

Kleuterjuf Ingrid Meulders kandidaat voor gemeente- en provincieraadsverkiezingen

Op 14 oktober is Ingrid Meulders (52) voor de eerste keer kandidaat voor de gemeente- en de provincieraadsverkiezingen. In Niel duwt ze vanop plaats 20 mee de lijst van sp.a-Groen. Op de Antwerpse sp.a-provincieraadslijst vind je haar op de 11de plaats. Met juf Ingrid zijn beide lijsten meteen een bekende Nielenaar.

Brandweerzone Rivierenland kreeg ruim 210 meldingen binnen na stormweer

De brandweerzone Rivierenland kreeg de afgelopen nacht 210 meldingen binnen die verband houden met het onweer. Omgevallen bomen waren het grootste probleem. De ploegen zijn nog steeds op de baan om de meldingen verder af te werken.

kruispunt Tunnelweg/Boomsestraat afgesloten

Op donderdag 2 augustus is het kruispunt Tunnelweg/Boomsestraat in Niel tot voorbij het voetbalplein (Stadion Den Troetsel) voor alle verkeer afgesloten. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk richting Niel vanaf 9u tot 16u.

[VIDEO] 10 000 buren brengen bezoekje aan festivalsite Tomorrowland

De Tomorrowland Burendag 2018 was een groot succes. Onder een stevige zomerzon brachten zo’n 10 000 mensen een bezoekje aan het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. De ingeschreven buren kregen een rondleiding op het terrein en kregen enkele weetjes te horen over ‘s werelds beste dancefestival dat in hun achtertuin wordt georganiseerd.

Door aanhoudende droogte bijkomende waterbesparende maatregelen van kracht in provincie Antwerpen

Omwille van de aanhoudende droogte en het uitblijven van regen riep de Droogtecommissie eerder vandaag code oranje uit voor heel Vlaanderen. Ook voor de provincie Antwerpen heeft dit concrete gevolgen.