Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Niel

Nieuws uit Niel

Peter Muyshondt nieuwe korpschef Lokale PolitieZone Rupel

Op vrijdagavond 25 januari heeft hoofdcommissaris Peter Muyshondt de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de Lokale PolitieZone Rupel. Daarnaast werd ook het nieuwe politiecollege geïnstalleerd.

Personeelsleden gemeente Niel willen 3500 kilometer fietsen en stappen

Veertig personeelsleden van de gemeente Niel zullen de komende weken de auto achterwege laten en hun verplaatsing maken naar het werk met de fiets of te voet. 3500 kilometer zou zo moeten afgelegd worden op een klimaatvriendelijke manier.

bpost laat brievenbus hangen in Oud Veer

Een tijdje geleden besliste Bpost enkele van de rode postbussen in Niel te elimineren. De brievenbussen zouden met meer dan de helft worden geschrapt en dat van 9 naar 4 stuks.

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Wielrenner Roger Ilegems krijgt ereteken Ridder in de Leopoldsorde

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft het ereteken van Ridder in de Leopoldsorde uitgereikt aan wielrenner Roger Ilegems. De 55-jarige Nielenaar was Belgisch profrenner van 1984 tot 1991. Hij was zowel wegwielrenner als baanwielrenner. Zijn grootste overwinning was de gouden medaille op de olympische puntenkoers op de baan van 1984 in Los Angeles. Het was tijdens die Olympische Spelen de enige gouden medaille voor België.

IGEAN zoekt jobstudenten voor recyclageparken

IGEAN is op zoek naar jobstudenten voor enkel van haar recyclageparken.

Drie weekends werken op E19 tussen Kontich en Wilrijk, verkeer tijdelijk over 2 rijstroken

Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken houdt het verkeer best rekening met filevorming.

Dag vol ongevallen op de A12

De A12 in Boom was vanochtend rond 6 uur volledig versperd richting Brussel. Er gebeurde een ongeval net voor de Rupeltunnel.

Kleuterjuf Ingrid Meulders kandidaat voor gemeente- en provincieraadsverkiezingen

Op 14 oktober is Ingrid Meulders (52) voor de eerste keer kandidaat voor de gemeente- en de provincieraadsverkiezingen. In Niel duwt ze vanop plaats 20 mee de lijst van sp.a-Groen. Op de Antwerpse sp.a-provincieraadslijst vind je haar op de 11de plaats. Met juf Ingrid zijn beide lijsten meteen een bekende Nielenaar.

Brandweerzone Rivierenland kreeg ruim 210 meldingen binnen na stormweer

De brandweerzone Rivierenland kreeg de afgelopen nacht 210 meldingen binnen die verband houden met het onweer. Omgevallen bomen waren het grootste probleem. De ploegen zijn nog steeds op de baan om de meldingen verder af te werken.