Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

10.000 jongeren maken in Mechelen kennis met mondiale thema’s

Voor de allereerste keer wordt de Wereldmeerdaagse in Mechelen georganiseerd. Dit tweejaarlijks evenement vond al elf keer plaats in Brasschaat en trok daarnaast in 2017 voor het eerst ook naar De Schorre in Boom.

KV Mechelen kampioen!

KV Mechelen was gastheer voor Beerschot Wilrijk. Malinwa moest winnen om naar 1A te promoveren.

Huis van het Kind versterkt dienstverlening

Het Huis van het Kind versterkt het Mechelse aanbod van gezins- en opvoedingsondersteuning met twee nieuwe activiteiten: Peuterpret en Kleurdoos. Daarnaast voorziet het Huis van het Kind ook nieuwe spreekuren voor de eerstelijnspsycholoog en het Groeipakket.

Infomoment ‘Dementie kent geen kleur’ in LDC De Schijf

Donderdagnamiddag vond in het ’t moNUment – inloophuis dementie: ‘Dementie kent geen kleur’ plaats: een infomoment met speciale aandacht voor mantelzorgers met een migratieachtergrond.

Kardinaal Godfried Danneels overleden

Kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel en voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie meldt dat kardinaal Godfried Danneels, emeritus aartsbisschop van Mechelen-Brussel, deze voormiddag, donderdag 14 maart, in zijn woonplaats in Mechelen is overleden. Zijn uitvaart zal plaatsvinden in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen volgende week vrijdag 22 maart.

Positieve reacties op plannen voor fietspad Polderstraat

Het aangepast ontwerp voor het fietspad in de Polderstraat werd voorgelegd aan de omwonenden tijdens een bewonersvergadering. De nieuwe plannen werden positief onthaald.

Artenova verhuist naar huidige Mechelse bibliotheek

Dit jaar verhuist de bibliotheek naar haar nieuwe locatie in het Predikherenklooster. Daardoor komt er plaats vrij in de gebouwen gelegen in de Moensstraat en de Gebroeders Verhaegenstraat.

Leerlingen COLOMAplus behalen brons in chocoladewedstrijd

Leerlingen van 6 Bakkerij COLOMAplus behaalden een mooie derde plaats met een chocolademontage in de vorm van Romeins wapenschild en helm.

Korte Veluwestraat wint ‘Aquafinprijs’

Met Operatie Perforatie zetten Infopunt Publieke Ruimte en rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin het afgelopen jaar iedereen aan om overbodige verharding weg te halen en plaats te maken voor water en groen.

Start werken nieuwe fietsverbinding tussen Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg

Vandaag startten de voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuwe fietsverbinding tussen de Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg. De aanleg van dit stuk fietspad maakt deel uit van de toekomstige fietssnelweg Mechelen-Dendermonde-Gent. Eerder werd het ontwerp ook al voorgesteld tijdens een infovergadering voor de bewoners.