Regio
Mechelen
104.8 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Renovatie poortgebouw Kruidtuin gaan van start

Nadat de stad eerder al de ingangspaviljoenen aan de zijde van de Bruul en het Spuihuis restaureerde, wordt nu ook de derde en laatste toegang tot de Kruidtuin aangepakt. De werken aan het poortgebouw aan de zijde van de Pitzemburgstraat, gaan op maandag 27 november van start.

Diverse pleinen en buurten baden in wintersfeer

Net zoals De Zomer is van Mechelen wordt nu het winteraanbod van Mechelen houdt je Warm uitgebreid tot rondom Mechelen. Van 8 t.e.m. 10 december start het eerste weekend van Mechelen houdt je Warm met de derde editie van Café Ambiance. Geniet ook van de gezellige winterbars rondom het centrum en neem deel aan de allereerste editie van de Winterburendag op vrijdagavond 5 januari 2018.

Mechelen eert Marcel Duchamp op diverse locaties in de stad

In 1917 presenteerde Marcel Duchamp zijn ‘Fountain’, een industrieel vervaardigd urinoir liggend op een sokkel. Mechelen eert de honderdste verjaardag van één van de meest revolutionaire kunstwerken uit de moderne kunst.

Kinderen zoeken naar Spiekpietjes in aanloop naar Sinterklaas

Zoals de afgelopen jaren, kunnen de kinderen vanaf eind november tot begin december, weer terecht in Mechelen Sintstad. Dit jaar komt de Sint niet naar z’n vertrouwde plek in het stadhuis, maar zijn het de Spiekpietjes die vanuit Spanje naar de Dijlestad afzakken. Ze palmen niet alleen het stadhuis, maar tegelijkertijd ook de hele binnenstad in.

Mechelen genomineerd voor de ‘Gouden Byte Award’ met Digitaal Sociaal Dossier

Werken met papieren dossiers kent geen plaats meer in slimme steden zoals Mechelen, Genk, Turnhout, Brasschaat en Hasselt. In Mechelen is het Sociaal Huis voortrekker. Een digitaal dossier kent veel voordelen: Eén dossier raadpleegbaar door alle medewerkers van het Sociaal Huis vermindert de papierberg en geeft meer tijd om met hulpverlening bezig te zijn. Een slimme toepassing die nu bekroond wordt met de nominatie van de ‘Gouden Byte Award’ van V-ICT-OR.

Liersesteenweg (N14) vanaf donderdag opnieuw open in beide richtingen

De werken aan het nieuwe kruispunt op de Liersesteenweg (N14), ter hoogte van de toegang tot het AZ Sint-Maarten, zijn zo goed als klaar.

Groep Mechelen sensibiliseert personeel met campagne “Veilig Fietsen”

Veel personeelsleden van Groep Mechelen verplaatsen zich dagelijks met de fiets. Omdat de stad de veiligheid van het personeel belangrijk vindt organiseert zij op 20, 21, 27 en 28 november infosessies omtrent fietsveiligheid.

Opwaardering Otterbeek gaat verder

Zoals ook in de andere sociale woonwijken investeert Woonpunt Mechelen volop in een grondige renovatie van haar patrimonium. Dit geldt ook voor de wijk Otterbeek.

Meer sociale tewerkstelling in Mechelen

In juni 2017 lanceerde de Vlaamse overheid de mogelijkheid voor sociale economieondernemingen met de werkvorm lokale diensteneconomie om hun aantal werkplaatsen uit te breiden. Er werden verschillende aanvragen ingediend door Mechelse sociale economieondernemingen en de resultaten ervan sinds kort bekend. In Mechelen komen er zeven voltijdse arbeidsplaatsen in de sociale economie bij: vier bij het Fietsatelier en drie bij Groep Intro.

Beveiligd transport van persoonlijke documenten naar dorpshuizen verloopt vlot

Sinds begin april kunnen inwoners van de deelgemeenten Muizen, Walem en Leest ook in hun dorpshuizen terecht voor administratieve dienstverleningen, waarvoor ze zich voorheen naar het Huis van de Mechelaar in de stad Mechelen moesten verplaatsen. Persoonlijke documenten, zoals bijvoorbeeld identiteitskaarten, worden via een beveiligd transport overgebracht naar de dorpshuizen.