Regio
Mechelen
104.8 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Voortvluchtige boef in de boeien geslagen in supermarkt

Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor drie weet een 23-jarige man uit Mechelen, gekend bij de politie voor eerder gepleegde feiten, de aandacht te trekken van onze patrouilleploeg. De man staat geseind in een aantal gerechtelijke dossiers en omwille van het niet terugkeren naar de gevangenis na penitentiair verlof. Hij is veroordeeld voor een gevangenisstraf van in totaal 7,5 jaar, onder meer voor inbraken.

Fed Cup-kapitein Dominique Monami voelt zich helemaal thuis in Mechelen

Dominique Monami is een icoon. Ze was niet alleen de eerste Belgische in de top-10 van de WTA-ranking, ze bezorgde België ook een eerste tennismedaille op de Olympische Spelen. In 2003 volgde ze de liefde naar Mechelen. Radio Reflex sprak met de sympathieke Fed Cup-kapitein.

PMD-ophalers krijgen hamburgers voor goede werk

De hoeveelheid verkeerd gesorteerd PMD is in acht jaar tijd gedaald van 19 % naar 10,79 %. Dit mooie cijfer is het resultaat van beter sorteren bij de burger, maar ook van goed en nauwgezet controleren door de PMD-ophalers. Fost Plus en IVAREM beloonden daarom de ophalers met een lekkere hamburger.

Foto met racistisch karakter onderschept in besloten WhatsApp-groep Mechelse politie

Lokale politie Mechelen-Willebroek start een opsporingsonderzoek naar de dader van het verzenden van racistisch portret van een politiecommissaris. In opdracht van het parket Antwerpen, afdeling Mechelen, hebben de speurders vanmiddag een verdachte kunnen oppakken.

Stad Mechelen zet licht op groen voor Family Justice Center

Het Mechelse schepencollege heeft vanmorgen het licht op groen gezet voor de uitbouw van een Family Justice Center (FJC) in de stad. In zo’n centrum delen verschillende diensten de werkvloer in de strijd tegen intrafamiliaal geweld, waardoor moeilijke dossiers – waarbij verschillende problematieken samenkomen – efficiënter kunnen worden opgevolgd.

Tientallen oproepen na doortocht stormweer

Donderdagnamiddag en –avond mocht de meldkamer van lokale politie Mechelen-Willebroek 23 oproepen ontvangen die rechtstreeks te maken hadden met het stormweer.

Verdwijnen bushaltes De Lijn op zijrijbaan Koningin Astridlaan?

Het in gebruik nemen van de gearceerde stroken op de Koning Astridlaan als parkeerplaatsen, geeft kansen om ook de ventwegen meer af te stemmen op traag en lokaal verkeer. Gemeenteraadslid Patrick Princen (Groen) stelde hier een vraag over op de gemeenteraad van afgelopen dinsdag.

Mechelen dient bouwaanvraag in voor nieuwe brandweerkazerne naast Nekkerhal

De aanvraag tot bouw van een nieuwe brandweerkazerne voor de hulpverleningszone Rivierenland is ingediend. Deze komt er binnen twee jaar naast de Nekkerhal in een complex van bijna 20.000 m², waarin ook de stedelijke uitvoeringsdiensten voor een groot deel hun intrek zullen nemen.

Inzet lokale politie Mechelen-Willebroek in strijd tegen drugs blijft vruchten afwerpen

Na grondig onderzoek is de lokale politie Mechelen-Willebroek tussengekomen in het kader van een onderzoek naar een vereniging bestaande uit een 14-tal personen dewelke voornamelijk actief was in de Mechelse regio, maar ook vertakkingen had naar Genk, en in mindere mate Antwerpen.

Goedkeuring RUP Dijle-Keerbergstraat

Het ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) Dijle-Keerbergstraat, gesitueerd ten zuiden van de binnendijle, werd dinsdagavond op de gemeenteraad goedgekeurd. Het nieuwe RUP vervangt een voorbijgestreefd ‘Bijzonder Plan van Aanleg’ uit 1984. Hierdoor wordt het gebied niet langer benadeeld ten opzichte van de rest van het stadscentrum en zijn er nieuwe ontwikkelingen mogelijk.