Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Begijnhofkerk na 31 jaar bijna uit de stellingen

Na een lijdensweg van 31 jaar is er licht aan het einde van de tunnel. De buitenstellingen van de Begijnhofkerk in Mechelen worden stelselmatig afgebroken zodat de kerk in oktober eindelijk te bewonderen zal zijn zonder haar ijzeren korset. Maar vooraleer de stellingen definitief verdwijnen, geeft de stad de buurtbewoners vandaag de kans om de barokke kerk voor een laatste keer vanop grotere hoogte te bekijken.

10 jaar Fietsschool Sociaal Huis

Voor veel mensen is fietsen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Fietsen is nochtans een essentiële vaardigheid. Daarom organiseert het Sociaal Huis al sinds 2008 fietscursussen voor volwassenen die als kind nooit hebben leren fietsen of het verleerd zijn. In Mechelen zijn er geen andere aanbieders van dergelijke cursussen.

Mechelen 2 jaar gaststad hoogmis eventprofessionals, BEA-awards

Mechelen is gekozen als gaststad voor de organisatie van de BEA-awards 2019 & 2020. De BEA’s vieren en vertegenwoordigen zo’n 600 professionals uit de B2B-evenementensector. Dit is een unieke kans om Mechelen op de kaart te zetten als ‘the place to be’ voor de organisatie van een meeting, event, teambuilding of congres.

Mechels burgemeester Bart Somers laat auto roekeloze chauffeur in beslag nemen

Afgelopen maandag liet een chauffeur, met 91 km/u, een triest snelheidsrecord optekenen in de Keizerstraat. Diezelfde bestuurder weigerde op dat moment in te gaan op het bevel tot stoppen van de verkeersagent.

M-Fair en Mechelen MeeMaken slaan handen in elkaar tijdens Warm Welkom Weekend

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober organiseert vzw Mechelen MeeMaken haar vierde editie van het Warm Welkom Weekend. Op zondag 7 oktober heeft eveneens M-Fair plaats. Twee events, allebei in het teken van mode. Een samenwerking tussen beide organisatoren kon dan ook niet uitblijven.

H30 lanceert H30 Atelier voor jongeren met ‘artistieke goesting’

‘H30 Atelier’ is een nieuw project vanuit de artistieke werkplaats H30 in Mechelen dat zich richt op jongeren +14jaar. Uit brainstormsessies met jongeren en evaluaties van vorige projecten kwam heel duidelijk naar voor dat jongeren begeleiding en kunde zoeken om projecten en ideeën te kunnen realiseren. Tijdens drie ateliers met professionele partners krijgen jongeren tips & tricks aangereikt om hun artistieke dromen beter te kunnen realiseren.

Piet den Boer geen kandidaat bij gemeenteraadsverkiezingen

Ex-voetballer Piet Den Boer, die als onafhankelijk kandidaat op de stadslijst Vld-Groen-M+ zou staan, komt dan toch niet op bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Mechelen gaat samenwerking aan met ’t Atelier om fietsen te registreren

Het registreren van een fiets is nog steeds een populaire methode om fietsdiefstal tegen te gaan. Het helpt ook om de rechtmatige eigenaar van weesfietsen op te sporen. De gemeenschapswachten van de dienst Preventie graveren nu elke laatste woensdag van de maand op afspraak.

Mechelse Vereniging voor Archeologie draagt collectie over aan stad Mechelen

Op dinsdag 18 september vond de officiële overhandiging plaats van de collectie van de Mechelse Vereniging voor Archeologie aan de stad Mechelen. De collectie is ondergebracht in het nieuwe onroerenderfgoeddepot Depot Rato en zal daar over zowat een jaar raadpleegbaar zijn. Daarmee is een belangrijk stuk Mechelse geschiedenis geborgen.

Oude pastorij Heffen wordt gastronomisch restaurant en klein hotel

Het stadsbestuur van Mechelen heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor de leegstaande pastorij van Heffen. Deze wil van het oude pand een gastronomisch restaurant maken en een kleinschalig hotel. Voor de verkoop van het pand krijgt de stad € 275 000. De nieuwe eigenaar heeft ook plannen voor een kwalitatieve buurtwinkel in de dorpskern.