Regio
Mechelen
104.8 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Mechelen Kinderstad organiseert gezinsvriendelijke online bevraging

Mechelen Kinderstad overkoepelt een ruim en veelzijdig aanbod aan kinderactiviteiten, waarin heel wat partners betrokken zijn. Om de kwaliteit van de werking nog te verbeteren en de ideeën of suggesties van de Mechelse gezinnen te kennen, organiseert Mechelen Kinderstad, een online bevraging.

800 nieuwe woningen langs Keerdok en Eandissite

Vanaf eind 2018 wordt het gebied rond het Keerdok en de Eandissite, gelegen tussen de Dijle, Guido Gezellelaan en Guido Gezellelaan en de N16, ontwikkeld tot een hoogwaardige en compleet nieuwe stadswijk met 800 woningen.

Drie verkrotte woningen in de Kluisstraat gaan tegen de grond

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken heeft opdracht gegeven om over te gaan tot de sloop van de 3 verkrotte woningen in de Kluisstraat te Mechelen.

[UPDATE] Bomalarm station Mechelen opgeheven

Aan het Mechels station, aan het koning Albertplein werd een verdacht pakket gevonden. Het station werd ontruimd en DOVO kwam ter plaatse.

Jani Kazaltzis fluit wedstrijd tussen KVM-legendes en BV’s

Het AFAS Stadion was vanmiddag het decor voor een opmerkelijke wedstrijd. Oud-KV Mechelen-spelers namen het op tegen een ploeg BV’s.

[WEERBERICHT] Zon maakt overuren

Vandaag is de zon heel de dag van de partij. Er hangen slechts wat hoge wolkensluiers. Na een frisse ochtend klimt het kwik tot 15 graden. Er waait wel een goed voelbare oostenwind.

Deel foto met fairtradeproduct en win een Fairphone

Mechelen lanceert de campagne #2800Fair. Alle Mechelaars worden uitgenodigd foto’s te delen met hun (favoriete) eerlijke product. Er zijn mooie prijzen mee te winnen. De extra communicatie rond Fair Trade moet leiden tot het verwerven van de vierde ster als FairTradeStad.

Klusbib start met ontlenen van klusmateriaal

Op zaterdag 1 april opent de Klusbib, een initiatief van Deelbaar Mechelen vzw. Klusbib is een gereedschapsbibliotheek waar Mechelaars allerhande gereedschap voor in huis en tuin zullen kunnen ontlenen.

Vernieuwde werking en dienstverlening in de dorpshuizen gaan van start

Vanaf begin april gaan in de dorpshuizen van Hombeek, Walem, Leest, Heffen, Muizen en wijkhuis Battel de vernieuwde werking en dienstverlening in voege. Zo zullen inwoners van drie deelgemeenten in hun dorpshuis terecht kunnen voor administratieve zaken waarvoor ze zich tot nu toe in het Huis van de Mechelaar moesten wenden. Ook komt er in de zes dorpshuizen een gratis bestel- en afhaalservice voor de complete Mechelse bibliotheekcollectie.

Ontdek het Mechelse welzijnslandschap interactief en spelenderwijs

Er is in Mechelen een breed aanbod van voorzieningen, diensten en activiteiten om het welzijn van de burger te verhogen. Het Sociaal Huis heeft het nieuwe Mechelse ‘Speurneuzenspel’ ontwikkeld, dat de weg wijst in het Mechels aanbod van dienst- en hulpverlening én sociale voordelen.