Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Blue-Bikefietsen nu ook te huur op Veemarkt

In Mechelen werd maandagmorgen de 57ste Blue-bikelocatie geopend. Het is de derde Bluebikelocatie voor de stad. Nu zijn er zowel aan Mechelen Nekkerspoel als aan Mechelen station en de Veemarkt Blue-bikes te ontlenen.

Bepaal jij mee wie de Prijs Bouwkundig Erfgoed wint?

Met de Stedelijke Prijs Bouwkundig Erfgoed beloont de stad mooie restauraties en renovaties aan zowel beschermd als niet-beschermd bouwkundig erfgoed. Dit jaar dingen de eigenaars van 29 panden mee naar de overwinning. Stem mee voor de publieksprijs! Tot en met 9 september kan je jouw voorkeur doorgeven. In totaal wordt er € 5500
onder de winnaars verdeeld.

[VIDEO] Binnen-Dijle na 40 jaar weer bovengronds aan Zandpoortvest in Mechelen

Na veertig jaar stroomt de Binnen-Dijle weer bovengronds aan de Zandpoortvest in Mechelen. Op vrijdag 13 juli werd de in ere herstelde waterloop feestelijk ingevaren. Mechelen is opnieuw een stad aan het water. De voorbije jaren werden een zevental vlieten (of kleine stadskanalen) terug opengelegd in de binnenstad. Nu komt ook de Binnen-Dijle aan de Zandpoortvest na veertig jaar ingekokerd te zijn opnieuw aan de oppervlakte.

Brouwerij Het Anker lanceert nieuwe Gouden Carolus

Brouwerij Het Anker lanceert Gouden Carolus UL.T.R.A., kort voor ‘Ultimate Taste, Reduced Alcohol’. Hiermee brengt de Mechelse stadsbrouwerij een smaakvol Belgisch speciaalbier met een lager alcoholvolume.

[VIDEO] Uitslaande brand onder watertoren Mechelen-Noord

Woensdag iets voor de middag werd de brandweerzone Rivierenland opgeroepen voor een brand, vlak naast de watertoren van Mechelen-Noord in Walem. Het betrof een uitslaande brand in een loods naast garage Vermant.

Co-housing voor tienermoeders in Caputsteenstraat

Het Sociaal Huis laat het appartement boven kinderopvang 38 Volt op de Caputsteenstraat in Mechelen inrichten in functie van een co-housingsproject voor alleenstaande tienermama’s. Vzw Emmaüs is er nu aan verfraaiingswerken bezig, zodat de tienermama’s er in oktober terecht kunnen.

Augustijnenstraat ondergaat metamorfose

Na het bouwverlof, op 7 augustus, starten in de Augustijnenstraat werken tot heraanleg. Om de onvermijdelijke hinder zo minimaal mogelijk te beperken, zullen de werkzaamheden in vier fasen verlopen. De stad vond na aanbesteding aannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver om deze werken uit te voeren.

Verkeerspaaltjes op Leestsesteenweg verdwijnen volgend jaar

Na herhaaldelijk aandringen van gemeenteraadslid Kerstin Hopf bij het schepencollege is er eindelijk duidelijkheid wanneer de veelbesproken paaltjes op de Leestsesteenweg in Leest (Mechelen) verwijderd worden.

Belpop Bonanza Sessie brengt toppers naar Mechelen op nationale feestdag

Op zaterdag 21 juli viert België feest. Ook Mechelen viert de nationale feestdag mee op unieke wijze. Dit jaar krijgt de feestdag een volledig nieuwe invulling met een dag- én avondprogramma.

Groot Mechels Referendum levert eerste speerpunten op

De voorbije 14 weken zijn de kandidaten van de stadslijst Vld-Groen-M+ en tientallen Manemakers op stap geweest om bijna 40.000 keer aan te bellen bij onze stadsgenoten. Morgen, zaterdag 7 juli, gaan we voor de laatste keer langs, ditmaal in de binnenstad.