Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Opstart van afhaalpunt groente- en fruitpakketten in Dorpshuis Walem

De vernieuwde dorpshuiswerking in Walem breidt uit met afhaalpunt voor groente- en fruitpakketten.

Mechelen kiest vol voor energiezuinige leds als openbare verlichting

De stad Mechelen stelt zich tot doel om binnen een periode van tien jaar de openbare verlichting volledig te vervangen naar energiezuinige LED-verlichting. Hiertoe zijn samen met energiedistributienetbeheerder Eandis actieplannen voor 2017 en 2018 opgemaakt.

Eerste resultaten Ouderenbehoeftenonderzoek bekend

De Stad en het Sociaal Huis Mechelen presenteerden vandaag de eerste resultaten van het ouderenbehoeftenonderzoek in de Stadsschouwburg. Een honderdtal vrijwilligers gingen de afgelopen maanden van deur tot deur om de enquêtes ingevuld te krijgen.

[AUDIO] Defecte stroomafnemer aan locomotief stuurt avondspits op het spoor in de war

Een defecte stroomafnemer boven op het dak van een locomotief heeft ervoor gezorgd dat de IC-trein Charleroi – Essen even voor het station van Mechelen in panne is gevallen. De trein kwam tot stilstand ter hoogte van de spoorwegbrug aan de Geerdegemstraat. Zo’n 1000 reizigers werden geëvacueerd en op een andere trein gezet.

Stadsartiest Stef Lernous brengt Mechels amateurtheater

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart herneemt Mechels Stadsartiest Stef Lernous de theatervoorstelling ‘Miserie’. Vijftien spelers uit verschillende Mechelse toneelkringen nemen samen maar liefst veertig rollen voor hun rekening.

Resultaten controleacties lokale politiezones in de regio

Zowel de lokale politie Mechelen-Willebroek als de politiezone Rupel voerden afgelopen weekend allerlei controles uit op hun grondgebied. Het ging om alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles.

[AUDIO] Eerste zes namen van CD&V-lijst bekendgemaakt

CD&V Mechelen maakte zondagmiddag de eerste zes namen voor haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober bekend. De Christendemocraten willen vernieuwen en verjongen.

Europese interesse voor werking ROM Skippers Mechelen

Tot 18 februari organiseert de Europese rope skipping federatie (ERSO) in samenwerking met ROM Skippers Mechelen een conferentie in Mechelen waaraan 17 landen zullen deelnemen. Gedurende drie dagen zullen de deelnemers ondergedompeld worden in alles wat met de organisatie en structuur van de rope skipping sport te maken heeft.

8 klimaatvriendelijke projecten krijgen elk € 5000 subsidie

Met het subsidiereglement ‘Klimaatneutrale buurten en initiatieven’ worden Mechelaars gesteund en gestimuleerd om samen te werken rond de klimaatproblematiek.

Traject NEST selecteert jonge makers

De jury van Artistieke werkplek H30, Mechelen Talentenfabriek, het Deeltijds Kunstonderwijs en enkele Mechelse Kunstenorganisaties selecteerde jonge makers uit de Mechelse regio voor het unieke begeleidingstraject NEST en koos voor vijf artistieke concepten. Ondersteund en uitgedaagd vanuit dit unieke samenwerkingsverband, werken de jonge makers toe naar een toonmoment in mei.