Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Cambio Mechelen breidt uit tweede elektrische wagen standplaats

Een jaar geleden werd de eerste volledige elektrische wagen opgenomen in de Mechelse Cambiovloot, op hetzelfde moment werd ook een elektrische wagen van de stad tijdens de weekends in Cambio ingeschakeld. Vanaf deze week komt er een tweede elektrische Cambiowagen bij, wat het totaal op 41 wagens op 22 locaties brengt.

Plofkraak op bankkantoor in Leest

In Leest, deelgemeente van Mechelen, is vannacht een plofkraak gepleegd op een bankautomaat. Het onderzoek is volop bezig, volgens de eerste vaststellingen hebben de dieven geen buit kunnen maken.

George van Raemdonck geëerd in WZC Hof van Egmont

Voorzitter Koen Anciaux bezocht de spotprenten tentoonstelling van cartoonist George van Raemdonck in het woonzorgcentrum Hof Van Egmont.

Congres rond Wereldburgerschap in Atheneum Busleyden

Campus Caputsteen van het Busleyden Atheneum zit niet stil. Afgelopen zaterdag organiseerde de school een groots congres rond Wereldburgerschap, werd ze officieel erkend als UNESCO-school en wonnen de leerlingen een prijs met hun deelname aan de WWF posterwedstrijd.

Gratis Watertaxi tijdens Black Friday in Mechelen

Zeg maar vaarwel aan die jaarlijkse stress omdat je weer te laat op zoek ging naar kerstcadeautjes! Mechelen MeeMaken vzw geeft immers op vrijdag 23 november al het startschot voor de eindejaarsshopping. Dit doet ze tijdens een avondshopping tot 20u vol animatie, kortingen en acties. Na het grote succes van vorig jaar zet de organisatie nu extra in op beleving en mobiliteit door het inzetten van een gratis watertaxi, naast de reguliere Shopping Shuttle.

Politie pakt fietsendieven op

Dinsdagavond omstreeks 20.30 uur trokken twee fietsers in de Bautersemstraat in Mechelen de aandacht van een politiepatrouille, omdat ze rondfietsten zonder fietsverlichting.

Sociaal Huis organiseert in de Hanswijkstraat extra winteropvang voor dak- en thuislozen

Het Sociaal Huis organiseert een extra winternachtopvang van 1 december 2018 tot en met 28 februari 2019.

Vrachtwagenchauffeur verzamelt voor ruim 7800 euro aan boetes

Een vrachtwagenchauffeur, die aan de Antwerpsesteenweg in Mechelen door de lokale politie enkel aan de kant werd gezet voor het niet dragen van de gordel, is er in geslaagd om zomaar even 7802 euro aan boetes te verzamelen.

Zin om aandeelhouder te worden van Racing Mechelen?

De aandelenverkoop van voetbalclub Racing Mechelen leverde na enkele maanden reeds meer dan 100 000 euro op. De eerste verkoopsronde is afgerond, tijd dus om de tweede ronde op gang te trappen.

Bibliotheek Sint-Katelijne-Waver blaast Dictee nieuw leven in

‘Het Groot Dictee heruitgevonden’ is een idee van de Stedelijke Bibliotheek van Mechelen. Vorig jaar vond het een eerste keer plaats bij de initiatiefnemers, met zestig kandidaten. Op 7 december 2018 om 20 uur wordt het gespeeld in meer dan zestig bibliotheken tegelijk. Ook de bibliotheek van Sint-Katelijne-Waver doet mee.