Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Museum Hof van Busleyden verwelkomt internationaal netwerk van curatoren

Een maand voor de officiële opening van het Museum Hof van Busleyden zijn internationale topexperts rond Vlaamse en Nederlandse kunst er te gast.

Muurschilderingen Mechelse Schepenhuis worden weldra gerestaureerd

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het Mechelse Schepenhuis. In het oudste stadhuis van Vlaanderen zijn de inrichtingswerken volop aan de gang. Kortelings staat de restauratie van de historische muurschilderingen op de agenda. Omstreeks begin juli wordt de eerste fase hiervan opgestart.

Mechelen gaat de strijd tegen wildplassen aan op een originele manier

Het fenomeen wildplassen is al decennialang een uitdaging voor lokale overheden. Vooral in uitgaansbuurten zorgt wildplassen voor de nodige overlast. Ondanks de inzet van traditionele middelen, zoals sensibiliserende folders, cameratoezicht, GAS-boetes, etc. lijken lokale overheden dit fenomeen maar niet onder controle te krijgen.

Infoborden voor kinderen op Mechelse monumenten

Vandaag werden er een aantal Mechelse monumenten voorzien met infobordjes op maat van kinderen. Het idee is afkomstig van de kinderraad en heeft als doel om ook de kinderen op een eenvoudige manier te informeren over onze monumenten. De kostprijs van het project bedraagt zo’n € 3 500.

Extra fiets- en autoparkeerplaatsen op belangrijke openbaar vervoersknooppunten

Met meer dan 14 000 extra parkeerplaatsen voor fiets en auto wil mobiliteitsminister Ben Weyts mensen verleiden om minstens voor een deel van hun woon- werkverkeer de wagen te vervangen door fiets of openbaar vervoer.

Racing Mechelen richt supportersraad op

Het bestuur wil de fans van Racing Mechelen meer bij het beleid betrekken. Daarom richt de club een supportersraad op, waarin vertegenwoordigers van de verschillende supportersclubs zullen zetelen. De supportersraad komt elke 2 maanden samen met het bestuur.

Oproep naar slachtoffers van teruggevonden juwelen woninginbraken

Lokale politie Mechelen-Willebroek presenteert een fotoalbum met teruggevonden juwelen van woninginbraken. Het betreft de buit die bij een gecoördineerde actie met huiszoekingen in Albanië en België in beslag werd genomen.

Mechelen lanceert eerste Museumnacht

Na Gent, Brussel en Antwerpen heeft Mechelen voortaan ook z’n eigen Museumnacht. Op vrijdag 22 juni bezoek je met één Museumnachtticket drie topmusea in de stad: beleef een vleugje nostalgie in het Speelgoedmuseum, voel de indrukwekkende verhalen van Kazerne Dossin en laat je onderdompelen in onze Bourgondische erfenis in het gloednieuwe Museum Hof van Busleyden.

Historisch waardevol funerair erfgoed in de kijker op Mechelse begraafplaats

Tussen 26 mei en 3 juni organiseert ASCE, de ‘Association of Significant Cemetries in Europe’, voor de 16de maal de Europese Week van de Begraafplaatsen. De bedoeling is het belang van de begraafplaatsen in Europa als cultureel erfgoed te benadrukken. Ook Mechelen neemt hieraan nu voor de 7de keer deel.

De Zomer is van Mechelen stelt gevarieerd programma voor

“Nooit zullen er mee festivaluren en -dagen geweest zijn in Mechelen dan komende zomer”, dat zei Kristof Calvo van mmMechelen Feest op de voorstelling van De Zomer is van Mechelen 2018.