Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Lier

Nieuws uit Lier

Gemeenten in regio Rivierenland aan de slag met slimme mobiliteit

Mobiliteit stond hoog op de lokale agenda’s bij de verkiezingen van 2018. Eén van de mogelijkheden om in dat domein actie te ondernemen, is slimme mobiliteit. Steden en gemeenten uit regio Rivierenland bekijken op dit moment hoe ze data van ANPR-camera’s kunnen gebruiken om slim met verkeer om te gaan.

Tweede Staten-Regionaal Rivierenland smaakt naar meer

200 aanwezigen, 20 sprekers, 5 grote beleidsthema’s en 8 keuzesessies. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde Staten-Regionaal op zaterdag 1 december. De Staten-Regionaal is een jaarlijkse meeting waarin mandatarissen, ambtenaren, middenveldorganisaties en stakeholders ondergedompeld worden in het regionale streekbeleid.

Brandweerzone Rivierenland kreeg ruim 210 meldingen binnen na stormweer

De brandweerzone Rivierenland kreeg de afgelopen nacht 210 meldingen binnen die verband houden met het onweer. Omgevallen bomen waren het grootste probleem. De ploegen zijn nog steeds op de baan om de meldingen verder af te werken.

Politie Lier neemt elektrische fietsen in gebruik

Vanaf deze maand zal je de wijkagenten in Lier zien rijden met een elektrische fiets. De wijkagenten verplaatsen zich met de fiets om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn in hun wijk.

Politie Berlaar-Nijlen vat drugdealer

Vandaag, donderdag 12 april, heeft de lokale politie van Berlaar-Nijlen bij een huiszoeking in een garagebox in Merksem een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen. De vondst was het resultaat van een langlopend onderzoek. Eén verdachte, een 46-jarige man uit Nijlen, werd aangehouden.

Hulpverleningszone Rivierenland op zoek naar vrijwillige brandweermannen

De Hulpverleningszone Rivierenland organiseert een kennismakingsdag om de instroom van vrijwilligers te stimuleren.

Grote Markt en omgeving Lier voorlopig beschermd als stadsgezicht

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft de Grote Markt en omgeving in Lier voorlopig beschermd als stadsgezicht.

Feestbussen brengen feestneuzen veilig thuis op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag

Ook dit jaar zullen er bussen rijden in onze regio om feestvierders veilig en zonder parkeerstress op hun bestemming te krijgen tijdens oudejaarsnacht en op nieuwjaarsdag. De stad Mechelen draagt dit jaar ongeveer € 5600 bij om de feestbussen mogelijk te maken. Dankzij deze bijdrage kunnen Mechelaars een gratis biljet reserveren. Dit kan nog tot en met 30 december.

NMBS verbetert treinaanbod vanaf zondag

De NMBS verbetert vanaf zondag 10 december het treinaanbod in onze regio.

Hakhoutwerken in Lier, Duffel en langs E19 Antwerpen-Mechelen

Tijdens de komende weken zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Lier, Duffel en op verschillende locaties langs de E19 Antwerpen-Mechelen groenwerken uitvoeren in het kader van hakhoutbeheer. De hakhoutwerken veroorzaken meestal geen hinder voor het verkeer of slechts in beperkte mate.