Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Bonheiden

Nieuws uit Bonheiden

Bonheiden leent gratis elektrische rolstoelfiets uit

Het gemeentebestuur van Bonheiden heeft samen met Rotary Bonheiden en vzw Wim wint een elektrische rolstoelfiets aangekocht. De inwoners van de gemeente kunnen de fiets binnenkort gratis uitlenen.

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Tweede Staten-Regionaal Rivierenland smaakt naar meer

200 aanwezigen, 20 sprekers, 5 grote beleidsthema’s en 8 keuzesessies. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde Staten-Regionaal op zaterdag 1 december. De Staten-Regionaal is een jaarlijkse meeting waarin mandatarissen, ambtenaren, middenveldorganisaties en stakeholders ondergedompeld worden in het regionale streekbeleid.

Gemeenten melden zich massaal voor gratis Wifi hotspots

Zo’n 13 000 steden en gemeenten uit de Europese Unie hebben zich aangemeld voor het project Wifi4EU. Ook in onze regio hebben zich gemeenten ingeschreven voor gratis WiFi hotspots in openbare ruimten.

Ringgracht Kasteel Zellaer in Bonheiden terug helemaal proper

Het Kasteel en domein Zellaer nu ongeveer een jaar in beheer van Kempens Landschap en de gemeente Bonheiden. Recent werd de eerste grote stap gezet in de opwaardering van het kasteelpark: overtollig slib werd uit de ringgracht geruimd.

Politiezone BODUKAP koopt 14 nieuwe ANPR camera’s

De politieraad van de politiezone BODUKAP keurde dinsdag de aankoop van 14 nieuwe camera’s goed. De nieuwe camera’s zijn zowel camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) aan de invalswegen, als trajectcontroles en vrachtwagensluizen in de gemeenten zelf.

Bonheiden Boomt

Zondag 7 oktober vindt ‘Bonheiden Boomt’ plaats in de Gekkoschool. Op deze infomarkt krijg je professioneel advies over hoe je bomen en hagen in jouw tuin kan onderhouden en/of aanplanten.

Taart voor 15 000ste inwoner in Bonheiden

De kleine Lucille werd geboren op 27 augustus en is de 15 000ste inwoner van Bonheiden. Dit werd op woensdag 19 september met smaak gevierd door de Bonheidenaren.

Veel nieuwkomers bij Groen Bonheiden-Rijmenam

De lijst van Groen Bonheiden-Rijmenam voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober is volledig afgerond en telt opvallend veel nieuwkomers. Men is er ook in geslaagd een evenwichtige verdeling te vinden wat leeftijd en interessesfeer betreft. En bij de vijf eerste plaatsen vinden we liefst drie kandidaten uit Rijmenam terug.

Beheersplan voor de vallei van de Bruine Beek

Het gemeentebestuur van Bonheiden heeft IGEMO gevraagd om een beheersplan op te stellen voor de vallei van de Bruine Beek. Het gaat om 364 hectare in het noorden van Bonheiden, één van de grootste domeinen in Vlaanderen waar een beheersplan voor wordt opgemaakt. Het plan zal zich focussen op het beheer en de ontsluiting van het erfgoed en de natuur in het gebied. Voor het kasteeldomein van Zellaer wordt een apart beheersplan opgesteld.