Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Regionieuws

Overzicht van het regionieuws

[AUDIO] Bouw zorgsite Rembertus gestart

Met een eerste spadesteek werd aan de Brusselsesteenweg het startschot gegeven voor de bouw van een woonzorgcentrum en vijftien assistentiewoningen.

Boom lanceert “Propere beken 4 Life”

Burgemeester Jeroen Baert gaf vanochtend het startschot voor een bijzonder warme actie in het kader van Music For Life: zeven gidsen zijn van Boom op weg naar het MFL-domein in Wachtebeke en …

Registreer je als ‘buur’ van Tomorrowland

Vanaf dit jaar moet je als inwoner van Boom een Tomorrowland account aanmaken om exclusieve informatie te vinden over Tomorrowland, praktische details voor de buurt, kan je je inschrijven voor het jaarlijkse buurtfeest en deelnemen aan de ticketverkopen.

Mechelen in Vuur en Vlam: een vurige dag vol spektakel

Het derde weekend van Mechelen houdt je Warm heeft een hoogdag in petto met de tweede editie van Mechelen in Vuur en Vlam. Zaterdag 22 december belooft alvast een prachtige dag te worden. Een goed gevuld namiddag- en avondprogramma zorgen ervoor dat je net voor de feesten met vrienden en familie het eindejaar feestelijk kan inzetten in centrum Mechelen.

7 Mechelse klimaatneutrale projecten krijgen samen ruim 23 000 euro steun

Binnen het reglement ‘Klimaatneutrale buurten en initiatieven’ worden Mechelaars gesteund en gestimuleerd om samen te werken rond de klimaatproblematiek. Dit kan zijn door bv. het uitwerken van een sensibiliserende actie (type 1), maar ook door een project op te zetten dat rechtstreeks bijdraagt aan het halen van de klimaatdoelstellingen van de stad (type 2).

De mooiste kerstboom van Boom staat aan het Wyckmansveld

Naar jaarlijkse gewoonte werden op 13 verschillende plaatsen in Boom de kerstbomen versierd door de buurtbewoners. Afgelopen zaterdag kwam de jury langs en werd Boom ondergedompeld in een hartverwarmend burenfestijn. Sfeer en gezelligheid troef!

[VIDEO] Bomenaar Steve Tielens heeft nieuwe feestplaat

De Boomse schlagerzanger Steve Tielens, gekend van de feesthit ‘Het is weer Couckenbak’ en zijn tv-optreden in ‘The Show Must Go On’ op Vier, heeft afgelopen dinsdag een nieuwe single gelanceerd.

Christmas Village bij tennisclub De Klinkaert van start gegaan

Tennisclub De Klinkaert uit Reet, gelegen op de grens met Boom, is begonnen aan 4 weekends kerstmarkt ten voordele van Music For Life (Kom op tegen Kanker).

Geen gemeenteraad meer dit jaar in Boom

Door een te korte agenda en het feit dat donderdag 20 december de vierde editie van Wintersfeer in Boom geopend wordt is er beslist om geen gemeenteraad te houden. Bovendien vindt op donderdag 3 januari 2019 al de installatievergadering plaats.

Wie worden de Mechelse (G-)sportkampioenen van 2018?

De dienst Sport van de stad Mechelen organiseert jaarlijks een huldiging van de Mechelse sportkampioenen. Op woensdag 24 april 2019 zet de stad Mechelen, in samenwerking met de stedelijke sportraad, alle Mechelse sportkampioenen opnieuw in de bloemetjes. Zowel leden van Mechelse sportverenigingen als sportende Mechelaars, al dan niet bij een Mechelse sportvereniging aangesloten, komen hiervoor in aanmerking. Tot en met eind januari 2019 kunnen kandidaten zich aanmelden.