Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

Fotowinkel wordt creatieve hub

In 2015 nestelde fotografe Kristel Nijskens zich in fotostudio De Loft in De Leopoldstraat in Boom. Kristel is portret- en kunstfotografe, maar heeft naast de fotoshoots in haar studio en op locatie, ook een winkel waar ze pasfoto’s maakt en fotoproducten verkoopt. Die fotowinkel staat nu op ontpoppen in een echte creatieve hub.

Willebroek kiest ‘Brouwershof’ als nieuwe naam voor het park

De naam voor het gloednieuwe park aan de Schoolweg is bekend. De Willebroekenaar stemde massaal op Brouwershof als nieuwe naam. De link met de geschiedenis van de locatie werd duidelijk gesmaakt.

Sint-Katelijne-Waver koopt grond voor fuif- en evenementenzaal

Het Autonoom Gemeentebedrijf van Sint-Katelijne-Waver heeft een akkoord bereikt om een stuk grond aan te kopen voor de bouw van een fuif- en evenementenzaal. De nieuwe zaal komt in het Centrum, langs de werfweg die de Leliestraat met Dreefvelden verbindt.

Ottertrotter festival geeft startschot van de Zomer is van Mechelen

Dit weekend is het weer tijd voor het Ottertrotter festival. Met dit gratis muziekfestival start de Zomer is van Mechelen. Het Tivolipark wordt voor één weekend omgetoverd tot een gezellig wereldfestival met concerten van o.a. TheColorGrey, Bombino, The Mauskovic Dance Band en Ghetto Kumbé. Bij Ottertrotter draait het naast de optredens ook om duurzaamheid waarbij i.s.m. Mechelen Mondiaal o.a. heel wat workshops en initiaties worden gegeven op zondag 24 juni.

1 op de 4 kandidaten zijn jongeren op kartellijst CD&V – 3D

De kartellijst CD&V – 3D in Rumst bestaat voor één vierde uit jongeren. Anja De Ceuster (CD&V) en Bart Vangramberen en Jeroen Verlinden (beiden 3D) stonden in 2012 ook al op de lijst. Nu kiezen ook Joni Boumon, Melinda Nuyts, Stijn Van der Auwera en Laurent Moens voor de weg vooruit bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.

Ticketverkoop barbecue voor Muziek uit de oude doos helemaal op dreef

Op donderdag 5 juli gaat het evenement Muziek uit de oude doos door op het Cultuurplein. De ticketverkoop voor de barbecue loopt nog tot en met 28 juni.

Schepen Walter Schroons verlaat Mechelse politiek en krijgt topfunctie bij het Rekenhof

Donderdagnanmiddag werd CD&V-gemeenteraadslid en schepen in Mechelen Walter Schroons benoemd door de Kamer van volksvertegenwoordigers als raadsheer voor de Nederlandse kamer van het Rekenhof.

Nieuw wielermuseum De Velodroom opent de deuren in De Schorre

Bezoek het gloednieuwe fietsbelevingscentrum De Velodroom in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Maak er kennis met de uitgebreide wielercollectie van Paul van Bommel en ontdek er het mysterieuze verhaal van de Boomse velodroombouwers. Snuister door allerlei fiets- en wandeltips voor een avontuurlijke verkenning van de Rupelstreek en het Mechelse buitengebied. En niet te vergeten: geniet er van een verfrissend drankje in wielercafé ‘De Musette’.

[UPDATE 17u] [VIDEO] Ontsnapte leeuwin gedood in Planckendael

In dierenpark Planckendael in Mechelen is vanochtend iets voor 10 uur een leeuwin ontsnapt. Nadat er twee pogingen werden ondernomen om het dier te verdoven en die allebei mislukten werd beslist het dier te doden.

Michiel De Meyer opgenomen in cast 40-45

Michiel de Meyer en Jo Hens worden understudy van respectievelijk Jelle Cleymans en Jonas van Geel in de spektakel-musical 40-45. Jelle en Jonas spelen in principe alle voorstellingen, maar de schoolvoorstellingen zullen door het duo De Meyer-Hens gespeeld worden. Ook als Jelle of Jonas ziek mochten zijn, dan komen Michiel en/of Jo in actie.