Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

Geen gemeenteraad meer dit jaar in Boom

Door een te korte agenda en het feit dat donderdag 20 december de vierde editie van Wintersfeer in Boom geopend wordt is er beslist om geen gemeenteraad te houden. Bovendien vindt op donderdag 3 januari 2019 al de installatievergadering plaats.

Wie worden de Mechelse (G-)sportkampioenen van 2018?

De dienst Sport van de stad Mechelen organiseert jaarlijks een huldiging van de Mechelse sportkampioenen. Op woensdag 24 april 2019 zet de stad Mechelen, in samenwerking met de stedelijke sportraad, alle Mechelse sportkampioenen opnieuw in de bloemetjes. Zowel leden van Mechelse sportverenigingen als sportende Mechelaars, al dan niet bij een Mechelse sportvereniging aangesloten, komen hiervoor in aanmerking. Tot en met eind januari 2019 kunnen kandidaten zich aanmelden.

KV Mechelen overtuigend voorbij OHL

KV Mechelen mocht deze speeldag openen op OH Leuven.

Extra inkomensgerelateerde kinderopvangplaatsen in Mechelen

De Vlaamse regering heeft beslist om sommige kindopvangplaatsen met vrij tarief om te schakelen naar inkomensgerelateerde plaatsen. Tevens werden er nieuwe bijkomende plaatsen aan inkomenstarief (IKT) goedgekeurd. In totaal gaat het om 86 plaatsen.

Stille studeerruimtes voor Mechelse scholieren en studenten

Om zowel secundair onderwijsscholieren als hogeschoolstudenten tijdens de examenperiode in rustige omstandigheden te laten ‘blokken’, zijn er in Mechelen een aantal ‘stille studeerruimtes’ voorzien.

Sportraad Mechelen zoekt nieuwe leden raad van bestuur

Het jaar na de gemeenteraadsverkiezingen is traditiegetrouw een drukke periode, met veel vernieuwingen. Ook de sportraad wordt in 2019 opnieuw deels samengesteld. De stedelijke sportraad is dus op zoek naar enthousiaste personen van sportclubs en sportorganisaties of naar individuele personen die interesse hebben in sport, om in de raad van bestuur te zetelen. Vanuit deze adviesraad lanceert de stad Mechelen dan ook een warme oproep naar geïnteresseerde inwoners om aan te sluiten bij de raad van bestuur.

Vrancken op zijn hoede: “OHL heeft meer kwaliteit dan klassement laat uitschijnen”

Malinwa gaat morgenavond op bezoek bij OH Leuven. Aan Den Dreef wil geelrood de goede lijn verder doortrekken en opnieuw de volle buit pakken.

Koning Boudewijnlaan (N16) in Willebroek gedeeltelijk afgesloten voor herstellingen

Van maandag 17 tot en met zondag 23 december voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) betonherstellingen uit aan het wegdek van de Koning Boudewijnlaan (N16) op grondgebied van Willebroek en Mechelen.

Global Estate Group zorgt vanaf 2022 voor transformatie site Inter-Beton aan den Ouwen Dok

In de toekomst transformeert de Keerdok- en Eandissite aan het Rode Kruisplein tot een compleet nieuwe stadswijk met 800 woningen.

Scouts en voetbal in Sint-Katelijne-Waver hebben voortaan eigen fietsverbinding

Sint-Katelijne-Waver is een veilige fietsverbinding rijker. De nieuwe doorsteek tussen Vossevelden en Reinaertstraat zorgt ervoor dat heel wat kinderen en jongeren vlotter tot bij de scoutslokalen en voetbalterreinen in de Vossevelden raken.