Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

Gouden Carolus whisky valt (alweer) in de prijzen

Stokerij De Molenberg behaalde vrijdag zijn 17de medaille sinds 2014 op een internationale whiskycompetitie. Op de World Whiskies Awards in Londen werd Gouden Carolus Single Malt verkozen tot Best Belgian Single Malt. Zo staat deze Belgische whisky te pronken tussen de beste whisky’s van over de hele wereld.

Wat is jouw top 5 uit de geschiedenis van KV Mechelen?

Voor de Erfgoeddag op 22 april is KV Mechelen op zoek naar jouw top 5, zeg maar de vijf grootste momenten uit de geschiedenis van de club.

Wim Van Nuffelen is Antwerpse Jonge Ondernemer 2018

Wim Van Nuffelen, zaakvoerder van Wim Verhuur uit Sint-Katelijne-Waver kreeg de prijs Jonge Ondernemer 2018. De provincie Antwerpen hoopt dat Van Nuffelen ook de Vlaamse finale wint.

Racing Mechelen is voortaan een cvba

Racing wapent zich, meer dan ooit, voor de toekomst. In die optiek verandert de club van structuur. Als cvba kan de Koninklijke Racing Club Mechelen vers kapitaal ophalen en in alle openheid de club besturen.

4 nieuwe betaalbare bouwprojecten in Rumst

Eén van de doelstellingen van het gemeentebestuur van Rumst voor deze legislatuur was het voorzien in meer betaalbare woningen en appartementen. Met de bouw van minimum 95 bijkomende huurappartementen zal dat aanbod nu worden opgedreven.

Openstelling Parkdomein Kasteel Zellaer

Zondag 25 maart start het toeristisch seizoen met de openstelling van dé nieuwe toeristische trekpleister in Bonheiden: het parkdomein van Kasteel Zellaer. Je kan er genieten van mooie wandelingen in de prachtige kasteelomgeving. Het domein ontstond vermoedelijk in de dertiende eeuw als feodaal waterslot. De gracht en de aanleg van het parkdomein zijn historisch zeer waardevol. In het park staan enkele oude monumentale bomen die minstens 200 jaar oud zijn. Het park is dan ook beschermd als landschap.

Isoleer je dak via de samenaankoop dakisolatie

Tot 30% van het warmteverlies van een woning gaat via het dak. Het aanbrengen of verbeteren van de dakisolatie is dus een belangrijke (eerste) stap om het energieverbruik van je woning omlaag te brengen. Het is bovendien in veel gevallen een investering die snel terugverdiend wordt, gemiddeld na 3 tot 5 jaar. Om de initiële investeringskost en drempels voor de Mechelaar naar beneden te krijgen, organiseert Energiepunt Mechelen i.s.m. met Igemo een samenaankoop dakisolatie.

Jeugdboekenmaand lokt 1200 kinderen naar Bibliotheek Mechelen

De Jeugdboekenmaand staat dit jaar in het teken van ‘Wetenschap en Techniek’. Kan je een raceauto maken met enkel behulp van tetrabrik en een ballon? Wie kan de gevaarlijke professor Rik verslaan in zijn snode plannen? Mechelse scholen leren op spelende wijze de wereld van wetenschap en techniek kennen.

OCMW Putte neemt voedselbedeling over

Vanaf 1 april neemt het OCMW de voedselbedeling over van vzw de Regenboog.

Restauratie Franse vijvers gemeentelijk park van Boom

Vanaf maart 2018 starten de eerste vooronderzoeken aan de Franse vijvers in het gemeentelijk park van Boom. Na de afronding van het beheersplan en de aanstelling van een architect, is dit de volgende stap naar de restauratie van de picturale tuin in het park.