Regio
Mechelen
104.8 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

[WEERBERICHT] Tropische hitte tot en met maandag

Zaterdagmiddag halen we 31 graden. Het zuidelijke briesje kan wel voor enige verkoeling zorgen. Later op de dag wordt de aangevoerde lucht iets vochtiger. Met een dergelijk zwoel weertype is een warmte-onweer nooit echt helemaal uit te sluiten maar de kans is groot dat het gewoon droog blijft.

Wijk Oud Oefenplein helemaal in het nieuw

De wijk Oud Oefenplein steekt in een nieuw kleedje. De woningen en appartementen werden gerenoveerd of gefaseerd vervangen door nieuwbouw.

Samen blokken in bibliotheek Sint-Katelijne-Waver

De blokperiode en examens staan voor de deur en dus kruipen studenten massaal achter de boeken. In Sint-Katelijne-Waver kunnen jongeren vanaf maandag 29 mei samen studeren in de bibliotheek.

Aanpassingen parkeervakken moet situatie IJzerenleen verbeteren

Een aantal bijsturingen moeten de situatie op de Ijzerenleen verbeteren.

Energiepunt Mechelen biedt 1%-leningen aan tot eind 2017

Energiepunt Mechelen is de lokale verstrekker van de Vlaamse Energielening. Om de Mechelaar te stimuleren hun geplande energiebesparende werken op korte termijn uit te voeren, wordt de standaardrente tot eind dit jaar verlaagd van 2% naar 1% JPK*.

Interessante resultaten van de Mechelse 55-plusser enquête

Stad Mechelen en het Sociaal Huis lanceerden in februari een digitale enquête voor 55-plussers. De bevraging van vijf weken geeft de stad een beter zicht op hun vrijetijdsbesteding. 350 formulieren werden volledig ingevuld. Dit aantal is genoeg om tendensen te kunnen lezen.

Dag van het Park in het Vrijbroekpark

Volgens de weerberichten komt er een zomers verlengd weekend aan. Net deze zondag is het Dag van het Park. Ook in het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark is het feest. Kom genieten van de zon of een beetje schaduw. Tussen 10 uur en 17 uur geniet je van een echte park-kermis op de evenementenweide, tussen de tennisterreinen en het hockeyveld.

Sint-Katelijne-Waver opent multisportkooi

Aan de bibliotheek in het centrum heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver een gloednieuwe multisportkooi geplaatst. Leerlingen van de nabij gelegen basisscholen GLOC en Sint-Katarina kregen de eer om het sportveld in te spelen. Burgemeester Kristof Sels kon het niet laten om mee een balletje te trappen.

Inwoners IVAREM-regio produceren steeeds minder restafval

De afvalcijfers van Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek zijn bekend.

Family Justice Center is van start gegaan

In het Sociaal Huis in Mechelen is dinsdagochtend het Family Justice Center (FJC) officieel geopend. Mechelen beschikt daarmee over een multidisciplinair expertisecentrum dat verschillende partners op één fysieke locatie samenbrengt om hulp te bieden aan professionals en gezinnen die met intrafamiliaal geweld worden geconfronteerd.