Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

Bulo Kantoormeubelen NV schenkt meubels aan het Sociaal Huis

Het gekende Mechelse kantoormeubelenbedrijf Bulo heeft twee vrachtwagens vol meubelen geschonken aan het Sociaal Huis Mechelen. Het gaat om goederen die niet meer worden gebruikt en te veel ruimte in beslag nemen.

Schoolstraat omgeving van Basisschool Go Shil! Mechelen blijft

Tijdens de laatste maand van het schooljaar werd een schoolstraat ingericht aan BS Go Shil! Na evaluatie van dit proefproject gaf het college vorige week groen licht om vanaf het begin van volgend schooljaar dit permanent te handhaven.

[AUDIO] Marc Ghys keer terug naar ‘zijn’ Racing Mechelen

Marc Ghys en Racing Mechelen het blijven echte vrienden. Ghys heeft er in het verleden al een aantal trainerspassages op zitten, maar verklaart steeds zijn liefde voor de club. Een man met een echt clubhart, toegegeven ze zijn dun bezaaid in de voetbalwereld. Ghys hing zaterdagmiddag aan onze telefoon tijdens het middagprogramma.

Kleuterjuf Ingrid Meulders kandidaat voor gemeente- en provincieraadsverkiezingen

Op 14 oktober is Ingrid Meulders (52) voor de eerste keer kandidaat voor de gemeente- en de provincieraadsverkiezingen. In Niel duwt ze vanop plaats 20 mee de lijst van sp.a-Groen. Op de Antwerpse sp.a-provincieraadslijst vind je haar op de 11de plaats. Met juf Ingrid zijn beide lijsten meteen een bekende Nielenaar.

Kruispunt Ragheno krijgt enkele aanpassingen

Sinds de nieuwe verkeerssituatie op het Raghenoplein, kwamen tal van klachten en bemerkingen binnen, zowel bij de stad als bij wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Lokale samenwerkingen maken Maanrock Mechelser dan ooit tevoren

Naast heel wat lokale samenwerkingen met de verschillende zijpleinen kunnen de festivalbezoekers van vrijdag 24 t.e.m. zondag 26 augustus proeven van culinaire hoogstandjes uit de Mechelse regio. Het muziekfestival Maanrock wordt zo een écht Mechels festival. Ook een allereerste samenwerking met de hotelpartners zorgt ervoor dat festivalbezoekers van buiten het Mechelse Maanrock op unieke wijze kunnen beleven van begin tot einde.

Bijna 19 000 vacatures in arrondissement Mechelen

18 849: zoveel vacatures hebben VDAB en de selectiekantoren de laatste 12 maanden ontvangen in het arrondissementen Mechelen. In 15 jaar tijd zijn er in de regio nooit zoveel vacatures ingediend. Uit een rondvraag van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen geven grote bedrijven wel aan dat ze die jobs niet ingevuld krijgen.

Eerste tractorsluis op Mechels grondgebied komt in Hombeek

De Landbouwadviesraad ijverde voor een tractorsluis in de Willibrordusweg in Hombeek. Het stadsbestuur ging op deze vraag in. De plaatsing wordt vandaag uitgevoerd. De tractorsluis in de Willibrordusweg is meteen ook de eerste op Mechels grondgebied.

Brandweerzone Rivierenland kreeg ruim 210 meldingen binnen na stormweer

De brandweerzone Rivierenland kreeg de afgelopen nacht 210 meldingen binnen die verband houden met het onweer. Omgevallen bomen waren het grootste probleem. De ploegen zijn nog steeds op de baan om de meldingen verder af te werken.

Gemeente Boom zoekt figuranten

Het gemeentebestuur van Boom ontwikkelt momenteel een app voor de smartphone. Daar worden ook beelden voor opgenomen van een fietser.