Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

N-VA Mechelen vraagt kordate aanpak veiligheidsprobleem in Mechelen-Zuid

Na vijf autobranden op 3 dagen tijd vraagt N-VA wel om een dringende kordate aanpak om de veiligheid van de bewoners te garanderen.

Shoppen, verwennerijen en modeshows tijdens Warm Welkom Weekend

Warm wordt het tijdens het weekend van 15, 16 en 17 maart zeker en vast in Mechelen. Ligt het niet aan de nieuwe lentemode, dan wel aan de ontvangst van de Mechelse handelaars.

Huis van het Kind Boom start met pamperbank

De aankoop van luiers is duur en neemt een hele hap uit het budget van kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. Huis van het Kind Boom start daarom met een pamperbank.

[VIDEO] Racing Mechelen bulkt weer van de ambities

Racing Mechelen stelde woensdagavond officieel François De Keersmaecker en Michel Vanstallen voor.

Affiche 36ste Weerdse Bierfeesten gekend

De afgelopen maanden maakten de Weerdse Bierfeesten al enkele namen bekend voor de 36e editie, die zal doorgaan op 3 en 4 mei. Deze week lanceerde de organisatie de volledige line-up. Een blik op de affiche leert dat de organisatie opnieuw kosten noch moeite heeft gespaard om enkele topacts naar Weerde te halen met voor ieder wat wils.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts opent nieuwe fietsbruggen in Zemst

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts heeft in Zemst vandaag twee nieuwe fiets- en voetgangersbruggen over de Zenne ingehuldigd. Die werden gebouwd door De Vlaamse Waterweg nv met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie Vlaams-Brabant, en vormen een belangrijke schakel op de fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel.

Opnieuw carnaval in Boom

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart staat Boom weer volledig in het teken van carnaval. De Boomse Carnavalvereniging De Orde van de Onnefretters is de voorbije weken en maanden weer druk in de weer geweest en zij presenteren jullie dan ook met trots een carnavalesk programma.

21 000 tickets voor KV Mechelen-supporters. Wat en hoe?

Malinwa krijgt zowat 21 000 tickets voor de tribunes 3 en 4 van het Koning Boudewijnstadion ter beschikking. Omdat de vraag het aanbod overstijgt, heeft de club geprobeerd rekening te houden met een evenwichtige verdeling van de tickets.

[VIDEO] Mechelse begroting 2019: “stadsschuld verminderen met € 15 miljoen”

Het eerste jaar na de verkiezingen is een overgangsjaar waarin stad en Sociaal Huis slechts een budget voor één jaar moeten maken. De Mechelse begroting voor 2019 ligt klaar. Een van onze grote financiële uitdagingen voor deze legislatuur krijgt meteen haar beslag. Dat is het terugdringen van de schulden. De uitstaande schuld van de stad daalt van 278,7 miljoen euro eind 2018 naar 263,9 miljoen eind 2019.

30 jaar oud dossier rond rioleringswerken kan eindelijk van start gaan

Begin maart starten wegenis- en rioleringswerken in de Beukendreef, Netestraat en Fermerijstraat in Sint-Katelijne-Waver. Dertig jaar nadat het dossier werd opgestart, kan het eindelijk in uitvoering.