Regio
Mechelen
104.8 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

Stad Mechelen en IGEMO helpen verhuurders woonkwaliteit te verbeteren

Stad Mechelen en IGEMO starten met een proefproject om eigenaars-verhuurders in de stad te helpen de kwaliteit van hun woning(en) te verbeteren.

Komende week startschot bovenbouw Hendrik Speecqvest

De voorbije maanden is er ondergronds aan de Hendrik Speecqvest heel wat werk verricht voor de bouw van parking Bruul. Begin augustus start aannemer Houwelyckx hier met de aanleg van de bovenbouw.

Stad zoekt grote daken voor zonnepanelen

Stad Mechelen roept alle eigenaars van grote daken die interesse hebben in zonnepanelen op om zich te melden. De stad lanceert in oktober immers een bestek om panelen op grote daken te leggen.

Werken verkeersveiligheid nabij jeugdlokalen komen eraan

Vanaf 1 augustus gaat een aannemer in opdracht van de stad aan het werk om de verkeersveiligheid in de nabijheid van vier jeugdlokalen te verbeteren. De stad heeft hiervoor € 135 000 veil. De werkzaamheden zijn klaar tegen eind augustus.

Start heraanleg Desiré Boucherystraat op 1 augustus

Nadat de voorbije weken de nutsleidingen werden vernieuwd, start meteen na het bouwverlof op 1 augustus de heraanleg van de Desiré Boucherystraat. Eerst wordt het riool vernieuwd, waarna de aanleg van een nieuwe bestrating volgt.

Kristof Sels wil tweede ambtstermijn als burgemeester van Sint-Katelijne-Waver

Kristof Sels, burgemeester van Sint-Katelijne-Waver, gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 als lijsttrekker voor N-VA.

Kinderen worden meer betrokken bij burgerlijk huwelijk

De stad Mechelen gaat kinderen van bruidskoppels nog meer bij het huwelijk betrekken. Dit doen ze door gebruik te maken van een kinderakte. De officiële getuigen moeten minimaal 18 jaar zijn, maar met deze akte worden de kinderen meer betrokken bij het ceremoniële gedeelte en voelen ze zich net zo belangrijk.

Politie klist 24-jarige dief

In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks één uur werd een patrouilleploeg van de politiezone Mechelen Willebroek aangesproken door een man die meldde dat even voorheen een gsm werd gestolen van een vrouw die een cafe had bezocht.

Elzestraat Midzomert 2017

Elzestraat voelt de jaarlijkse midzomer opnieuw naderen. Nu al belooft de vierde editie van Elzestraat Midzomert op 5 augustus naast het culinaire ook op muzikaal vlak een voltreffer te worden.

Sociaal Huis zet in op vroegdetectie dementie

Mensen die vermoeden dat iemand uit hun naaste omgeving geheugenproblemen heeft of ervaren dat die persoon zijn gedrag of kennis verandert detecteren het ‘NIET PLUIS-gevoel’. Het Sociaal Huis wil mensen ervan bewust maken dat ze een signaal kunnen afgeven indien nodig.