Regio
Mechelen
104.8 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

[WEERBERICHT] Droog en zonnig weer

Vandaag is er aanvankelijk vrij veel bewolking. Gaandeweg de dag vindt de zon wel wat meer gaatjes en kan het kwik oplopen tot 18 graden. Het blijft droog in onze regio en er is nauwelijks wind. Aan het einde van de namiddag breekt de bewolking helemaal open en wordt het vrijwel helder.

Opnieuw 150 Prinses Harte sympathisanten tijdens Dwars door Mechelen

Voor de vijfde keer organiseert vzw Prinses Harte tijdens Dwars door Mechelen zijn eigen event ‘Run4Harte’. En dat zal weer zichtbaar zijn, tot vandaag lieten bijna 150 sympathisanten weten een Prinses Harte – loopshirt aan te trekken.

Yves Selleslagh zet de stap naar N-VA Mechelen

Yves Selleslagh uit Leest sluit zich aan bij N-VA Mechelen en zal in 2018 de lijst voor de lokale verkiezingen versterken. Dat maakte het bestuur van de afdeling bekend.

Politie pakt verdachten van woninginbraken op dankzij ANPR-camera’s

Donderdagavond 21 september omstreeks half vijf kreeg de politie Mechelen-Willebroek via een ANPR-camera de melding dat een voertuig dat mogelijks gelinkt kon worden aan diefstallen, hun grondgebied was binnengereden. Korte tijd later trof een politieploeg het voertuig aan op de Tinellaan.

Thomas More groeit dankzij vernieuwing

Op dit moment verkennen 5800 nieuwe studenten hun campus en hun opleiding op de Thomas More-hogeschool. Dat zijn er 2 procent meer dan een jaar geleden. De nieuwe lichting brengt het totaal aantal studenten op ongeveer 16 000.

Nieuwe kamerbeiaard trekt naar Mechelse dienstencentra

Op 27 september en 4 oktober treedt de nieuwe kamerbeiaard op in respectievelijk de dienstencentra Den Abeel en De schijf. Daarmee wordt het instrument voor het eerst ingezet voor een optreden buiten het stadscentrum. Vanaf december zal de Mechelse kamerbeiaard een onderdak krijgen in de Sinte-Mettetuin waar een beiaardpaviljoen in de maak is.

Personeel BT Benelux fietst geld bij elkaar voor Cruyff Court

Drie jaar geleden werd het eerste Cruyff Court in België plechtig geopend. Een Cruyff Court is een multifunctioneel kunstgrasveld, waar jongeren plezierig en veilig kunnen sporten en spelen.

[AUDIO] Administratieve fout hield Anthony Moris uit doel

Dinsdagmiddag werd tijdens de persconferentie, in de aanloop naar de wedstrijd KV Mechelen – Bocholt, nog aangekondigd dat doelman Anthony Moris zijn plaats onder de lat zou krijgen. Groot was de verbazing om te zien dat Moris er bij de opwarming niet bij was.

Geen ‘accident de parcours’ voor KV Mechelen

KV Mechelen moest woensdagavond aan de bak in de beker. Tegenstander was Bocholt uit de tweede amateurklasse. Eerder werd de terugkeer van Moris onder de lat bij KV Mechelen aangekondigd. Een administratief probleem zorgde ervoor dat niet Moris, maar wel Coosemans in doel werd gezet.

Fietsostrade aan brug over Vrouwvliet gaat één week dicht

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 september start Infrabel met werken aan één van de spoorwegbruggen boven de rivier Vrouwvliet en eveneens boven de fietsostrade.