Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

Jeugdprins en Jeugdprinses 2018 worden officieel aangesteld tijdens kindercarnaval

Nu overal te lande de grote carnavalsfeesten in aantocht zijn is men ook in Mechelen volop bezig met de voorbereidingen van de carnavalsfestiviteiten.

Schrijf je kind tijdig in op school

Het is beslist van belang dat ouders hun jonge kinderen tijdig inschrijven in een school naar keuze. Daarom lanceerde de stad Mechelen op haar website uitgebreide informatie.

Natuurpunt legt poelen aan voor rugstreeppad in Kleiputten van Rumst

Natuurpunt gaat in de Kleiputten van Rumst 5 voortplantingspoelen aanleggen voor de rugstreeppad.

Kring voor Oudheidkunde herdenkt Proces van Breendonk

Iets meer dan zeventig jaar geleden, op 12 april 1947, kwamen twaalf beulen van Breendonk voor het vuurpeloton. Daarmee werden de doodsvonnissen uitgevoerd die de rechtbank van Mechelen op 7 mei 1946 uitgesproken had. Het beruchte proces begon in maart 1946. Het was zo belangrijk dat er verschillende journaalfilms werden gemaakt, die in alle Belgische cinema’s vertoond werden. Op 20 januari toont de Kring voor Oudheidkunde de films op de plaats waar het zich allemaal afspeelde: in de raadzaal van het stadhuis van Mechelen.

Gratis fruit voor kinderen J@M

Sinds vandaag is er iedere derde dinsdag van de maand een fruitbedeling voor de kinderen van J@M. Vandaag werd het eerste fruit uitgedeeld aan de kinderen. Deze fruitbedeling loopt tot het einde van dit jaar.

Gedenkplaat bij ‘Staren naar de Maan’

In 2010 vierde de Mechelse Gidsenbond haar vijftigste verjaardag. Voor die gelegenheid schonk ze Mechelen een beeldhouwwerk. De keuze viel op een bronzen sculptuur van de Mechelse kunstenaar Frans Walravens. Het beeld ‘Staren naar de Maan’ kreeg een plek op de Haverwerf en werd recent voorzien van een infobord waarop een gedicht staat van Angela Steylaerts, de echtgenote van Frans Walravens.

[UPDATE AUDIO] Thijs Verbeurgt nieuwe voorzitter sp.a Mechelen

Dinsdagavond werd Thijs Verbeurgt, na een stemming op de algemene vergadering, verkozen tot nieuwe voorzitter sp.a Mechelen.

Sint-Ursula-Instituut ontvangt € 900 000 subsidie voor restauratie

Tijdens de laatste twee maanden van 2017 is er iets meer dan 20 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in de provincie Antwerpen. Ruim 18 miljoen euro gaat naar grote schoolbouwprojecten. Bijna 2 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken met het oog op de vernieuwing van het bestaande schoolpatrimonium.

Boomse bib sluit Europalia af

Met nog twee evenementen te gaan sluit de Boomse bib deze week de reeks Europalia af. Europalia is een toonaangevend internationaal festival dat om de twee jaar zijn aandacht vestigt op een land en zijn cultureel erfgoed.

23 snelheidsovertredingen bij controles langs Putsesteenweg

De politiezone BODUKAP hield op zaterdag 13 januari snelheidscontroles langs de Putsesteenweg in Bonheiden, waar de maximumsnelheid 70 km/u bedraagt.