Regio
Mechelen
104.8 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

[AUDIO] 14 jaar na de redding komt play-off I echt wel dichtbij

KV Mechelen-coach Yannick Ferrera kwam er tijdens de trainersbabbel even op terug. Op 26 februari 2003 werd KV Mechelen gered door de eigen supporters. Dag op dag 14 jaar later speelt hetzelfde KV Mechelen voor een plaats in play-off I. De kaarten liggen nog steeds gunstig.

Project Salaam Mechelen stunt in heenwedstrijd kwartfinale beker van Belgie

Zaalvoetbalclub Project Salaam Mechelen haalde nog nooit de kwartfinale in van de Belgische beker. Het ontving vrijdagavond landskampioen, profclub en leider in 1ste klasse Selaklean Thulin.

PMD-ophalers krijgen hamburgers voor goede werk

De hoeveelheid verkeerd gesorteerd PMD is in acht jaar tijd gedaald van 19 % naar 10,79 %. Dit mooie cijfer is het resultaat van beter sorteren bij de burger, maar ook van goed en nauwgezet controleren door de PMD-ophalers. Fost Plus en IVAREM beloonden daarom de ophalers met een lekkere hamburger.

Stad Mechelen zet licht op groen voor Family Justice Center

Het Mechelse schepencollege heeft vanmorgen het licht op groen gezet voor de uitbouw van een Family Justice Center (FJC) in de stad. In zo’n centrum delen verschillende diensten de werkvloer in de strijd tegen intrafamiliaal geweld, waardoor moeilijke dossiers – waarbij verschillende problematieken samenkomen – efficiënter kunnen worden opgevolgd.

Tientallen oproepen na doortocht stormweer

Donderdagnamiddag en –avond mocht de meldkamer van lokale politie Mechelen-Willebroek 23 oproepen ontvangen die rechtstreeks te maken hadden met het stormweer.

Gemeente en middenstand Putte kiezen resoluut voor nieuwe Putse Feesten

Op 10 en 11 juni viert Putte naar goede traditie stevig feest. De Putse Feesten is één van de belangrijkste pijlers om de middenstand in een gemeente als Putte aantrekkelijk te houden. Met de komst van het nieuwe kerkplein wil het gemeentebestuur nu voluit werken aan een heropwaardering van de Putse Feesten.

Goedkeuring RUP Dijle-Keerbergstraat

Het ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) Dijle-Keerbergstraat, gesitueerd ten zuiden van de binnendijle, werd dinsdagavond op de gemeenteraad goedgekeurd. Het nieuwe RUP vervangt een voorbijgestreefd ‘Bijzonder Plan van Aanleg’ uit 1984. Hierdoor wordt het gebied niet langer benadeeld ten opzichte van de rest van het stadscentrum en zijn er nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Politie flitst bestuurder tegen 103 km/u in Duffelse bebouwde kom

Op dinsdag 21 februari organiseerde de politiezone Bodukap één van haar lokale flitsmarathons. Op zes plaatsen verspreid over het grondgebied van de politiezone werd er geflitst tussen 7u. ‘s morgens en 8u ‘s avonds.

Werken dorpskernvernieuwing Elzestraat starten op 3 maart

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver organiseerde vanavond een infoavond over de nakende werken voor de dorpskernvernieuwing van Elzestraat. Op 3 maart beginnen de nutsmaatschappijen met voorbereidende werken. Begin mei starten de eigenlijke werkzaamheden.

Gevel Hof van Egmont is vernieuwd

Het gaat om een gedeelte van het gebouw gelegen aan het Kardinaal Mercierplein, dat bovendien een beschermd monument is. Zowel aan de binnen- als de buitenkant van het monument vonden er restauratiewerken plaats.