Regio
Mechelen
104.8 Fm

Radio

Nieuws over Radio Reflex zelf: acties of events, nieuwigheden in de playlist, een nieuwe nummer één in de top 40, …

Groep Mechelen sensibiliseert personeel met campagne “Veilig Fietsen”

Veel personeelsleden van Groep Mechelen verplaatsen zich dagelijks met de fiets. Omdat de stad de veiligheid van het personeel belangrijk vindt organiseert zij op 20, 21, 27 en 28 november infosessies omtrent fietsveiligheid.

Opwaardering Otterbeek gaat verder

Zoals ook in de andere sociale woonwijken investeert Woonpunt Mechelen volop in een grondige renovatie van haar patrimonium. Dit geldt ook voor de wijk Otterbeek.

Meer sociale tewerkstelling in Mechelen

In juni 2017 lanceerde de Vlaamse overheid de mogelijkheid voor sociale economieondernemingen met de werkvorm lokale diensteneconomie om hun aantal werkplaatsen uit te breiden. Er werden verschillende aanvragen ingediend door Mechelse sociale economieondernemingen en de resultaten ervan sinds kort bekend. In Mechelen komen er zeven voltijdse arbeidsplaatsen in de sociale economie bij: vier bij het Fietsatelier en drie bij Groep Intro.

Beveiligd transport van persoonlijke documenten naar dorpshuizen verloopt vlot

Sinds begin april kunnen inwoners van de deelgemeenten Muizen, Walem en Leest ook in hun dorpshuizen terecht voor administratieve dienstverleningen, waarvoor ze zich voorheen naar het Huis van de Mechelaar in de stad Mechelen moesten verplaatsen. Persoonlijke documenten, zoals bijvoorbeeld identiteitskaarten, worden via een beveiligd transport overgebracht naar de dorpshuizen.

Mechelen maakt zich klaar voor Black Friday

Zeg maar vaarwel aan die jaarlijkse stress omdat je weer te laat op zoek ging naar kerstcadeautjes. Mechelen MeeMaken vzw geeft immers op 24 november, met Black Friday, al het startschot voor de eindejaarsshopping. Zelfs op Kerstavond en Oudjaar staan de Mechelse handelaars voor je klaar. Met de K.A.R.G.O.-kunstenroute wil de handelsvereniging je dan weer van de vaste paden doen afwijken om je minder vertrouwde handels- of horecazaken te doen ontdekken.

Warmste Week in Resto Martinique

Op dinsdag 12 december slaan Sjarabang en Resto Martinique de handen in elkaar en organiseren ze samen een exclusief diner ten voordele van Sjarabang. Mensen met een beperking spelen die avond de hoofdrol en het Sjarabang team neemt het even over van het Martinique team.

Dave Van Oosterwyck stapt uit politiek

Dave Van Oosterwyck, huidig OCMW-voorzitter van Sint-Katelijne-Waver en kabinetschef van Antwerps schepen Fons Duchateau, gaat vanaf 1 februari 2018 voluit voor een nieuwe uitdaging.

Gala van de Katelijnse Keien: de winnaars

Vrijdagavond 17 november reikte het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver voor de vierde keer de Katelijnse Keien uit. In negen categorieën werden verdienstelijke inwoners in de bloemetjes gezet.

Charleroi met weinig moeite voorbij KV Mechelen

Speeldag 15 werd op gang gefloten door Charleroi en KV Mechelen. De Zebra’s konden beslag leggen op plaats twee in de rangschikking, terwijl KV Mechelen zich nog steeds in de muffe kelder van de rangschikking bevond.

Vrijwilligers gezocht voor onthaal in Mechelse historische kerken

Vanaf januari staan vrijwilligers in voor het onthaal van de acht historische kerken in de Mechelse binnenstad. Torens aan de Dijle vzw coördineert het openstellen van deze kerken en lanceert vandaag een oproep voor vrijwilligers.