Geschiedenis

Bonheiden leent gratis elektrische rolstoelfiets uit

Het gemeentebestuur van Bonheiden heeft samen met Rotary Bonheiden en vzw Wim wint een elektrische rolstoelfiets aangekocht. De inwoners van de gemeente kunnen de fiets binnenkort gratis uitlenen.

Opmerkzame politiepatrouille onderschept drugs

Maandagavond omstreeks zes uur trokken twee personenwagens op de Zemstbaan in Mechelen de aandacht van een politiepatrouille.

Wagen met gestolen nummerplaat en dubieuze inhoud onderschept

Zondagochtend omstreeks acht uur ontving de politie Mechelen-Willebroek een alarm van een ANPR-camera aan de Gentsesteenweg. Een voertuig zou rondrijden met een gestolen nummerplaat. Korte tijd later kon een patrouilleploeg het voertuig stoppen aan de Mechelbaan.

[VIDEO] Nieuw veulentje in zebrakudde Planckendael

Prachtig nieuws uit ZOO Planckendael: er is een zebra geboren. Dit is niet alleen heel schattig, maar ook belangrijk nieuws. Het kweekprogramma van de bedreigde grévyzebra’s heeft hiermee een nieuwe boost gekregen.

Een hindernis aan de schoolpoort van enkele KITOS-scholen

Op maandag 26 november 2018 start de schooldag iets anders voor de leerlingen van de volgende KITOS-scholen: Sint-Lambertusschool Muizen, Basisschool De Ham Mechelen, Basisschool Ursulinen Mechelen, Ursulinen Mechelen en Montessorischool Duffel. Zij moeten immers een hindernis overwinnen om binnen te raken op school.

[VIDEO] Voorstelling nieuw stadsbestuur Mechelen

De voorstelling van het nieuwe stadsbestuur, vrijdagmiddag in het Cultuurcentrum van Mechelen.

Bomenaars kunnen weer kerstbomen versieren

Naar jaarlijkse gewoonte zal het gemeentebestuur van Boom ook dit jaar weer zorgen voor kerstbomen in de wijken. De omwonenden kunnen de bomen dan zelf versieren.

Vrachtwagenchauffeur verzamelt ruim 4000 euro aan boetes

Dinsdagnamiddag omstreeks kwart voor drie trok een vrachtwagen van maximaal 15 ton de aandacht van een verkeersploeg van de Mechelse politie. Het voertuig had zich bij het uitvoeren van werken zodanig opgesteld dat het achteropkomend verkeer geen vrije doorgang meer had, wat meteen ook een hinder betekent voor dringende opdrachten van hulpdiensten.

Vrachtwagenchauffeur verzamelt ruim 3500 euro aan boetes

Maandagochtend om kwart over acht trok een uitzonderlijk vervoer de aandacht van een verkeersploeg aan de Guido Gezellelaan in Mechelen. Het transport verplaatste zich tijdens de sperperiode.

Plofkraak op bankkantoor in Leest

In Leest, deelgemeente van Mechelen, is vannacht een plofkraak gepleegd op een bankautomaat. Het onderzoek is volop bezig, volgens de eerste vaststellingen hebben de dieven geen buit kunnen maken.

Politie pakt fietsendieven op

Dinsdagavond omstreeks 20.30 uur trokken twee fietsers in de Bautersemstraat in Mechelen de aandacht van een politiepatrouille, omdat ze rondfietsten zonder fietsverlichting.

Sociaal Huis organiseert in de Hanswijkstraat extra winteropvang voor dak- en thuislozen

Het Sociaal Huis organiseert een extra winternachtopvang van 1 december 2018 tot en met 28 februari 2019.