Geschiedenis

Sint-Katelijne-Waver investeert in een duurzaam gemeentehuis

In het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver worden de komende weken werken uitgevoerd aan de verlichting, het domoticasysteem en de zonnewering. De werken passen in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.

Gerecht rolt bende op – link met zaak rond Melikan Kucam

Het Antwerpse gerecht heeft een grote misdaadbende opgerold die banden zou hebben met Melikan Kucam. Er werden 46 huiszoekingen en 15 arrestaties uitgevoerd.

Politie Mechelen-Willebroek schiet agressieve man dood in Zemst

Dinsdagvoormiddag heeft de politie een man doodgeschoten in Zemst. Hij verwondde eerst vier mensen met een mes. Eén van de slachtoffers is zwaargewond.

Voormalige ziekenhuissite Leopoldstraat maakt plaats voor 89 woningen

Van ziekenhuisbedden over rolstoelen en koelkasten tot verbanden toe. De volledige inboedel van het voormalige AZ Sint-Maarten in Mechelen gaat weldra naar een twintigtal goede doelen. De oude ziekenhuissite zelf wordt herontwikkeld tot een nieuwe woonwijk van 84 woningen, een hotel, kantoren, handelszaken, een nieuw plein én een nieuw buurtpark van 2000 vierkante meter groot.

Politie onderschept 3 Roemeense dieven

Woensdagnamiddag omstreeks half drie trok een personenwagen met Roemeense nummerplaat de aandacht van een politiepatrouille omwille van uitzonderlijk lage snelheid op de N16.

Vrachtwagenbestuurder zonder rijbewijs verzamelt 5430 euro aan boetes

Gisterennamiddag voerde de verkeerspolitie een controle-actie op zwaar vervoer uit aan de Steenweg op Blaasveld in Mechelen. Een vrachtwagenbestuurder werd tegengehouden en geverbaliseerd voor verschillende overtredingen.

Nu ook zoon van Melikan Kucam opgepakt

In de zaak rond Melikan Kucam is nu ook de 21-jarige zoon van het Mechelse gemeenteraadslid aangehouden. De zoon wordt verdacht van mensensmokkel, afpersing en criminele organisatie. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Stad Mechelen vangt vluchtelingen op in voormalig ziekenhuis Zwartzustersvest

180 vluchtelingen kunnen binnenkort terecht in het voormalig Sint-Maartenziekenhuis op de Zwartzustersvest in Mechelen. Het gaat om een tijdelijk initiatief. De organisatie zal samen met het Rode Kruis verlopen.

Populair concept TEDx strijkt neer in Mechelen – win een duoticket

Zes sprekers die elk 18 minuten de tijd krijgen om hun visie, een nieuw idee of een uitvinding te delen met het publiek. Het concept van de TED-talks is simpel. Wellicht zijn er daarom zoveel fans. Vorig jaar werd er voor het eerst een TEDx-evenement in Mechelen georganiseerd. De tweede editie, op 8 februari in de Stadsschouwburg, staat in het teken van innovatie.

[VIDEO] Live: persconferentie stadsbestuur Mechelen

Bekijk hier de livestream van de persconferentie van het Mechelse stadsbestuur, naar aanleiding van de aangepaste belastingen

Belastingsverhoging of tax-shift in Mechelen?

Tijdens de gemeenteraad gisterenavond werd aangekondigd dat de aanvullende taks op de personenbelasting dit jaar verlaagt van 7,4 naar 6,8 procent. Deze maatregel zou het stadsbestuur ongeveer 735 000 euro kosten.
Wie een eigen woning bezit zal dan weer meer moeten betalen omwille van een verhoging van de opcentiemen. Deze verhoging zou de stadskas bijna 5,2 miljoen extra opleveren.

Werken 2e fly-over R6 komen dichterbij

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is in volle voorbereiding voor de bouw van een tweede fly-over van de R6 in Mechelen. Na het kruispunt met de Liersesteenweg is nu dat met de Antwerpsesteenweg aan de beurt. De start van de werken is voorzien op 4 maart.