Geschiedenis

Jaarlijks volleybal- en kinderfeest in zandbak op Mechelse Grote Markt

De Grote Markt van Mechelen wordt van 24 juli 2018 t.e.m. 5 augustus 2018 het decor voor een tropisch zandstrand. Sporten onder den Toren, alias het beachvolleytornooi en Mechelen Kinderstrand palmen de Grote markt in.

Geert Swinnen zamelt geld in voor sportrolstoelen

Sinds zijn 16 jaar lijdt Geert Swinnen uit Sint-Katelijne-Waver aan MS, maar dat houdt hem niet tegen om actief te sporten. Geerts nieuwste doel: met de handbike van Sierre naar Zinal fietsen, een traject van 25 km met ongeveer 1250 hoogtemeters.

Brouwerij Het Anker lanceert nieuwe Gouden Carolus

Brouwerij Het Anker lanceert Gouden Carolus UL.T.R.A., kort voor ‘Ultimate Taste, Reduced Alcohol’. Hiermee brengt de Mechelse stadsbrouwerij een smaakvol Belgisch speciaalbier met een lager alcoholvolume.

[VIDEO] Uitslaande brand onder watertoren Mechelen-Noord

Woensdag iets voor de middag werd de brandweerzone Rivierenland opgeroepen voor een brand, vlak naast de watertoren van Mechelen-Noord in Walem. Het betrof een uitslaande brand in een loods naast garage Vermant.

Politiezone Bodukap verwelkomt haar eerste politiehond

Politiezone Bodukap heeft voor de eerste keer een politiehond in haar rangen.

Mechelaars kozen Brouwerij Het Anker als extra locatie op het Mechelse Monopolyspel

Dit najaar krijgt Mechelen een eigen versie van Monopoly. Eén plek op het spelbord mocht door de Mechelaars zelf bepaald worden: de Mechelse trekpleister waar we trots op zijn. Meer dan 2000 Mechelaars brachten hun stem uit en kozen voor Brouwerij Het Anker.

Politie Lier neemt elektrische fietsen in gebruik

Vanaf deze maand zal je de wijkagenten in Lier zien rijden met een elektrische fiets. De wijkagenten verplaatsen zich met de fiets om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn in hun wijk.

N-VA stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “Mechelaars uit alle lagen van de bevolking”

Gisteren, zaterdag, stelde N-VA Mechelen in Salons Van Dyck haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor aan haar leden. Die kandidaten kunnen onmogelijk meer van elkaar verschillen. Maar ze hebben allemaal één iets gemeenschappelijk. Ze willen allemaal het N-VA-verhaal mee uitdragen: veilig thuis in een welvarend Mechelen.

Gemeente Boom lanceert nieuw logo en is ‘Verrassend hartig’

Het gemeentebestuur van Boom lanceerde vrijdagavond een nieuw logo en bijhorende baseline. Aan het ontwerp ging een lang voortraject van inspraak en co-creatie met de bevolking vooraf. Het nieuwe logo symboliseert de troeven, de eigenheid maar vooral ook de ambitie van de gemeente.

[UPDATE 17u] [VIDEO] Ontsnapte leeuwin gedood in Planckendael

In dierenpark Planckendael in Mechelen is vanochtend iets voor 10 uur een leeuwin ontsnapt. Nadat er twee pogingen werden ondernomen om het dier te verdoven en die allebei mislukten werd beslist het dier te doden.

Stad Mechelen reikt opnieuw Grote Prijs Ernest Albert uit

De stad Mechelen organiseert opnieuw de tweejaarlijkse kunstprijs ‘Grote Prijs Ernest Albert’. Deze prijs voor beeldende kunsten wordt tweejaarlijks toegekend aan een kunstenaar die uitmunt in respectievelijk schilderkunst, beeldhouwkunst en tekenkunst & vrije grafiek.

Grote schoonmaak op bedrijventerrein Mechelen-Zuid

Na het succes van vorig jaar vindt er vrijdagnamiddag 8 juni op het bedrijventerrein Mechelen-Zuid weer een grote schoonmaak plaats. Hierbij wordt het zwerfvuil manueel opgeruimd. De bedrijven in deze industriezone zijn door de vzw ‘Bedrijven Mechelen-Zuid’ aangeschreven om hun werknemers aan te spreken om deel te nemen.