Geschiedenis

Onderhoudswerken aan verkeerslichten ring rond Mechelen (R12)

Vanaf komende maandag, 13 februari, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op twee locaties onderhoudswerken uit aan de verkeerslichten van de ring rond Mechelen (R12). Het gaat om herstellingen aan kabels, het vervangen van palen en het plaatsen van LED-lampen.

Twee Tasmaanse Duivelvrouwtjes in Planckendael vanaf 8 februari

Dierenpark Planckendael is in blijde verwachting en krijgt op 8 februari twee Tasmaanse duivels op bezoek. Mienna en Coninna zijn twee vrouwtjes en de moeder en zus van twee mannetjes die bij de collega’s van Pairi Daiza onderdak vinden.

Penningmeester ‘De Lage Drempel’ in de cel

Maandagavond heeft de penningmeester van de vzw De Lage Drempel zich in het commissariaat van Mechelen aangeboden. De man werd al enkele dagen gezocht omdat hij ervan verdacht wordt om een aanzienlijke som geld van de vzw te hebben verduisterd.

Eerste subsidie rolstoelvriendelijk toilet Sint-Katelijne-Waver

In juni keurde de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver een reglement goed dat horecazaken een subsidie toekent wanneer ze hun toiletten rolstoelvriendelijk (her)inrichten. Feestzaal Graaf d’Elissem heeft hier als eerste van gebruik gemaakt. Hun verbouwing is achter de rug en na controle kende het gemeentebestuur hen een toelage van ruim 2400 euro toe.

Twee politievoertuigen betrokken in ongeval

Vanmorgen omstreeks 8.00 uur ontving de meldkamer van de politiezone Mechelen-Willebroek een inbraakalarm in de Baeckelmansstraat in Willebroek (Tisselt). Er werden onmiddellijk twee patrouilleploegen ter plaatste gestuurd voor nazicht. Onderweg reden de wagens prioritair, wat wil zeggen met blauwe zwaailichten en sirene.

[WEERBERICHT] Geen witte, wel een grijze kerst

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af bij een temperatuur rond 8 graden. Er waait een goed voelbare westenwind. Overdag houden we het droog maar vanavond en vannacht valt er dikwijls wat lichte regen.

Renovatiewerken De Nekker van start

Morgen gaan de renovatiewerken aan de burelen en de kleedkamers van provinciaal recreatiedomein De Nekker van start. De eerste fase van de werken loopt tot mei 2017. In een tweede fase, tussen juni en november 2017, wordt ook de sporthal onder handen genomen. De Nekker hoopt de komende maanden de impact voor de gebruikers zoveel mogelijk te beperken.

Drukke donderdagavond voor politie Mechelen-Willebroek

onderdagavond rond half zes trokken twee mannen de aandacht van een politiepatrouille aan het station van Mechelen. De twee wandelden zenuwachtig heen en weer tussen de fietsen.

Politie vat 4 illegalen na winkeldiefstal

De lokale politie kreeg dinsdag iets voor de middag een melding van een winkeldiefstal in de Mechelse Bruul. De vier vermoedelijke daders waren gevlucht.

[Weerbericht] Rustig weer houdt aan

Een krachtig hogedrukgebied blijft Europa in zijn greep houden. Daardoor blijft het rustige weertype aanhouden.

Herstelling aan kruispunt R6 met N14 in Sint-Katelijne-Waver

Van aanstaande vrijdag tot en met maandag zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uitvoeren aan het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg (N14) in Sint-Katelijne-Waver.

Utopolis verkocht aan UGC

Bioscoopketen Utopolis, met een vestiging in Mechelen, werd verkocht aan bioscoopketen UGC, dat meldt De Tijd.