Geschiedenis

Raadkamer bevestigt aanhouding KV-bestuurders Olivier Somers en Thierry Steemans

De raadkamer in Tongeren moest vandaag beslissen over de verdere aanhouding van de 9 verdachten in de zaak van voetbalfraude. De raadkamer besliste om de aanhouding van alle verdachten, waaronder Olivier Somers en Thierry Steemans, te verlengen met een maand. Financiëel directeur van KV Mechelen Steemans komt wel vrij met een enkelband.

[AUDIO] Samen Anders naar de oppositie, N-VA vormt coalitie met CD&V

In Sint-Katelijne-Waver zal de huidige coalitie van N-VA en Samen Anders (Open Vld, SP.A en onafhankelijke kandidaten) niet verdergezet worden.

[AUDIO] Vlaams Belang Mechelen roept N-VA op tot samenwerking in de oppositie

Enkele uren nadat de eerste verkiezingsuitslagen uit Mechelen gekend waren, kondigde burgemeester Bart Somers aan om coalitiegesprekken op te starten met CD&V. Huidig coalitiepartner N-VA valt dus uit de boot.

Politiezone BODUKAP koopt 14 nieuwe ANPR camera’s

De politieraad van de politiezone BODUKAP keurde dinsdag de aankoop van 14 nieuwe camera’s goed. De nieuwe camera’s zijn zowel camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) aan de invalswegen, als trajectcontroles en vrachtwagensluizen in de gemeenten zelf.

Ben Weyts laat tunnel A12 in centrum Aartselaar onderzoeken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om onderzoek te doen naar een mogelijke intunneling van de A12 tussen de Kontichsesteenweg/Cleydaellaan en de Guido Gezellestraat/Helsstraat in Aartselaar.

KV Mechelen reageert op huiszoeking

Vandaag vielen speurders binnen bij verschillende voetbalclubs, waaronder KV Mechelen.

[UPDATE] Naald in mandarijn bij dienstencentrum Den Abeel kwam er accidenteel in terecht

Woensdagmiddag rond het middaguur heeft de lokale politie Mechelen-Willebroek een melding ontvangen dat in het dienstencentrum Den Abeel een naald in een mandarijntje werd aangetroffen.

Roemenen opgepakt tijdens inbraak in containerpark

Vrijdagavond 5 oktober ontving de politie Mechelen-Willebroek van een alarmcentrale de melding dat er twee personen aanwezig waren in het containerpark van Mechelen-Noord.

Politie pakt 2 inbrekers op

Zaterdagavond rond kwart over tien kreeg de politie Mechelen-Willebroek een oproep van een bewoner van de Esptweg. De man zag twee onbekende mannen door zijn tuin lopen. Toen de indringers begrepen dat ze betrapt waren, namen ze de vlucht.

Drie weekends werken op E19 tussen Kontich en Wilrijk, verkeer tijdelijk over 2 rijstroken

Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken houdt het verkeer best rekening met filevorming.

Stad Mechelen zet volop in op (elektrisch) fietsen

Tweede fietstelpaal actief in Mechelen-Zuid – Laadkluisjes voor elektrische fietsen op de Grote Markt.

Parket onderzoekt meerdere branden in Willebroek

Dinsdagochtend 2 oktober kregen de hulpdiensten in Willebroek op een korte tijdspanne (tussen 4.00 en 4.30 uur) een aantal meldingen van brandhaarden. Brandweer Rivierenland was telkens snel ter plaatste en kon het vuur snel blussen. Onder leiding van het Parket voert de politie een onderzoek naar de oorzaak van de respectievelijke branden.