Geschiedenis

Kick-off grote inzamelactie vrijetijdsmateriaal in Duffel

Goed vrijetijdsmateriaal en degelijke sportkledij zijn soms duur. De kosten voor hobby’s wegen vaak zwaar door op het gezinsbudget, zeker in de maand september waar alle uitgaven van school en vrije tijd samenkomen. Gemeente Duffel slaat daarom de handen in elkaar met Opnieuw & Co. Samen willen ze zo veel mogelijk vrijetijdsmateriaal inzamelen via verschillende inzamelpunten.

16 meisjes aangerand in Technopolis

Gisteren werden 16 meisjes aangerand in het Mechelse wetenschapsmuseum Technopolis. Dat meldt het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen.

Fréderic Ledent is nieuwe doelman Racing Mechelen

Fréderic Ledent mag zich vanaf volgend seizoen Racinger noemen. De 27-jarige Antwerpse doelman verlaat Berchem, dat momenteel aan de leiding staat in tweede amateurklasse B.

Politie vat Roemeense winkeldieven

Dinsdagnamiddag kreeg de politie Mechelen-Willebroek melding van een winkeldiefstal in de Désiré Boucherystraat. Wanneer de patrouilleploeg korte tijd later ter plaatse kwam, had de zaakvoerder drie vrouwen, één van hen met een kinderwagen met een twee maanden oude baby, kunnen onderscheppen.

Restauratie Sint-Michielskasteel Elzestraat van start gegaan

De werken voor de restauratie van het Sint-Michielskasteel in de kern Elzestraat, Sint-Katelijne-Waver, zijn gestart. Het komende anderhalf jaar zal het kasteel een volledige opfrissing ondergaan zodat inwoners en bezoekers er opnieuw in volle glorie van kunnen genieten. Het vernieuwde kasteel zal ook een brasserie herbergen.

Week van de provinciedomeinen: O2Run in De Nekker

In Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker staat een geweldig opblaas hindernissenparcours. De O2RUN is een aaneenschakeling van verschillende soorten springkastelen en vormt een geweldig parcours voor springers, klimmers, kruipers en crossers.

Mechelaar Henning Van Duffel richt nieuwe partij op

Mechelaar Henning Van Duffel richt een nieuwe partij op: VolksLiga. De oprichter was tot midden 2016 voorzitter van Jong N-VA Mechelen. Hij werd echter uit de partij gezet door een tuchtcommissie.

Onderhoudswerken aan verkeerslichten ring rond Mechelen (R12)

Vanaf komende maandag, 13 februari, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op twee locaties onderhoudswerken uit aan de verkeerslichten van de ring rond Mechelen (R12). Het gaat om herstellingen aan kabels, het vervangen van palen en het plaatsen van LED-lampen.

Twee Tasmaanse Duivelvrouwtjes in Planckendael vanaf 8 februari

Dierenpark Planckendael is in blijde verwachting en krijgt op 8 februari twee Tasmaanse duivels op bezoek. Mienna en Coninna zijn twee vrouwtjes en de moeder en zus van twee mannetjes die bij de collega’s van Pairi Daiza onderdak vinden.

Penningmeester ‘De Lage Drempel’ in de cel

Maandagavond heeft de penningmeester van de vzw De Lage Drempel zich in het commissariaat van Mechelen aangeboden. De man werd al enkele dagen gezocht omdat hij ervan verdacht wordt om een aanzienlijke som geld van de vzw te hebben verduisterd.

Eerste subsidie rolstoelvriendelijk toilet Sint-Katelijne-Waver

In juni keurde de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver een reglement goed dat horecazaken een subsidie toekent wanneer ze hun toiletten rolstoelvriendelijk (her)inrichten. Feestzaal Graaf d’Elissem heeft hier als eerste van gebruik gemaakt. Hun verbouwing is achter de rug en na controle kende het gemeentebestuur hen een toelage van ruim 2400 euro toe.

Twee politievoertuigen betrokken in ongeval

Vanmorgen omstreeks 8.00 uur ontving de meldkamer van de politiezone Mechelen-Willebroek een inbraakalarm in de Baeckelmansstraat in Willebroek (Tisselt). Er werden onmiddellijk twee patrouilleploegen ter plaatste gestuurd voor nazicht. Onderweg reden de wagens prioritair, wat wil zeggen met blauwe zwaailichten en sirene.