Geschiedenis

Zondag de eerste sneeuw?

“Deze voormiddag valt er soms een winterse bui, al blijft de meeste neerslag net ten noorden van onze regio. Vanochtend schommelde het kwik nog rond het vriespunt maar in de loop van de dag stijgt de temperatuur tot 5 graden. De westenwind doet het wel kouder aanvoelen. Na de middag blijft het meestal droog en tussen de wolken door zijn er brede opklaringen.

Stad gaat Mechelaars sensibiliseren over registratie als orgaandonor

In oktober vonden in Mechelen drie acties plaats om mensen een orgaandonatie te laten registreren. Deze acties kenden dermate succes dat de stad ze jaarlijks zal gaan herhalen.

Hanswijkvaart opnieuw volledig open voor voetgangers en fietsers

Na het openstellen van de Geerdegemvaart eerder deze maand is er nog meer goed nieuws voor voetgangers en fietsers. De Hanswijkvaart wordt over de volledige breedte voor hen vrijgegeven. Voor het autoverkeer verandert er niets.

Liersesteenweg (N14) vanaf donderdag opnieuw open in beide richtingen

De werken aan het nieuwe kruispunt op de Liersesteenweg (N14), ter hoogte van de toegang tot het AZ Sint-Maarten, zijn zo goed als klaar.

Gala van de Katelijnse Keien: de winnaars

Vrijdagavond 17 november reikte het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver voor de vierde keer de Katelijnse Keien uit. In negen categorieën werden verdienstelijke inwoners in de bloemetjes gezet.

Sint-Romboutstoren kleurt vanavond paars

Elk jaar vindt op 17 november, de Wereld Prematurendag plaats. Dan worden wereldwijd beroemde gebouwen en ziekenhuizen paars verlicht om aandacht te vragen rond de problematiek van vroeggeboorte. Ook Mechelen blijft niet achter en doet mee aan deze internationale campagne. Vanaf deze namiddag krijgt ook de Sint-Romboutstoren een paars tintje.

Vrachtwagen rijdt zich vast onder spoorwegbrug

Vanmiddag omstreeks 13.00 uur heeft een vrachtwagen zich vastgereden onder een spoorwegbrug in Elzestraat, Sint-Katelijne-Waver.

[WEERBERICHT] Wisselvallig en koud weekend

Zaterdagvoormiddag blijft het droog met enkele opklaringen. De zuidenwind trekt aan en laat het kwik stijgen tot 16 graden. Na de middag is het meestal zwaar bewolkt en valt er geregeld wat lichte neerslag.

[WEERBERICHT] Herfstweekend

Vandaag is het aanvankelijk vrij mooi met afwisselend wolken en opklaringen. In de loop van de dag komt er geleidelijk meer bewolking en vanaf de late namiddag kan die dik genoeg worden om af en toe een spatje regen te lossen. De temperatuur klimt tot 13 graden bij een goed voelbare westenwind.

Wijkpolitie Duffel vanaf maandag in voormalig postkantoor

Vanaf maandag vind je de wijkpolitie van Duffel op een nieuwe locatie, aan de G. Van der Lindenlaan nr 22, het voormalige postkantoor (foto).

[WEERBERICHT] Nazomer in Mechelen

Dit weekend is het op en top nazomer. Zaterdagochtend hangt er nog wat bewolking maar al snel breekt de zon door. Na de middag klimt het kwik tot 22 graden bij een zwakke zuidwestenwind.

[WEERBERICHT] Wolken en regen

We nemen vandaag een frisse maar droge start met enkele opklaringen. We zien echter de bewolking snel toenemen en later op de dag gaat het regenen. Vooral na de middag zijn er langdurige perioden met regen. We halen slechts 14 graden. Ook vannacht valt er af en toe nog wat regen bij een temperatuur die nauwelijks daalt.