Geschiedenis

[WEERBERICHT] Nazomer in Mechelen

Dit weekend is het op en top nazomer. Zaterdagochtend hangt er nog wat bewolking maar al snel breekt de zon door. Na de middag klimt het kwik tot 22 graden bij een zwakke zuidwestenwind.

[WEERBERICHT] Wolken en regen

We nemen vandaag een frisse maar droge start met enkele opklaringen. We zien echter de bewolking snel toenemen en later op de dag gaat het regenen. Vooral na de middag zijn er langdurige perioden met regen. We halen slechts 14 graden. Ook vannacht valt er af en toe nog wat regen bij een temperatuur die nauwelijks daalt.

[WEERBERICHT] Droog en zonnig weer

Vandaag is er aanvankelijk vrij veel bewolking. Gaandeweg de dag vindt de zon wel wat meer gaatjes en kan het kwik oplopen tot 18 graden. Het blijft droog in onze regio en er is nauwelijks wind. Aan het einde van de namiddag breekt de bewolking helemaal open en wordt het vrijwel helder.

Zware brand vernielt groothandel in Sint-Katelijne-Waver

Afgelopen nacht heeft het gebrand bij Bloemen Goossens aan de Lombaardstraat in Sint-Katelijne-Waver. De schade is groot.

Nieuwe speeltuin Vrijbroekpark ingespeeld

Terwijl de wind waaide maar de zon scheen, speelden de kinderen van De Parel uit Mechelen en de Sint-Maartenschool uit Hombeek de langverwachte nieuwe speeltuin van het provinciaal domein Vrijbroekpark in.

Inbraak containerpark Hanswijk de Bercht

Zondagavond even voor zes uur kreeg de lokale politie Mechelen-Willebroek een melding dat er ingebroken werd in het containerpark aan Hanswijk de Bercht.

Twee doden en drie gewonden bij zwaar ongeval op ‘zwart kruispunt’ R6

Vanochtend omstreeks half 6 vond een zwaar ongeval plaats op het kruispunt van de Anwterpsesteenweg en de R6 in Mechelen. Twee mensen verloren er het leven.

[Weerbericht] De zomer is voorbij

Het wisselvallige weer blijft vandaag aanhouden met af en toe een bui. Er zijn echter ook lange droge momenten bij een temperatuur rond 17 graden. Tegen de avond komen er meer opklaringen en verkleint de buienkans.

[Maanrock 2017] Basement Jaxx

Beluister hier het interview met Basement Jaxx

[Maanrock 2017] Interview Kristof Calvo

Beluister het interview met Kristof Calvo van de Maanrock-organisatie.

Nieuw schoolplein voor basisschool GLOC

Gisteren zijn de werken gestart aan het plein voor basisschool GLOC in het centrum van Sint-Katelijne-Waver. Het plein wordt omgevormd tot een schoolplein waar verkeersveiligheid en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. De werken moeten klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar op 1 september.

Ontmijningsdienst DOVO naar fort van Walem

Donderdag werd aan de gracht rond het fort van Walem een object gevonden. Omdat er vermoed werd dat het om een oude bom zou kunnen gaan, riep de politie de hulp van DOVO in.