Geschiedenis

Toerisme Rupelstreek gaat voor nieuw wereldrecord

Ook deze zomer zet Toerisme Rupelstreek de Rupelstreek toeristisch in de kijker. Ben je een erfgoedliefhebber, een wandelaar of een fietser, de Rupelstreek heeft voor iedereen wat wils. En natuurlijk kan je dit alles combineren met een heerlijk streekproduct op een zalig terrasje op de dijk of in een pittoresk gehucht.

Stad Mechelen subsidieert Nederlandse taallessen voor laaggeletterde ouders in twee basisscholen

Vanuit het Vlaams Strategisch Plan Geletterdheid werd in het voorjaar 2017 een oproep gelanceerd naar basis- en secundaire scholen in Vlaanderen om een samenwerking op te starten met de Centra voor Basiseducatie. In Mechelen stelden twee basisscholen (de Sint-Pieterschool en De Puzzel) zich kandidaat met het oog op het organiseren van lessen voor laaggeletterde ouders in de scholen.

Theo Boel en Rita Bellens vervolledigen top lijst N-VA in Duffel

In oktober maakte N-VA Duffel al bekend dat uittredend burgemeester Marc Van der Linden geen nieuwe termijn als burgemeester zal ambiëren op 14 oktober 2018. Vlaams parlementslid en Schepen Sofie Joosen zal de N-VA lijst in Duffel trekken en is de kandidaat-burgemeester voor de N-VA. Van der Linden zal de lijst duwen. Op de nieuwjaarsreceptie van de afdeling werden nu ook de plaatsen 2 en 3 ingevuld.

Dennis Van Wijk nieuwe coach KV Mechelen

Aleksandar Jankovic is niet langer trainer bij KV Mechelen. Na het nieuwe verlies in Sint-Truiden stopt KVM de samenwerking met de Serviër. Dennis van Wijk wordt de nieuwe hoofdcoach bij Malinwa. Na een nul op vijftien stopt Malinwa dus de samenwerking met Aleksandar Jankovic, sinds november aan het roer bij KVM.

AZ Sint-Maarten ‘omhelst’ nieuw logo

In aanloop naar de verhuizing naar de nieuwbouw dit najaar stelt AZ Sint-Maarten een nieuw logo voor. Het ziekenhuis ruilt de vertrouwde turkoois-grijze M in voor een strak en modern kenteken.

Recherche Bodukap spoort inbreker op

De inwoners van Rijmenam, deelgemeente van Bonheiden, werden sinds eind 2017 geconfronteerd met een aantal inbraken in woningen of alvast pogingen daartoe.

Babyolifantje kreeg een naam

De ooievaars hadden op kerstdag een mooi, maar zwaar, pakketje te leveren in Planckendael. Op zondag 25 december werd olifant May Tagu mama van een meisje.

Gemeente Rumst voorziet openbare laadpalen voor elektrische wagens

Sinds kort beschikt de gemeente Rumst over twee openbare laadpalen voor elektrische wagens, één op de Markt en één aan de sporthal Uitgedekt Schoor.

Grote Markt en omgeving Lier voorlopig beschermd als stadsgezicht

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft de Grote Markt en omgeving in Lier voorlopig beschermd als stadsgezicht.

Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt RUP-Spreeuwenhoek

De actiegroep ‘Geen sloop van het bos van Loos’ reageert zeer opgetogen op de uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen om het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Spreeuwenhoek-Venne in Muizen te vernietigen.

Depot Rato geniet opnieuw Vlaamse subsidies

Eerder dit jaar vroeg de stad Mechelen een subsidie aan voor de werking van haar onroerend erfgoeddepot. Dat wordt ondergebracht in het integraal erfgoeddepot voor roerend en onroerend erfgoed van de stedelijke erfgoedcollecties, Depot Rato aan de Leuvensesteenweg.

Studenten Thomas More tonen upcycling-creaties

Nog tot het einde van de maand is de vitrine van de vroegere Kringwinkel op de Korenmarkt in Mechelen gevuld met inspirerend ‘Upcycling-werk’ van dertien studenten Meubelontwerp van Thomas More. Zij gingen aan de slag met afdankertjes uit de Kringwinkel. De studenten maakten er nieuwe objecten van en gaven ze zo een onverwacht en nuttig tweede leven.