Geschiedenis

[UPDATE 17u] [VIDEO] Ontsnapte leeuwin gedood in Planckendael

In dierenpark Planckendael in Mechelen is vanochtend iets voor 10 uur een leeuwin ontsnapt. Nadat er twee pogingen werden ondernomen om het dier te verdoven en die allebei mislukten werd beslist het dier te doden.

Stad Mechelen reikt opnieuw Grote Prijs Ernest Albert uit

De stad Mechelen organiseert opnieuw de tweejaarlijkse kunstprijs ‘Grote Prijs Ernest Albert’. Deze prijs voor beeldende kunsten wordt tweejaarlijks toegekend aan een kunstenaar die uitmunt in respectievelijk schilderkunst, beeldhouwkunst en tekenkunst & vrije grafiek.

Grote schoonmaak op bedrijventerrein Mechelen-Zuid

Na het succes van vorig jaar vindt er vrijdagnamiddag 8 juni op het bedrijventerrein Mechelen-Zuid weer een grote schoonmaak plaats. Hierbij wordt het zwerfvuil manueel opgeruimd. De bedrijven in deze industriezone zijn door de vzw ‘Bedrijven Mechelen-Zuid’ aangeschreven om hun werknemers aan te spreken om deel te nemen.

[VIDEO] Racing Mechelen beukt deur naar nationale reeksen open

Racing Mechelen speelt volgend jaar zo goed als zeker in de derde amateurklasse. RCM won donderdagavond de laatste partij in de interprovinciale eindronde in en tegen FC Park Houthalen. Het werd 0-2 na doelpunten van Wout Kerckhofs en Andreas Luckermans.

Zondag strijden skaters in Mechelen voor de Belgische titel ‘miniramp’

De Vlaamse Rollerbond organiseert voor het eerst een BK Skateboarden ‘miniramp’, nu zondag 27 mei. Mechelen werd gekozen als gaststad van deze primeur. Het event zal plaatsvinden in De Loods.

Gedeeltelijke afsluiting R6 van vrijdag- tot zondagavond

Van vrijdag 25 mei om 19.00 uur tot en met zondag 27 mei om 22.00 uur wordt de R6 tijdelijk afgesloten vanaf de rotonde Heisbroekweg tot aan het kruispunt met de Liersesteenweg (N14) aan de zijde van Sint-Katelijne-Waver. Verkeer moet omrijden.

34-jarige overvaller uit Bonheiden opgepakt

Op 24 maart 2018 vond er een gewapende overval plaats op de winkel “Kruidvat” in Bonheiden. De dader ging toen driest tekeer door de winkelierster onder bedreiging van een vuurwapen te verplichten de inhoud van de kassa te overhandigen. De vrouw werd met de dood bedreigd maar kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf.

Sint-Katelijne-Waver brengt private huurmarkt in kaart

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver zal bij de inschrijving van nieuwe bewoners of bij adreswijziging navraag doen of de bewoner eigenaar of huurder is. Dit wordt dan geregistreerd in een databank. Op die manier hoopt de gemeente op korte termijn haar private woningmarkt nog beter in kaart te brengen.

Bonheiden en Duffel hangen de regenboogvlag uit

Donderdag 17 mei is de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Die week hangt daarom ook de regenboogvlag aan het gemeentehuis van Bonheiden om hiervoor extra aandacht te vragen.

College van burgemeester en schepenen sluit de rangen na ‘hand-incident’

Het stadsbestuur van Mechelen stuurde vandaag een persmededeling uit. Hierin wordt een gezamenlijk standpunt ingenomen na de heisa die was ontstaan toen schepen Marc Hendrickx weigerde een huwelijk te voltrekken omdat de bruid weigerde om hem een hand te geven.

N-VA Sint-Katelijne-Waver stelt kandidaten voor

Sinds januari 2013 staat de N-VA mee aan het roer van Sint-Katelijne-Waver. De partij levert niet alleen de burgemeester, maar ook een aantal belangrijke schepenen en de OCMW-voorzitter. Zondagochtend werd de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld.

Battelbrug alweer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

De Battelbrug over het kanaal Leuven-Dijle in Mechelen is tijdelijk versperd voor gemotoriseerd verkeer. De oorzaak is een storing aan het vergrendelingsmechanisme van de brug, waarschijnlijk door het warme weer van de afgelopen dagen. Tijdens de paasvakantie werd het vergrendelingsmechanisme hersteld en vernieuwd. De afstelling voor het vergrendelen bij warm weer blijkt echter nog niet helemaal op punt te staan.