Geschiedenis

Nieuw schoolplein voor basisschool GLOC

Gisteren zijn de werken gestart aan het plein voor basisschool GLOC in het centrum van Sint-Katelijne-Waver. Het plein wordt omgevormd tot een schoolplein waar verkeersveiligheid en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. De werken moeten klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar op 1 september.

Ontmijningsdienst DOVO naar fort van Walem

Donderdag werd aan de gracht rond het fort van Walem een object gevonden. Omdat er vermoed werd dat het om een oude bom zou kunnen gaan, riep de politie de hulp van DOVO in.

Liefde op het eerste gezicht bij koala’s Planckendael

Koalaman Maka arriveerde in Planckendael vanuit de zoo van Duisburg. En wat bleek? Het was meteen grote liefde tussen het koalavrouwtje Alinga en de nieuwe koalaman.

Nieuwe bewegwijzering maakt bedrijven in industriezones vlotter bereikbaar

Na intensief overleg van de stad met de bedrijvenverenigingen en het Agentschap Wegen en Verkeer brengt de firma Maps4industry deze maand juli nieuwe bewegwijzering aan in de Mechelse industriezones.

Brochure ‘Wat te doen bij een overlijden’

Vanuit het Sociaal Huis en de stedelijke diensten Begraafplaatsen en Burgerzaken is zopas de brochure ‘Wat te doen bij een overlijden’ uitgegeven. Deze wordt gratis beschikbaar gesteld bij dokters, begraafplaatsen, ziekenhuizen, stadsdiensten en begrafenisondernemers in Mechelen en fusiegemeenten.

[WEERBERICHT] Wisselvallig weekend

Zaterdagochtend krijgen we nog geregeld de zon te zien maar al snel raakt de lucht zwaar bewolkt. Soms kan er wat lichte regen uit de bewolking vallen. We halen maximaal 22 graden.

Sint-Katelijne-Waver neemt mobiele afvalzuiger in gebruik

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver beschikt voortaan over een mobiele Glutton-afvalzuiger.

[AUDIO] Oude Vleeshalle wordt hippe markthal ‘De Vleeshalle’

De kogel is door de kerk, of door de hal in dit geval. Er komt een mercado in de oude vleeshalle. De nieuwe markthal krijgt de toepasselijke naam ‘De Vleeshalle’. Kevin Goos en Veronique Smulders, twee jonge ondernemers, zetten hun schouders onder het project.

Winnaars Mechelse Burendag 2017: Paardenkerkhofstraat, Neerstraat en Kaashoek

Schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA) overhandigde aan bewoners van de Paardenkerkhofstraat, de Neerstraat en de Kaashoek feestpakketten. Zij zonden voor de Mechelse Burendag 2017, die op 19 mei plaatsvond, de origineelste filmpjes van hun burenbijeenkomst in.

Pannavoetbal in Duffel

De pannavoetbalrage heeft nu ook Duffel bereikt. Sinds kort heeft de gemeente een eigen pannakooi die de komende maanden verschillende locaties zal aandoen.

Racing Mechelen verkoopt abonnementen in pop up-shop

Ook dit jaar kunt u uw abonnement voor Racing Mechelen in het centrum van de stad kopen. Racing opent op de Korenmarkt een pop up-shop van zaterdag 15 juli tot en met zaterdag 26 augustus.

Bonheiden ondertekent Kampcharter

De gemeente Bonheiden wil zich engageren voor een optimaal kampklimaat en heet bezoekende jeugdverenigingen van harte welkom.