Geschiedenis

Duffelse wijken spelen buiten

Op woensdagnamiddag 18 april kunnen kinderen zich tijdens de 11de editie van Buitenspeeldag volop uitleven op 7 verschillende locaties in Duffel.

[VIDEO] Alweer een olifantenbaby in Planckendael

De babyboom bij de olifanten van Planckendael blijft duren. Aziatische olifant Phyo Phyo, moeder van Kai-Mook, is in de nacht van dinsdag op woensdag om 3.23 uur opnieuw mama geworden. Het werd een gezonde zoon.

Zemst dringt afval terug met kippenactie

Het is al even geleden maar het gemeentebestuur van Zemst organiseert dit jaar opnieuw een kippenactie. Kippen zijn immers prima afvalverwerkers. Om die reden kan ieder gezin tot en met 7 mei 3 kippen bestellen voor 12 euro.

[VIDEO] Ontdek de nieuwe businesstribune van KV Mechelen

Aanstaande woensdag, 11 april, is het zover. Dan start KV Mechelen met de afbraak van de oude hoofdtribune en kan de bouw van de nieuwe businesstribune starten. De tribune kost 16 miljoen euro en wordt neergezet door bouwbedrijf Verelst. Tegen de eerste competitiewedstrijd moet het stadion speelklaar zijn.

Politie vat winkeldieven

Dinsdagnamiddag rond omstreeks kwart over vier trok een personenwagen met Franse nummerplaat de aandacht van een patrouilleploeg in Mechelen. In de Elektriciteitstraat werd het voertuig tegengehouden.

Auto gestolen in Sint-Katelijne-Waver, na minder dan 24 uur onderschept nabij Parijs

Dankzij een goede samenwerking tussen het parket van Antwerpen afdeling Mechelen, de lokale recherche van de politiezone BODUKAP en de Franse politiediensten konden 2 Albanese mannen opgepakt worden. Ze worden verdacht van een inbraak in een woning in de wijk Pasbrug in Sint-Katelijne-Waver.

Telenet blijft hoofdsponsor KV Mechelen

Telenet zal hoofdsponsor blijven van KV Mechelen, ook nu de club naar 1B degradeert. Daarmee wil het telecombedrijf een duidelijk statement maken. “Wij steunen KV Mechelen in goede en in kwade dagen”, klinkt het bij Manu Leroy van Telenet.

Alle elektrische voertuigen kunnen opladen in Zemst

Sinds kort kunnen eigenaars van elektrische voertuigen in Zemst aan de eerste twee openbare laadpalen terecht om hun auto op te laden. In totaal komen er tegen 2020 minstens zes laadpalen verspreid over het hele grondgebied.

Politie controleert zwaar vervoer

Maandagnamiddag 12 maart voerde de lokale politie Mechelen-Willebroek op verschillende locaties een controleactie uit op zwaar vervoer.

[WEERBERICHT] Koud en zonnig weekend

Zaterdag krijgen we opnieuw een zonovergoten dag. Na een koude ochtend, klimt het kwik vlot boven het vriespunt. De maximumtemperatuur komt uit op 6 graden. De strakke oostenwind vergroot wel het koudegevoel.

Toerisme Rupelstreek gaat voor nieuw wereldrecord

Ook deze zomer zet Toerisme Rupelstreek de Rupelstreek toeristisch in de kijker. Ben je een erfgoedliefhebber, een wandelaar of een fietser, de Rupelstreek heeft voor iedereen wat wils. En natuurlijk kan je dit alles combineren met een heerlijk streekproduct op een zalig terrasje op de dijk of in een pittoresk gehucht.

Stad Mechelen subsidieert Nederlandse taallessen voor laaggeletterde ouders in twee basisscholen

Vanuit het Vlaams Strategisch Plan Geletterdheid werd in het voorjaar 2017 een oproep gelanceerd naar basis- en secundaire scholen in Vlaanderen om een samenwerking op te starten met de Centra voor Basiseducatie. In Mechelen stelden twee basisscholen (de Sint-Pieterschool en De Puzzel) zich kandidaat met het oog op het organiseren van lessen voor laaggeletterde ouders in de scholen.