NIEUWS UIT MECHELEN - NIEUWS UIT REGIO MECHELEN

03/02/2010 13:34 VZW MENSENZORG OVERHANDIGT CHEQUE € 1000 AAN ’T SOCIAAL PROFIJTJE

Vzw Mensenzorg is een van de twee organisaties die huis-aan-huis textiel inzamelen in Mechelen. Per ton ingezameld textiel schenkt de vzw €25 aan een sociale organisatie. Na overleg met het stadsbestuur is hun oog dit jaar gevallen op ’t Sociaal Profijtje,de sociale kruidenier in de Frederik de Merodestraat. De kruidenier krijgt een cheque van €1.000.

Vzw Mensenzorg verzamelt alle textiel dat de mechelaar kwijt wil. Van kledij, over beddengoed tot zelfs handtassen of schoeisel. Het ingezamelde materiaal schenkt ze daarna aan de minst bedeelden. De vzw koos dit jaar ’t Sociaal Profijtje uit om een steuntje in de rug te geven voor haar werking.

Schepen van Leefmilieu Marina De Bie (Groen!) is opgetogen: “De sociale kruidenier is een knap initiatief. Gezond en lekker eten is een basisrecht voor iedereen. In ’t Sociaal Profijtje kunnen mensen terecht die het moeten doen met een leefloon van €50 per week. Ze vinden er algemene voeding en zelfs huishoudproducten. Maar ’t Sociaal Profijtje geeft ook gratis groenten weg, vers van de veiling. Daarenboven is de ontvangst er altijd erg hartelijk. Er wordt vrijwillig gewerkt maar daarom niet minder enthousiast. Ik ben erg gelukkig dat de kruidenier een steun in de rug krijgt van Vzw Mensenzorg. Zo helpt de ene sociale organisatie de andere.”

Vzw Mensenzorg is een sociaal initiatief pur sang. De organisatie is niet uit op winstbejag of mediabekendheid. Ze wil lokaal iets doen voor de minst bedeelden. De vrijwilligers van mensenzorg halen jaarlijks ongeveer 28 ton textiel op in Mechelen

NU OP RADIO REFLEX

RADIO REFLEX LIVESTREAM

computer hoge kwaliteit - MP3
mobile medium kwaliteit - AAC+

in samenwerking met
LazerNet

LIVE VOETBALVERSLAG