Nieuws
spoorwegovergang Bankstraat

zaterdag 23 maart 2019 22:00 - Mechelen - Willebroek

29 overtredingen aan spoorwegovergangen in Mechelen en Willebroek

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde controles uit aan de spoorwegovergangen in de Bankstraat in Hombeek en op de Mechelsesteenweg in Willebroek.

De controles gebeurden tijdens de ochtend- en avondspits en op woensdag eveneens ’s middags. Bestuurders die de slagbomen in beweging, de rode knipperlichten of het belsignaal negeerden, werden maximaal geïntercepteerd en geverbaliseerd.

29 bestuurders geverbaliseerd!
Vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen wegens het negeren van het geluidssein en de rode knipperlichten. Een bestuurder reed in de Bankstraat in Hombeek nog de overweg op als de slagbomen reeds in beweging waren.

Zes bestuurders konden niet onmiddellijk onderschept worden wegens het negeren van het geluidssein en de rode knipperlichten. Net zoals voorgaande bestuurders, zullen zij echter allemaal gedagvaard worden voor de Politierechtbank. Achttien bestuurders krijgen een boete wegens het oprijden van een overweg wanneer het verkeer zodanig belemmerd was dat zij op de overweg moesten stoppen. Gelukkig traden toen het belsignaal en de rode knipperlichten niet in werking.

De lokale politie Mechelen-Willebroek hoopt door sensibilisatie en handhaving met deze controles bij te dragen tot een veiliger verkeer aan spoorwegovergangen. Los van overkoepelende initiatieven zal de lokale politie ook in de toekomst gelijkaardige controles uitvoeren.

foto: Google MapsKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar