Nieuws
logo gemeente Boom

vrijdag 22 maart 2019 17:54 - Boom

Boom neemt speelpleinen onder handen

Het gemeentebestuur van Boom besliste in 2018 om vier speelterreinen onder handen te nemen. in de Pastorijstraat, het Voske, het Jozef Wautersplein en het Wykmansveld werden bewoners en kinderen bevraagd. In januari werden een aantal leveranciers aangeduid die toestellen en zitmeubilair zullen plaatsen.

Op het terrein in het Voske worden van 18/03 tot 22/03 zitbanken, een ruimtenet en een kabelbaan geplaatst. Er komen ook nieuwe zitbanken. Het Wykmansveld is van 20/03 tot 22/03 aan de beurt. Dat terrein krijgt er een combitoestel en nieuwe schommels bij. In de Pastorijstraat worden worden van 01/04 tot 05/04 de bestaande toestellen vervangen door een nieuw combitoestel, een evenwichtsparcours, schommels, een wip en een peuterhoek. Ook de zitbanken worden vernieuwd. Het Jozef Wauterplein is als laatste aan de beurt. Van 03/04 tot 05/04 wordt er een nieuw combitoestel en een nestschommel geplaatst.

Na uitvoering van de werken zal het gemeentebestuur in eigen beheer de omgeving opknappen. Op het Wautersplein en de Pastorijstraat wordt ook een speelheuvel aangelegd. De vier speelterreinen krijgen er eveneens een picknickbank bij.

In een volgende fase komen andere speelterreinen aan de beurt. In de Isabellastraat wordt het speelterrein vernieuwd zodra de heraanleg van de omgeving rond is. Ook in Noeveren, de Kruiskenslei en de Vlierlaan staat een renovatie op het programma. De speeltuin in het park wordt eveneens opgeknapt.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar