Nieuws
Stadslogo Mechelen

vrijdag 15 februari 2019 16:25 - Mechelen

Verbeteringswerken Abeelstraat en Kardinaal Cardynstraat

Om het openbaar domein te verbeteren voert de stad binnenkort werkzaamheden uit in enkele straten in de wijk Tervuursesteenweg. De hinder voor de bewoners wordt zo veel mogelijk beperkt. Er gelden tijdelijke omleidingen. De bewoners zijn daarvan al op de hoogte gebracht.

Op maandag 18 februari beginnen de werkzaamheden in de Kardinaal Cardynstraat in Mechelen. Na de nutswerken wordt de straat heraangelegd met nieuwe riolering en een nieuw wegdek. Het einde van de werken is voorzien in augustus 2019. Deze werken kaderen in de heraanleg van de volledige Gandhiwijk. Daarvoor zijn op dit moment ook al werken bezig in de Ivo Cornelisstraat.

Op maandag 25 februari beginnen de werkzaamheden in de Abeelstraat in Mechelen. Op het kruispunt met de Olmenstraat en het kruispunt met de Lorkstraat komen verkeersremmers. Het einde van die werken is voorzien op 22 maart 2019.

“De kasseitjes op de koppen van de Olmen- en de Lorkstraat met de Abeelstraat zijn beschadigd en zorgen voor overlast. We grijpen de vervanging nu aan om op die punten ook een verkeersplateau en verkeersremmers te voorzien, waardoor we in één beweging ook de snelheidsproblematiek in de Abeelstraat een halt toeroepen”, zegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen (Open Vld). “Ook de heraanleg van de straten in de Kardinaal Cardynstraat en in het algemeen de volledige Gandhiwijk is een goede zaak voor de bewoners, niet alleen voor het uitzicht, maar ook naar comfort toe”, vult schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Groen) aan.

Extra informatie
Kardinaal Cardynstraat (Gandhi): Op 18 februari starten de nutsmaatschappijen met de werken in de hoofdstraat en de zijstraatjes en tussen de woningen van de Kardinaal Cardynstraat. De leidingen worden verplaatst ter voorbereiding van de heraanleg van de straat. Hiervoor wordt een deel van het voetpad en de straat opgebroken. De straat is bereikbaar met de wagen tijdens de werken. Opritten blijven zo veel mogelijk bereikbaar. Voetgangers en fietsers kunnen steeds door.

Aansluitend op de nutswerken start de stad met de rioleringswerken en de heraanleg van de straat.. Als alles volgens planning verloopt, is de straat afgewerkt in augustus 2019.

Abeelstraat: De werken starten op maandag 25 februari en zullen gefaseerd verlopen:
• Fase 1 (25/2 – 8/03): afsluiten kruispunt Abeelstraat met de Olmenstraat. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de Tervuursesteenweg en de Jubellaan. De straat blijft bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Huisvuil moet tijdelijk naar het ophaalpunt in de Abeelstraat gebracht worden. De hulpdiensten zijn ingelicht over de moeilijke bereikbaarheid van de Olmenstraat.
• Fase 2 (11/03 – 22/03): afsluiten kruispunt Abeelstraat met de Lorkstraat. Gemotoriseerd verkeer moet opnieuw omrijden via de Tervuursesteenweg en de Jubellaan. De Lorkstraat is enkel in en uit bereikbaar via de Beukstraat. De huisvuilophaling kan hier blijven doorgaan.
“De Abeelstraat is tijdens beide fases telkens in beide richtingen bereikbaar tot tegen de werfzone vanuit de Tervuursesteenweg of vanuit de Jubellaan. De hinder voor omwonenden wordt zo veel mogelijk beperkt,” besluit schepen Patrick Princen.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar