Nieuws
Logo De Lage Drempel

maandag 11 februari 2019 14:38 - Mechelen

Leerlingen Busleyden Atheneum stappen naar VZW De Lage Drempel

Leerlingen van Busleyden Atheneum Campus Zandpoort organiseerde een vormingsnamiddag in vzw De Lage Drempel in Mechelen en keerden met veel kennis en nieuwe vrienden terug.

De leerlingen van Busleyden Atheneum campus Zandpoort zijn ondernemers in de dop. Ze organiseerden een vormingsnamiddag in vzw De Lage Drempel, een organisatie waar mensen-in-armoede en mensen-niet-in-armoede elkaar ontmoeten. De leerlingen gaven uitleg over sociale media, budgetbeheer, duurzaam leven en de voedselpiramide. Maar ze maakten vooral contact.

“De presentaties werden interactief door de leerlingen gebracht. Met een quiz, kahoot, kruiswoordraadsel, oefeningen, … Het maakte het heel levendig. En het brak het ijs waardoor er echt contact ontstond. Uitwisselen van favoriete muzieknummers en samen op de foto, de zogenaamde selfies, maakten het tot een geslaagde namiddag”, zegt Marie-Ange Decuypere, coördinerend directeur van campus Zandpoort.

“Ook Daevy, de ICT-coördinator van De Lage Drempel, bevestigt dat de komst van onze ondernemende leerlingen hard is gewaardeerd. Zozeer zelfs dat de mensen van De Lage Drempel nu gaan nadenken hoe zij op hun beurt een vorming aan ons kunnen geven over leven in armoede.”Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar