Nieuws
wouter vrancken

vrijdag 8 februari 2019 19:05

Vrancken: “Mogen ons niet laten verrassen door OHL”

KV Mechelen krijgt morgen rode lantaarn OH Leuven op bezoek. Toch is coach Wouter Vrancken op zijn hoede: “Want op papier is het een ploeg voor de top 3 in 1B.”

Malinwa is intussen 23 officiële wedstrijden op rij ongeslagen en wil die reeks verderzetten tegen Oud-Heverlee Leuven, de hekkensluiter in 1B. “Maar we moeten opletten”, is coach Vrancken voorzichtig. “Tegen KV Mechelen willen en kunnen dat soort ploegen vaak iets meer. Daar moeten we aandachtig voor zijn. Daarnaast hebben ze een ruime kern met ook heel wat kwaliteit. Het is gek dat het seizoen zo gelopen is voor OHL, want op papier is het een ploeg die bovenaan moet meedraaien in 1B. Maar ze zijn in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en daar tot nu toe niet uitgeraakt.”

Van Cleemput heel het seizoen out

De Engelse trainer Nigel Pearson werd afgelopen week bedankt voor bewezen diensten en Vincent Euvrard werd vandaag aangesteld als zijn opvolger aan Den Dreef. Ex-KVM-speler Joachim Mununga leidde echter heel de week de trainingen. “Ik had het niet meteen in Joachim gezien dat hij trainer zou worden”, geeft Vrancken toe. Hij speelde samen met Mununga bij Malinwa. “Ik verwacht wel dat de spelers zich extra zullen willen bewijzen voor hun nieuwe coach en dat is extra gevaarlijk. We mogen ons niet laten verrassen.”

Rob Schoofs is er na zijn schorsing opnieuw bij terwijl Onur Kaya en German Mera nog schorsingsdagen uitzitten. Ook Jules Van Cleemput is er niet bij. De rechtsachter wordt binnenkort geopereerd aan zijn enkel en is de rest van het seizoen uit roulatie. “Met Laurent Lemoine hebben we iemand die het goed doet op die positie”, zegt Vrancken. “Maar je merkt wel dat het niet zijn beste plek is. Het siert Laurent dan ook dat hij na de training nog extra specifieke oefeningen vraagt. Het toont een enorme motivatie.”

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar