Nieuws

donderdag 7 februari 2019 18:17 - Mechelen - Sint-Katelijne-Waver

[Audio] Doek valt over Rio Club Sint-Katelijne-Waver

De oudste discotheek van het land, Rio Club, in Sint-Katelijne-Waver sluit begin maart de deuren en wordt Rio Party Center.

De bekende discotheek startte in 1913 als feestzaal “De Volkslust” om uiteindelijk te worden wat ze nu is. Eigenaar Willy Jacobs nam de zaak in 1976 over van zijn vader en was een succes in het uitgangsleven in de grote regio. De discotheek werd toen Dancing Rio en uiteindelijk Rio Club. Tal van Belgische en internationale artiesten vonden er de weg naar het podium.

Nu valt het doek over dit icoon. Toch verdwijnt “De Rio” niet helemaal. Zaakvoerder Willy Jacobs gooit het wel over een andere boeg en verandert van concept. Rio wordt een party center, een feestzaal die iedereen kan afhuren voor fuiven, feesten, optredens en meer. “Rio Club leeft verder, maar op een andere manier, iedereen kan nu gebruik maken van de zaal voor feestjes, fuiven, voorstellingen. Alleen valt nu voor ons de stress weg van elke week te moeten open zijn”, verklaart Willy Jacobs.

Rio Club is de laatste keer open op 2 maart.

Beluister de audioreactie van eigenaar Willy Jacobs.

Foto: out.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar