Nieuws
bengaals vuur

maandag 4 februari 2019 21:32 - Bonheiden - Duffel - Putte - Sint-Katelijne-Waver

Extra controle op vuurwerk met oudjaar werpt vruchten af

De politiezone Bodukap hield op oudejaarsnacht extra controles op vuurwerk. Die controles wierpen hun vruchten af, blijkt uit de evaluatie.

Op oudjaar reed een extra patrouille rond, gericht op vuurwerk- en alcoholcontrole. Het eerste deel van hun dienst bestond voornamelijk in preventief patrouilleren om het gebruik van vuurwerk te ontraden, in combinatie met alcoholcontroles. “In de straten waar we in de voorbije vijf jaar meldingen van vuurwerk noteerden, werd gericht gepatrouilleerd”, legt Kristof Sels, voorzitter van de politiezone Bodukap en burgemeester van Sint-Katelijne-Waver, uit. “Onze agenten spraken groepen van mensen op het openbaar domein aan om na te gaan of zij voorbereidingen troffen voor het afsteken van vuurwerk. Ook gingen zij vooraf langs bij gekende adressen om hen te verwittigen.”

Dit systeem heeft zijn vruchten afgeworpen, blijkt uit de evaluatie die de politie en de burgemeester maakten. “Ik heb na de nieuwjaarsnacht verschillende reacties ontvangen van mensen die het verschil met vorige jaren merkten. Zij waren blij en tevreden dat hun dieren een rustige jaarovergang meemaakten”, aldus burgemeester Sels.

Er blijft echter nog werk aan de winkel. Want toch gingen er nog vuurpijlen de lucht in. “Zeker in bepaalde gebieden werd er toch nog vuurwerk afgestoken. We gaan daar volgend jaar uiteraard extra aandacht aan besteden”, waarschuwt burgemeester Sels. “En we werken eraan om het systeem verder uit te breiden. We doen dit niet om de feestvreugde te drukken, maar om ervoor te zorgen dat iedereen, ook dieren en hun baasjes, kunnen genieten van een mooie jaarovergang. En om de risico’s op brandschade te beperken.”Klik hier voor meer nieuws uit de regio Bonheiden

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Putte

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar