Nieuws
zonstraat skw

maandag 4 februari 2019 21:09 - Sint-Katelijne-Waver

Eindelijk riolering voor Zonstraat en Bredeheide

De wegenis- en rioleringswerken in de Zonstraat en de Bredeheide in Sint-Katelijne-Waver zijn eindelijk van start gegaan.

Samen met Aquafin en Pidpa-HidroRio is het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver volop bezig met het aanleggen van nieuwe, gescheiden riolering. De voorbije jaren passeerde de riooltrein onder meer in de Kruisweglei, Lange Zandstraat en Stationsstraat. Nu zijn de Zonstraat en Bredeheide aan de beurt.

“Al enkele jaren zijn we bezig om een forse inhaalbeweging te maken en zoveel mogelijk woningen aan te sluiten op gescheiden riolering”, vertelt schepen van Openbare Werken Joris De Pauw. “We zijn blij dat nu ook in de Zonstraat en Bredeheide in de spade de grond gaat. In de Bredeheide gaat het momenteel enkel over het stuk van huisnummer 27 tot en met huisnummer 53. De rest van de straat volgt later. Recht tegenover Bredeheide 53 komt een nieuw pompstation.”

De kostprijs van de werken, die worden uitgevoerd door de lokale aannemer Houwelynckx NV, bedraagt € 888 887,16 (exclusief btw). Aquafin en Pidpa-HidroRio nemen bijna het volledige bedrag voor hun rekening. Het gemeentebestuur moet amper € 8250 bijleggen. “Onze partners betalen de kosten voor de riolering, als gemeente betalen we enkel de meerprijs wanneer we aan de weginfrastructuur erboven iets wijzigen”, aldus schepen De Pauw.

“Ingrijpende wijzigingen aan de weginfrastructuur komen er niet. Enkel op het kruispunt van beide straten zullen we een verhoogd plateau aanleggen”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Eric Janssens. “Dit moet de snelheid van de wagens verlagen en de veiligheid, zeker voor de fietsers, verhogen.”
De werken duren 150 werkdagen. Als alles vlot verloopt, moeten ze klaar zijn in het voorjaar van 2020.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar