Nieuws
boomluik

zondag 3 februari 2019 16:48

Aangename wedstrijd levert geen winnaar op in Rupel Boom – RFC Liège

Rupel Boom kon bij winst een erg goeie zaak doen in het klassement een plaats 6 bemachtigen. RFC Liège diende naar onderen te kijken in de rangschikking.

Boom begon met goeie intenties. Na goeie 10 minuten kwam RFC Liège opzetten en kreeg Bangoura teveel ruimte, afwerken lukte echter niet. Ook bij Boom werd een dot van een kans gemist. Siebens kon net niet afwerken. Na Siebens’ actie kwamen er een paar rake afstandsschoten van Hens en Augustijnen. Doelman Matthys diende alles uit de kast te halen om een doelpunt te voorkomen. Iets voorbij halfweg kregen de Boomkes opnieuw een kans om te score te openen. Siebens’ kopbal trof de paal, Schaessens kreeg een herkansing, maar vond de Luikse goalie op zijn weg. Boom bleef met regelmaat van de klok gevaarlijk voor de dag komen. Ook Hens mocht de handschoenen van Matthys verwarmen op een verschroeiend schot.

Na rust komt RFC Liège het best uit de kleedkamer. Bangoura haalde hard uit, Deloose redde met het been. Aan de overkant kwam ook Siebens weer aan het kanon, zijn trap miste het doel op enkele meters. Boom zakte rond het uur weg in de wedstrijd. De Luikenaars namen het initiatief, onder meer via een stevige trap van Mariën. Ook Boom weet na een moeilijk 4de kwartier de weg naar doel weer te vinden. Augustynen besloot andermaal op een prima keepende Matthys. Het gaf de thuisploeg weer moed. Ook invaller Wilms slaagde er niet in om te scoren. Aan de overkant zien de Luikenaren een strafschop na een fout op Giargina, de 11-meter komt er echter niet. RFC Liège duwt even door. Het levert een trap hoog over doel van Mouchamps.

Een aangename wedstrijd levert geen winnaar op.

Rupel Boom – RFC Liège 0-0Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar