Nieuws
nieuwe korpschef politie Rupel

maandag 28 januari 2019 19:41 - Boom - Hemiksem - Niel - Rumst - Schelle

Peter Muyshondt nieuwe korpschef Lokale PolitieZone Rupel

Op vrijdagavond 25 januari heeft hoofdcommissaris Peter Muyshondt de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de Lokale PolitieZone Rupel. Daarnaast werd ook het nieuwe politiecollege geïnstalleerd.

Daar is één nieuw gezicht: burgemeester van Rumst, Jurgen Callaerts (N-VA). De burgemeester van Niel, Tom De Vries (Open VLD) wordt de nieuwe voorzitter.

Hoofdcommissaris Peter Muyshondt is criminoloog van opleiding. Na zijn militaire opleiding begon hij te werken bij de rijkswacht in het district Antwerpen. Hij verdiende zijn sporen onder andere bij de speciale eenheden en de bewakings- en opsporingsbrigade (BOB). Na de politiehervorming versterkte hij in 2002 de lokale politie van Antwerpen. In 2012 verhuisde hij naar de lokale politie Voorkempen. Peter Muyshondt is gehuwd en vader van drie kinderen.

Vorige week werd ook het nieuwe politiecollege geïnstalleerd. Vier van de vijf burgemeesters werden met de jongste gemeenteraadsverkiezingen herverkozen en zijn dus geen onbekenden: Jeroen Baert (Boom, N-VA), Luc Bouckaert (Hemiksem, CD&V), Tom De Vries (Niel, Open VLD) en Rob Mennes (Schelle, CD&V). In Rumst werd een nieuwe burgemeester – en dus nieuw lid van het politiecollege – aangesteld: Jurgen Callaerts (N-VA). Als voorzitter heeft het politiecollege de Nielse burgemeester Tom De Vries aangeduid.

foto: Facebookpagina Lokale PolitieZone RupelKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Hemiksem

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Niel

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Rumst

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Schelle

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar