Nieuws
Hemiksem gemeentelijke diensten

zondag 20 januari 2019 11:47 - Hemiksem

Hemiksem houdt infovergadering over Bekaert-site

Op woensdag 23 januari organiseert de gemeente Hemiksem een infomoment over het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Hoge Weg, beter bekend als de vroegere Bekaert-site. Hemiksem wil er een ruimte voorzien voor onder meer 625 woningen, een woonzorgcentrum en een park van 8 hectare.

Een RUP is een plan waarmee de overheid de bestemming van een bepaald gebied vastlegt. Naar aanleiding hiervan werd een openbaar onderzoek geopend dat zal lopen van 23 januari tot en met 24 maart 2019. Tijdens dit openbaar onderzoek krijgt u de gelegenheid om uw advies, opmerkingen of bezwaren te formuleren.
Het gehele plangebied Hoge Weg zal bestaan uit 7 zones waarin naast woonruimte ook voldoende plaats wordt voorzien voor onder andere woonzorg, ecologie en kleinschalige recreatieruimte. Meer informatie over dit RUP kan je vinden in de folder die je deze week in je brievenbus ontvangt en deze kan je eveneens hier downloaden.

Het infomoment zal plaatsvinden op woensdag 23 januari om 19.30 uur in de raadzaal van het administratief centrum (Sint-Bernardusabdij 1). Indien je hierop aanwezig wil zijn, vraagt de gemeente je aanwezigheid te bevestigen vóór 21 januari 2019 via sven.vangyseghem@hemiksem.be of telefonisch 03 288 26 63.

foto: Radio Reflex
foto in artikel: gemeente Hemiksem – Bekaert-siteKlik hier voor meer nieuws uit de regio Hemiksem

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar