Nieuws
frans de schutterlaan

donderdag 17 januari 2019 23:07 - Boom

Werken Frans De Schutterlaan gaan tweede fase in

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt sinds begin oktober 2018 de Frans De Schutterlaan (N177), tussen de Rupel en het kruispunt met de Antwerpsestraat. Er komen vrije busbanen en dubbelrichtingsfietspaden aan weerszijden van de rijweg. De werken zullen ongeveer vijf maanden duren.

In de eerste fase werden de baanbrug en het kruispunt Wipplein aangepakt. Daar staan nu voorlopige verkeerslichten om het verkeer in goede banen te leiden. De tweede fase duurt tot 5 februari en behelst het rijvak van de Frans De Schutterlaan richting Willebroek De andere zijde richting Antwerpen wordt tijdelijk ingericht voor beide richtingen. Er geldt een parkeerverbod aan beide zijden van de N177. De fietsers kunnen in beide richtingen fietsen op het fietspad, aan de zijde van het centrum.

De derde en voorlaatste fase, start op 6 februari. Het gaat om de andere zijde van de Frans De Schutterlaan. Dan gaat het verkeer tijdelijk over de dan afgewerkte tweede fase, of de rijrichting Willebroek. De vierde fase neemt drie dagen in beslag om de eindlaag asfalt aan te brengen over projectgebied. Tegen eind februari zijn de werken klaar.

foto: boom.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar