Nieuws
Wouter Vrancken 2

donderdag 17 januari 2019 18:31

Vrancken: “Nieuwe trainer kan voor verrassing zorgen, maar we gaan uit van eigen sterkte”

KV Mechelen ontvangt morgen Roeselare. De West-Vlamingen wisselden recent van trainer en staan na zeven speeldagen vijfde in de tweede periode in 1B. Malinwa staat samen met Beerschot-Wilrijk gedeeld aan de leiding.

De Spanjaard Juan Gutierrez werd vorige week aangesteld als de nieuwe coach van Roeselare. Het is al de derde Spaanse trainer dit seizoen bij de withemden. In zijn eerste wedstrijd, vorig weekend tegen Beerschot-Wilrijk, werd met 1-2 verloren. “Het is afwachten of er grote veranderingen zullen doorgevoerd worden, maar we kennen Roeselare goed. We weten wat hun sterke punten zijn, maar moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken en uitgaan van onze eigen sterktes”, zegt KVM-coach Wouter Vrancken.

Met twee halve finales in de Beker tegen Union en een confrontatie met Beerschot-Wilrijk breekt er een belangrijke maar volgens Vrancken niet allesbeslissende periode aan voor Malinwa. “Er resten ons nog wedstrijden in de competitie. Dus de wedstrijd van morgen of die van volgende week tegen Beerschot zijn niet bepalend. Maar uiteraard willen we wel winnen en op kop blijven in de tweede periode. Of er veel geroteerd zal worden zal afhangen van de blessures en de vermoeidheid op dat moment, maar waarschijnlijk zullen we deze drie wedstrijden niet met dezelfde 11 kunnen spelen.”

Laurent Lemoine en Clement Tainmont zijn geblesseerd voor het treffen met Roeselare, Edin Cocalic zit wel in de selectie. Joachim van Damme zit nog een laatste schorsingsdag uit. Hij wordt meer dan waarschijnlijk opnieuw vervangen door Seth De Witte. “Hij deed het degelijk tegen Union, maar ik denk dat hij nog kan groeien op die positie”, besluit Vrancken

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar