Nieuws
wouter vrancken

dinsdag 4 december 2018 19:40

Wouter Vrancken: “We willen elke ronde doorstoten”

KV Mechelen ontvangt morgen 1A-ploeg Lokeren in de achtste finales van de Croky Cup. De competitie blijft voor coach Vrancken en zijn troepen prioritair. “Maar uiteraard willen we doorstoten naar de kwartfinales.”

Vrijdag speelde Malinwa nog 1-1 gelijk tegen Beerschot-Wilrijk en morgen moet geelrood al opnieuw de wei in. Dit keer om Lokeren partij te geven in de beker. “Dat het een bekerwedstrijd is, leeft niet echt in de spelersgroep. Ze zijn er niet echt mee bezig”, zegt coach Wouter Vrancken. “Maar we zien dit ook niet zomaar als een extraatje, we willen echt wel winnen en ons plaatsen voor de kwartfinales. Er zijn geen echte bekerambities, maar we willen gewoon elke keer doorgaan.”

“Spelers zijn meer ontspannen”

Het bekertreffen zorgt volgens Vrancken voor een welgekomen afwisseling. “De druk is minder groot voor deze match. In 1B moeten we elke wedstrijd winnen. Hier zou het leuk zijn, maar is het niet van moetes. Dat zorgt ervoor dat de spelers er meer ontspannen naar kunnen toeleven. Ze willen zich ook tonen tegen een 1A-ploeg. Want ze staan dan wel onderaan, tegen Gent kreeg Lokeren het afgelopen weekend bijvoorbeeld minder dan het verdiende. Zij zijn de favoriet, al kunnen wij dankzij onze fans in eigen huis altijd iets meer.”

In de vorige ronde tegen Antwerp voerde Vrancken een achttal wissels door. Dat is hij nu niet van plan. “En ik ga zeker geen cadeau’s geven aan spelers”, klinkt het. “Wie speelt, verdient dat ook. Ik zal morgen niet de hele ploeg wisselen, maar we moeten wel rekening houden met de vermoeidheid. Nu speelt die nog niet op, maar we moeten ook aan de wedstrijd van zaterdag tegen Westerlo denken. Want de competitie blijft prioritair.”

De Witte er weer bij

Seth De Witte is opnieuw fit en keert terug in de selectie. Corryn, Berrier en Togui zijn er nog niet bij, al komt die laatste steeds dichter bij een rentree. “William trainde al enkele keren met de groep mee. Mogelijk kunnen we hem dit weekend al in de selectie opnemen. Maar het is voorlopig afwachten.

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar