Nieuws

vrijdag 30 november 2018 16:12 - Mechelen

Assist at Home zoekt dringend poetshulpen in Mechelse regio

De vraag naar personeel in de schoonmaaksector is in een jaar tijd met een derde gestegen. Dat blijkt uit cijfers bij de VDAB. Het aantal mensen dat via dienstencheques een poetshulp zoekt, neemt zienderogen toe.

Enerzijds merken ze dat oudere mensen vaker een beroep doen op externe huishoudhulp terwijl anderzijds ook huishoudhulpen verouderen en de instroom van nieuwe poetshulpen stagneert. De vraag is groot, maar poetsvrouwen of –mannen vinden, blijkt moeilijk. En dus zwaaien steeds meer dienstenchequebedrijven met premies, bedrijfswagens en -fietsen en andere voordelen.

Ook bij Assist at Home in Mechelen kunnen ze de klantenaanvragen moeilijk bijbenen door dat schrijnend tekort. Assist at Home doet dan ook een warme oproep aan Mechelse kandidaten om zich aan te bieden. Vooral de doelgroep tussen 28 en 45 jaar biedt zich minder aan. Het dienstenchequebedrijf wil deze doelgroep beter bedienen met jobs op maat, meer flexibiliteit, aandacht voor de persoonlijke situatie en on-the-job coachings.

Een eigen jobcoach : waardering en betrokkenheid
“Veel mensen willen het schoonmaken van hun huis uitbesteden en ook de vraag in onze erkende assistentiewoningen groeit.”, zegt Nathalie Van Rompu, directeur van Assist at Home, dat achttien dienstenchequekantoren heeft in Vlaanderen. Waaronder eentje in Mechelen. “De vergrijzing vergroot bovendien de nood aan huishoudhulp bij zowel particulieren als in onze assistentiewoningen. Meer en meer mensen vragen niet alleen poetshulp maar ook hulp bij koken, boodschappen of andere werkjes. De vraag is groter dan het aanbod want het aantal poetshulpen stagneert, o.a. omdat de job fysiek zwaar is en een lagere sociale status heeft.” Door het gebrek aan poetshulpen is een bikkelharde concurrentiestrijd uitgebroken tussen dienstenchequebedrijven die poetshulpen willen aanwerven. Bedrijfwagens en -fietsen, retentiepremies en bonussen worden ingezet. Niet elk bedrijf heeft echter de middelen om daarin mee te gaan.

“Bij Assist at Home geloven we vooral in persoonlijke begeleiding van onze poetshulpen. We hebben een luisterend oor voor hun problemen en maken tijd om hen persoonlijk te coachen.” zegt Josée Lauwens, kantoorverantwoordelijke in Mechelen. “Daarvoor hebben we jobcoaches. Zij leren de hulpen enerzijds goed poetsen maar zetten anderzijds ook in op communiceren met klanten, leren plannen en opkomen voor zichzelf. Voor oudere werknemers zoeken we bovendien aangepaste en lichtere werkposten. Waardering en welzijn staan bij ons centraal. Met een marktconform loon natuurlijk.”

10 vacatures
Assist at Home Mechelen is op dit ogenblik op zoek naar 10 huishoudhulpen uit de regio en hoopt met haar aanpak onder meer de doelgroep tussen 28 en 45 jaar meer te kunnen bereiken. Vacatures vind je op www.werkenbijassist.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar