Nieuws
wouter vrancken

donderdag 29 november 2018 21:12

Wouter Vrancken: “Dit is geen beslissende match, maar uiteraard willen we winnen”

Na het gelijkspel van vorige week tegen Roeselare wil KV Mechelen morgen tegen Beerschot-Wilrijk opnieuw aanknopen met de overwinning, en zo de ongeslagen reeks in 1B verderzetten.

Na negen opeenvolgende competitieoverwinningen bleef Malinwa vorige week op bezoek bij Roeselare voor het eerst sinds lang nog eens steken op een gelijkspel. Toch wil coach Wouter Vrancken niet spreken van een dipje. “De mensen verwachten dat KV Mechelen alle wedstrijden wint, maar dat is natuurlijk niet realistisch. Ook al doen we er elke week alles aan om de drie punten te pakken. Morgen tegen Beerschot willen we opnieuw winnen. Sinds mijn komst haalden we thuis het maximum van de punten. Die lijn willen we doortrekken.”

“Spelers zijn nog altijd even gemotiveerd”

Vrancken geeft wel toe dat het spelniveau de laatste weken wat zakte. “Maar dat is ook niet onlogisch. De tegenstander weet nu hoe wij voetballen, de verrassing is er af. Behalve Union kozen al onze laatste tegenstanders er daarom voor om een verdedigende muur op te trekken en het is nu eenmaal moeilijk om daar door te breken. Dat is op alle niveau’s zo, kijk maar naar Dortmund dat ook niet kon scoren tegen Club Brugge. Daar moeten we oplossingen voor zoeken, en we zullen die vinden.”

Aan het niveau op training zal het in ieder geval niet liggen volgens de oefenmeester. “Eén keer heb ik me moeten kwaad maken op training”, klinkt het. “Dat was enkele weken geleden toen ik merkte dat de scherpte ontbrak. Maar voor de rest heb ik geen enkele reden tot klagen. De training van vandaag was bijvoorbeeld erg intensief. De spelers zijn nog altijd even gemotiveerd.”

“Geen beslissende wedstrijd”

De spelers van Beerschot-Wilrijk gaven al aan dat ze KV een tikje willen uitdelen en de kloof in de tweede periode uitdiepen tot vijf punten. “Het lijkt erop dat de wedstrijd voor hen belangrijker is dan voor ons, vooral mentaal dan. Maar het is nog veel te vroeg om te spreken over een beslissende match. Er zijn nog zo veel wedstrijden. Het is wel tekenend dat ons gelijkspel bij de concurrentie meteen gezien wordt als een gouden kans.”

Er wacht Malinwa een drukke week met woensdag het bekertreffen tegen Lokeren. “Maar de competitie is het belangrijkste. Al kan zo’n bekerwedstrijd tegen een eersteklasser wel bevrijdend werken voor de spelers. In de competitie moeten we winnen, dat is in de beker minder het geval. Dat kan voor de spelers wel aangenaam zijn.”

De Witte gekwetst, Bosiers in de selectie

Coach Vrancken kan morgenavond geen beroep doen op Seth De Witte. De middenvelder blijft gekwetst aan de kant. Jules Van Cleemput is er wel bij, net als de jonge Gaetan Bosiers. Bagayoko keerde terug uit Ivoorkust en is er ook opnieuw bij. Spits Togui sluit normaal gezien dit weekend aan bij de groep. Hij trainde deze week nog individueel.

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar