Nieuws
provincie_antwerpen_logo_RGB

donderdag 29 november 2018 17:23 - Mechelen - Provinciaal nieuws Antwerpen

Ook Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker doet mee met E-mailloze Vrijdag

Op vrijdag 30 november moedigt Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker zijn medewerkers aan om geen mails te versturen. Het doel is om eens stil te staan bij de hoeveelheid mails die we versturen en ontvangen en hoe het ook anders mag.

Het digitale mailverkeer is niet meer weg te slaan uit de dagelijkse werking van De Nekker. Elke dag worden er verschillende mails verstuurd en ontvangen. “Om eens even stil te staan bij die dagelijkse mails, vinden we het belangrijk om deel te nemen aan E-mailloze Vrijdag” zo vertelt ons directeur Danny De Wit. “We hopen hiermee dat onze medewerkers eens een keer kunnen onthaasten en aandacht kunnen geven aan andere belangrijke taken naast het beantwoorden van mails. Het is een ideale dag om enkele grote feesten van dit weekend voor te bereiden, draaiboeken aan te passen en de opstart van 2019 voor te bereiden.”

De regels zijn simpel: Stuur een dag lang geen (of zo weinig mogelijk mails). In plaats van je mailbox voortdurend te controleren en direct te reageren, kan je beter slechts 2-3 keer per dag je mails voor een beperkte tijdspanne bekijken. Vragen stel je via telefoon of je wandelt even langs je collega. Het is de ideale gelegenheid om te starten met die ene taak die al een tijdje op je bureau ligt.

De Nekker telt ongeveer 80 vaste medewerkers en nog eens meer dan 25 vaste werkstudenten. Midden november hebben zij alle informatie ontvangen over E-mailloze Vrijdag met enkele tips aangeleverd door de organisatie van E-mailloze Vrijdag ‘Master Your Email’. Wie op vrijdag 30 november een mail verstuurt, krijgt van de deelnemende medewerkers een automatisch antwoord met de mededeling dat er een dag overleefd wordt zonder e-mail. Maandag krijgen de e-mails weer alle aandacht die ze verdienen. Wil je De Nekker vrijdag toch bereiken dan kan je steeds bellen naar het algemeen nummer (015 55 70 05).

E-mailloze vrijdag is een initiatief van ‘Master Your E-mail’. De eerste editie ging door in 2008 met Gunnar Michielsen als organisator. Elk jaar doen er steeds meer en meer bedrijven en overheidsinstellingen mee. E-mailloze Vrijdag is al aan zijn elfde editie toe, voor De Nekker zal het de eerste keer zijn dat E-mailloze Vrijdag georganiseerd wordt. Of dit een jaarlijkse traditie wordt op De Nekker zal de toekomst uitwijzen.
Meer informatie over E-mailloze Vrijdag kan je terugvinden op www.emaillozevrijdag.be.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Provinciaal nieuws Antwerpen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar