Nieuws
Wouter Vrancken 2

donderdag 8 november 2018 17:42

Vrancken: “De eerste periodetitel is nog niet binnen, in voetbal kan alles”

Verliezen mag, zolang het maar niet met vijf goals (of meer) verschil is. In alle andere gevallen mag KV Mechelen zich morgenavond na de wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise eerste periodekampioen noemen.

Niemand bij KV Mechelen die er nog aan twijfelt. De eerste periode is binnen. Alleen wanneer Union Saint-Gilloise morgen met meer dan vier goals verschil komt winnen Achter De Kazerne springen de Brusselaars nog over Malinwa. Toch wil coach Wouter Vrancken nog niet te vroeg victorie kraaien. “In voetbal is alles mogelijk. Kijk maar naar de ‘remontada’ van Barcelona tegen PSG in de Champions League in 2017. Dat hield ook niemand voor mogelijk. We moeten dus op onze hoede blijven en zeker niet met vuur gaan spelen.”

Vrancken wil niet alleen de periodetitel, hij wil ook winnen tegen Union. “En dat hoeft niet per se met 3-0 te zijn”, lacht hij. “Zolang we maar meer doelpunten maken dan de tegenstander. Ze hebben goede spelers en Union is samen met KV de beste ploeg tot nu toe in 1B. We mogen ze dus zeker niet onderschatten. Maar zoals steeds gaan we uit van onze eigen sterktes en proberen we die zo goed mogelijk uit te spelen.”

Extra dagje vrij

Na vrijdag loert het gevaar voor decompressie om de hoek. “Maar daar weet ik wel raad mee”, zegt Vrancken. “Ik weet hoe ik de spelers scherp moet houden. Volgende week is er al de wedstrijd tegen Lommel. Die moeten we ook winnen om zo meteen mee te doen voor de tweede periode. Er staan ook geen feestjes gepland morgenavond. Het enige wat de spelers krijgen is een extra dag vrijaf.”

Van Cleemput trainde zo goed als de volledige week mee en sluit opnieuw aan bij de groep. Corryn en Berrier zijn er niet bij, net als Togui. “Zijn blessure is op zich niet ernstig, maar ze zorgt voor veel pijn waardoor hij niet kan spelen. De revalidatietermijn hangt af van hoe lang het duurt vooraleer dat pijngevoel wegtrekt.”

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar