Nieuws
rcmlyrlie

zondag 4 november 2018 17:01

Racing Mechelen en Lyra-Lierse houden elkaar in evenwicht

Racing Mechelen – Lyra-Lierse stond vooraf al aangeduid als een echte topper in de 3de amateurklasse. Lyra-Lierse kon mits een misstap van KVK Tienen en bij winst in Mechelen de eerste periode in de wacht slepen. Racing Mechelen moest nog eens op zoek naar een overwinning om niet verder weg te zakken in de rangschikking.

Racing Mechelen was de beste voetballende ploeg, maar scoren lukte niet in het eerste half uur. Zowel Hmouda als Huysmans zaten er het dichts tegen, Lyra-Lierse kreeg ook een mogelijkheid om de score te openen. Het schot van Balbi ging nipt naast. Bij Racing Mechelen sloeg het noodlot sloeg toe wanneer Stijn Stuyck in een onschuldig duel bleef liggen. Stuyck werd weggedragen en vervangen door Van Delm. Groen-wit liet het beste van zichzelf zien en dat loonde. Huysmans kreeg bijzonder veel ruimte om zich om te draaien en de 1-0 voorbij Maes te trappen.

In de tweede helft kwam Lyra-Lierse frisser uit de kleedkamer. Steven Dillien kreeg een mogelijkheid via vrije trap, zijn schot ging staalhard in de verste hoek binnen.

Voor Racing Mechelen zat er meer in en speelde een prima partij. Lyra-Lierse ziet de periodetitel naar KVK Tienen gaan. De Vlaams-Branders wonnen met 0-2 op het veld van Esperanza Pelt.

Racing Mechelen – Lyra-Lierse 1-1Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar