Nieuws
westerlo kv mechelen

zondag 4 november 2018 21:52

Malinwa legt nu ook Westerlo met 0-3 over de knie

KV Mechelen blijft maar winnen. Dit keer was Westerlo het slachtoffer. In ’t Kuipje werd het (opnieuw) 0-3. De eerste periodetitel is nu bijna binnen voor geel-rood.

Malinwa zat al snel op rozen. Igor De Camargo zette al na tien minuten de 0-1 op het bord. Niet veel later werd die voorsprong verdubbeld. Ex-KV Mechelen-speler Maxime Biset werkte de bal in eigen doel. Op het einde van de eerste helft schreeuwde Westerlo om een penalty, maar de scheidsrechter ging daar niet op in. Zo gingen we rusten met een 0-2 score op het bord.

In de tweede helft was het Westerlo dat het laken naar zich toetrok. Een eerste kansje werd door Kaya in hoekschop gewerkt. Ook Verrips moest nog een aantal keer attent zijn om zijn netten schoon te houden. De grootste kans was er voor Gboho, maar hij mikte een voorzet vanop links net naast.

KV Mechelen maakte er intussen wel een traditie van om met drie doelpunten verschil te winnen, en tradities zijn er nu eenmaal om in ere te houden. Een klein kwartier voor affluiten zette Schoofs de 0-3 eindstand op het bord. Door deze nieuwe zege – de zevende op rij in 1B – blijft Malinwa uiteraard aan de leiding. Union staat op drie punten en maakt als enige andere club nog kans op de eerste periodetitel. De Brusselaars moeten vrijdagavond dan wel heel ruim komen winnen Achter de Kazerne.

westerlo kv mechelen 2

Foto’s: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar