Nieuws
logo Youca

donderdag 18 oktober 2018 17:31 - Mechelen

Stad Mechelen zet 16 jongeren aan het werk tijdens YOUCA Action Day

Vandaag was het YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag. Stad Mechelen stelde 16 scholieren tewerk voor één dag. Het loon dat ze vandaag verdienden (800€) gaat naar een project van Plan International België in Ecuador.

YOUCA Action Day
Vandaag is het opnieuw YOUCA Action Day (het vroegere ‘Zuiddag’), een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Ongeveer 15 000 scholieren tussen 15 en 20 jaar voerden vandaag een job voor 1 dag uit. Hun loon gaat naar een project van Plan International in Ecuador.

16 scholieren bij stadsdiensten
Net als de voorbije jaren doet Groep Mechelen ook deze keer weer mee. De stad bood vandaag 16 jobs aan. “De jongeren draaiden een dagje mee op verschillende stadsdiensten. In totaal schenkt de stad zo 800 euro aan YOUCA”, vertelt Marina De Bie (Groen), schepen van Personeel en Mondiaal Beleid. “De scholieren kwamen een handje toesteken o.a. op de kinderboerderij van het Tivolipark, in de kinderkribbes, H30 en de dienst archeologie. Een uitgelezen kans om de stadsdiensten eens van een andere kant te leren kennen en tegelijk een goed doel te steunen.”

Het project van Plan International België in Ecuador
In samenwerking met lokale partners Plan International Ecuador en Juconi worden 6 clubs gevormd: jongerengroepen met 50 leden tussen 15 en 19 jaar oud. Het project beoogt een directe impact op in totaal 1.500 jongeren ( inclusief de 300 deelnemers). Dit gebeurt o.a. door deelname aan evenementen om gendergerelateerd geweld en tienerzwangerschappen te voorkomen. De 300 jongeren uit de clubs verenigen zich in trajecten op maat van hun gemeenschap met 3 gemeenschappelijke doelen:

1. De toegang tot seksuele voorlichting en seksuele en reproductieve voorzieningen promoten én vergroten voor de jongeren in hun gemeenschap.
2. Meisjes en jonge vrouwen de kans geven zelf mee te beslissen in hun gemeenschap over zaken die hen aanbelangen.
3. Jongeren – zowel jongens als meisjes – werken actief mee aan een cultuur waar gendergerelateerd geweld geen plaats heeft.

foto: Logo YOUCAKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar