Nieuws
hartveilig Boom

donderdag 4 oktober 2018 22:10 - Boom

Boom op weg om hartveilige gemeente te worden

Het gemeentebestuur van Boom ondertekende een samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar met Rode Kruis Vlaanderen om een ‘hartveilige gemeente’ worden. Met dit project willen het gemeentebestuur van Boom en het Rode Kruis de overlevingskansen van slachtoffers met een hartstilstand structureel verhogen en de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten.

Als “hartveilige gemeente” moet Boom aan drie voorwaarden voldoen. De eerste is het plaatsen van minstens één publiek toegankelijk AED-toestel. Bij levensbedreigende hartritmestoornissen geeft dit toestel een elektrische schok aan het slachtoffer.

Er werden drie toestellen aangekocht, waarvan het eerste werd geplaatst aan het gemeentehuis. De andere twee toestellen komen in het park (aan de atletiekpiste) en aan de zaal ‘t Katrientje in de Bosstraat.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar