Nieuws
kandidaten sp.a mechelen

woensdag 26 september 2018 13:12 - Mechelen

Sp.a Mechelen heeft bijna 100 bladzijden programma klaar

sp.a – jij maakt Mechelen presenteert haar programma voor de komende zes jaar. Een reeks van inspirerende voorstellen voor een zorgzaam, betaalbaar, leefbaar, bruisend en solidair Mechelen.

“Dit programma is samengesteld op basis van de meer dan 20 000 huisbezoeken van de afgelopen drie jaar, de gesprekken met actiegroepen, adviesraden en buurtcomités én gesprekken met individuele Mechelaars”, zegt Caroline Gennez.

“Onze stad wordt gemaakt door de mensen die er wonen. Participatie vormt de rode draad in ons programma”, vult Thijs Verbeurgt aan. “Wijk-, dorp- en adviesraden weten vaak heel goed wat leeft in de buurt. We willen starten van een blanco blad, dat de buurt zelf kan invullen naar prioriteiten toe. Wij zetten er onze schouders onder.”

“We zijn niet blind voor wat beter kan en moet in onze stad. Want achter mooie façades kunnen ernstige problemen schuilgaan. De stad verliest nog te veel mensen in moeilijkheden uit het oog. Daarom kaarten we problemen aan zonder ze te verbloemen en zoeken we samen naar oplossingen. We zetten maximaal in op een stad waar iedereen mee is en telt. Zeker wie het vandaag moeilijk heeft krijgt onze steun. Vanuit de rotsvaste overtuiging dat als elke Mechelaar er individueel op vooruit gaat, we samen vooruitgaan. Wij zijn dromers die doen, en doeners die dromen. Zo maken we Mechelen tot een zorgzame, betaalbare, leefbare, bruisende en solidaire stad”, klinkt het bij sp.a

Het volledige programma vind je hier.

foto: sp.a MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar