Nieuws
rookmelder

zaterdag 15 september 2018 01:04 - Mechelen

Stad Mechelen biedt goedkope rookmelders aan in het Huis van de Mechelaar

De hulpverleningszone Rivierenland krijgt elk jaar meer dan 1000 oproepen voor brand. Jaarlijks sterven in België gemiddeld 60 mensen in een woningbrand. Maar met een rookmelder stijgt je overlevingskans met meer dan 70%. Ze alarmeren je van zodra er zich rook in je huis bevindt. Zo win je kostbare tijd. Daarom worden rookmelders ook een verplichting in Vlaanderen vanaf 2020.

Vanaf maandag 17 september kan je in het Huis van de Mechelaar een rookmelder kopen aan een goedkoop tarief. Eén rookmelder kost 9 euro en drie 25 euro.

De dienst Preventie & Veiligheid zal van 17 tot 21 september ook terug te vinden zijn in het Huis van de Mechelaar met een informatiestand om de Mechelaar warm te maken voor de aankoop van rookmelders.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar