Nieuws
Wouter Vrancken 2

donderdag 13 september 2018 20:03

KVM klaar voor topper: “Maar elke wedstrijd is even belangrijk”

Morgenavond trekt KV Mechelen naar het Antwerpse Kiel voor de confrontatie met Beerschot-Wilrijk. De degradant gaat dus op bezoek bij de club die op een haar na naast promotie greep: een topper tussen de topfavorieten voor promotie.

“In onze situatie vooral nederig blijven”

Toch is deze wedstrijd volgens KVM-coach Wouter Vrancken niet belangrijker dan een andere. “Geen enkele wedstrijd is onbelangrijk. Het hele seizoen zullen we belangrijke wedstrijden spelen”, zegt hij. “Er zal wel veel sfeer zijn en dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet als speler. Maar in onze situatie moeten we vooral nederig blijven en voor mekaar door het vuur gaan om de overwinning te pakken.”

Net als Malinwa sprokkelde Beerschot-Wilrijk zes punten uit vijf wedstrijden. “1B is een rare competitie”, aldus Vrancken. “Het is al vaak gezegd, maar iedereen kan tegen iedereen winnen. Alles ligt heel dicht bij mekaar en de onderlinge niveauverschillen zijn heel erg klein. Ik ben dan ook niet verrast dat Beerschot eerder matig aan het seizoen begon. Alles is mogelijk.”

Corryn opnieuw bij de selectie

Rechtsback Lucas Bijker en T2 Fred Vanderbiest zullen er na de knokpartij op het veld van Union vorige week niet bij zijn. “Ik wil eigenlijk niet meer terugkomen op dat voorval. Ik ben blij dat het voorbij is en we leggen ons neer bij die straf. Maar het is natuurlijk jammer. Door het ontbreken van Fred hebben we een mening minder op de bank. Voor de vervanging van Bijker hebben we een aantal opties.”

Eén van die opties is misschien wel Alexander Corryn, die na een blessure opnieuw in de selectie zit. Aanvaller Mathieu Cornet is er nog niet bij, net als Trova Boni. Die laatste kende een terugval en moet opnieuw onder de scanner.

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar