Nieuws
Algemeen beeld Technopolis.

maandag 10 september 2018 12:00

Technopolis wil ook leerlingen met verstandelijke beperking inspireren

Technopolis wil iederéén fascineren voor wetenschap en technologie, en dus ook leerlingen met een verstandelijke beperking. Om de bezoekerservaring voor deze doelgroep in de toekomst te kunnen optimaliseren, stelde Technopolis vandaag haar deuren gratis open voor een 600-tal leerlingen met een verstandelijke beperking. Vanaf dinsdag gaat het doe-centrum aan de slag met hun feedback en die van hun leerkrachten.

Maandag was Technopolis voor het eerst exclusief geopend voor leerlingen met verstandelijke beperking. Op deze manier konden ze ongestoord en in alle rust het doe-centrum voor wetenschap en technologie verkennen en genieten van een show of workshop aangepast aan hun noden en behoeftes.

Het bezoek was bovendien gratis voor de leerlingen en leerkrachten. “Het leek ons niet eerlijk om hen iets aan te rekenen, want we maakten vandaag gretig van de gelegenheid gebruik om hen beter te leren kennen. Hun feedback is van onschatbare waarde voor ons!”, dat zegt Dorien Smits, Pedagogical Content Specialist.

Technopolis wil met al haar initiatieven zoveel mogelijk mensen bereiken. Omdat klassen met een verstandelijke beperking tot nu toe in mindere mate hun weg naar Technopolis vonden, wordt bekeken hoe men in de toekomst een sterker, meer onderbouwd aanbod voor hen kan voorzien.

Foto: TechnopolisKlik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar