Nieuws
wouter vrancken

vrijdag 7 september 2018 15:47

Vrancken: “Resultaten zijn beste medicijn om zelfvertrouwen op te krikken”

Malinwa boekte ondertussen haar competitiezege en hoopt dan ook vertrokken te zijn voor een goede reeks. Zondagmiddag trekt het naar Union en haar Joseph Marienstadion, dat in een nieuw kleedje werd gestopt.

Eindelijk kon KV afgelopen zondag die eerste overwinning boeken, dat geeft vertrouwen. “Resultaten zijn het beste medicijn om het zelfvertrouwen op te krikken. Laat ons hopen dat we dat tegen Union ook kunnen doen, dan gaat dat vertrouwen ook weer een boost krijgen”, aldus Wouter Vrancken. Na die kleine 1-0 overwinning tegen Tubize trekt Malinwa nu richting Union, waar het speelt in een volledig gerenoveerd stadion.

Union’s sterktes neutraliseren en zwaktes naar boven halen

Malinwa trof Union al eens in de voorbereiding, het werd toen 0-2 in het voordeel van KV. Maar die match valt niet te vergelijken met komende wedstrijd, aldus Vranken: “Het Union van in de voorbereiding is niet meer het Union van vandaag. Zij hebben op bepaalde dingen hard gewerkt en zijn een geheel geworden.”

“Ik heb ondertussen op korte tijd al veel matchen van 1B gezien en de conclusie is dat Union de best voetballende ploeg is van alle ploegen die ik gezien heb. Daar moeten we voor oppassen. We moeten dus rekening houden met die sterke punten, maar vooral uitgaan van onze eigen sterktes. Hopelijk krijgen we een Union te zien dat wil mee voetballen en niet meteen een blok zet.”

“Union is een ploeg die veel druk zet, dat is een van hun sterktes”, gaat Vrancken verder. “Maar iedere strength heeft zijn weakness en het is aan ons om die strenght te neutraliseren en de weakness naar boven te halen. Daar proberen we op te trainen.”

Training achter gesloten deuren

Vandaag geen open training, zoals eerder wel altijd het geval was. Er stond, zoals gewoonlijk daags voor de match, een tactische training op de planning. Vrancken besliste om de poorten voortaan twee dagen voor een wedstrijd gesloten te houden, en zo pottenkijkers te vermijden. Zoals vorige week, toen kreeg KV bezoek van een ‘spion’ van Union. “Zo’n zaken willen we vermijden”, zegt de coach.

Verrips krijgt voorkeur in doel

Na enkele uitstekende reddingen in de bekermatch kreeg Michael Verrips ook in afgelopen competitiewedstrijd de voorkeur op Bram Castro. En dat zal ook komende wedstrijden niet anders zijn. “Verrips heeft het erg goed gedaan. Ik heb hem mijn vertrouwen gegeven en sta ook volledig achter deze keuze. Het heeft ons geen windeieren gelegd en ik zal dus ook niet iedere week gaan switchen”, aldus Vrancken.

Naast Castro zullen ook Corryn en Cornet deze week nog niet starten. Corryn, die kampt met een hamstringblessure traint nog individueel en raakt niet klaar voor dit weekend. Cornet zijn blessure aan de mediale band gaat de goede kant op. Hij werkte al enkele lichte baloefeningen af.

Verder kan Malinwa niet rekenen op Mamadou Bagayoko. Hij werd opgeroepen voor de Ivoriaanse nationale ploeg en speelt zondag tegen Rwanda.

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar