Nieuws
Dennis van Wijk 18-19 2

vrijdag 10 augustus 2018 14:42

“We gaan vol voor de overwinning, maar zullen niet zomaar over Roeselare lopen”

KV Mechelen gaat morgen op bezoek bij Roeselare. Na het gelijkspel vorige week op het veld van OH Leuven wil Malinwa nu wel met de drie punten aan de haal gaan.

Coach Dennis van Wijk kwam bij het begin van zijn wekelijkse perspraatje nog even terug op de turbulente wedstrijd van afgelopen zaterdag. De wedstrijd werd tot twee keer toe stilgelegd en van Wijk werd zelfs naar de tribune gestuurd nadat hij de spelers naar de supporters stuurde om hen te bedaren. Dat was echter niet naar de zin van de scheidsrechter. Het leverde hem een schorsing van twee speeldagen op.

“Interactie tussen spelers en fans stemt me tevreden”

“Er is veel gebeurd tijdens die match”, zegt hij. “En vooral de manier waarop is heel vervelend. Maar het is wat het is, we kunnen er niets meer aan veranderen. Dit soort voorvallen maken ons als club en als ‘familie’ alleen maar sterker. Er was een goede interactie tussen spelers en supporters. Toen de spelers naar de fans toe gingen om er mee te spreken werd het opnieuw rustig. En het is daarna ook rustig gebleven. Dat stemt me tevreden. Dat ik nu twee wedstrijden in de tribune moet volgen, neem ik er dan maar bij.”

Dubbel gevoel

Malinwa speelde in extremis gelijk na een doelpunt van Cornet. “Je mag niet vergeten dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was, dat we die speelden op verplaatsing én in moeilijke omstandigheden. 1-1 vind ik uiteindelijk niet zo’n slecht resultaat. Al hebben we wel pech gehad. Voor hetzelfde geld winnen we die wedstrijd. Daardoor zaten we na de wedstrijd toch met een dubbel gevoel. 1B is in ieder geval geen makkelijke competitie. We zullen niet alle wedstrijden winnen.”

Ook tegen Roeselare verwacht van Wijk een sterk verdedigend blok. “Daar licht hun zwaartepunt. Ze hebben een goede ploeg met veel ervaring. Denk maar aan Wouter Biebauw, die er in doel staat. We zullen er dus zeker niet zomaar over lopen. Maar we zijn er klaar voor en gaan uiteraard vol voor de overwinning. Tegen OHL bewezen we al dat we weinig kansen weggeven.”

Improviseren op linksachter

Trova Boni en Alexander Corryn blijven geblesseerd aan de kant en Franck Berrier is er niet bij door hartproblemen. De aanwezigheid van Lucas Bijker is voorlopig een vraagteken. “Zijn vrouw staat op het punt om te bevallen van een drieling. We weten dus nog niet of hij er bij zal zijn. We kunnen hem in ieder geval vervangen. Zowel Bagayoko als Lemoine zijn polyvalent en hebben ervaring als linksachter. Maar dat er een ‘rechtsvoet’ op links zal staan is in dat geval wel een zekerheid.”

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar