Nieuws
sluikstort 1

woensdag 8 augustus 2018 15:16 - Willebroek

Sluikstorter laat bij 1 ton restafval achter, maar ANPR-camera’s klissen de vervuiler

Lokale politie Mechelen-Willebroek wist na een intensieve zoekactie in talloze vuilniszakken een sluikstorter te identificeren. De man krijgt niet alleen een fikse boete, maar dient eveneens de aanzienlijke opruimingskosten te betalen.

“In het voorjaar van 2018 krijgen wij van een alerte buurtbewoonster de melding van een sluikstort in de Victor Dumonlaan in Willebroek. De wijkagenten specialisatie Milieu van politie Mechelen-Willebroek onderzoeken ter plaatse het afval en starten een onderzoek op”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Het sluikstort betreft maar liefst 44 grote vuilniszakken (60 l.) met huishoudelijk afval. Goed voor in totaal bijna 1000 kg. restafval. De zoekactie levert resultaat op en onze collega’s kunnen een 37-jarige man uit Brecht identificeren.

Nazicht van de ANPR-camera’s bevestigen de aanwezigheid van de man in Willebroek. Betrokkene is, even voor de politie de melding heeft ontvangen, éénmaal met zijn bestelwagen in Willebroek geweest en is gedetecteerd door diverse camera’s op weg naar de Victor Dumonlaan.

Wanneer de agenten de sluikstorter tijdens een verhoor confronteren met de vaststellingen van hun onderzoek geeft de man de feiten onmiddellijk toe. De alleenstaande man verklaart dat gebrek aan tijd aan de basis ligt om geen reglementaire vuilniszakken aan te schaffen.

De totale kost voor opruiming bedraagt € 1200. Naast deze opruimingskosten krijgt de man ook nog een boete van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

“Een propere en nette gemeente zijn de basisingrediënten van aangenaam wonen. Zij die dit niet weten te respecteren zullen het voelen en opdraaien voor de overlast. Ons opzet om van Willebroek een aangename gemeente te maken kan maar slagen wanneer we zulke overtreders effectief kunnen betrappen, zwaar beboeten en hen kunnen overtuigen hun attitude aan te passen. Deze inspanningen zullen we dan ook de komende tijd verderzetten”, aldus Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek.

“Elke melding van sluikstorten wordt ernstig genomen. Onze mensen staan niet alleen in voor de vaststellingen maar voeren tevens onderzoek naar bewijslast in de achtergelaten ‘rommel’. Een werkwijze die trouwens regelmatig positief resultaat kent, zoals deze casus aangeeft”, voegt korpschef van lokale politie Mechelen-Willebroek Yves Bogaerts er aan toe.

Meldingen van sluikstort(en) kunnen steeds gedaan worden via de meldkamer van politie Mechelen-Willebroek op het nummer: 015-464.464.

foto’s: Politie Mechelen-WillebroekKlik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar