Nieuws

zondag 5 augustus 2018 23:08 - Mechelen

KV Mechelen wil amokmakers uit stadions verbannen

KV Mechelen is onthutst over de twee gooi-incidenten tijdens de wedstrijd in Leuven. De club hoopt dat de enkelingen die de goede naam van de club en achterban op het spel zetten, zo snel mogelijk te identificeren. Verder wil Malinwa de rest van de fans bedanken voor de ongelofelijke, positieve steun tijdens de wedstrijd.

Bij het begin van de tweede helft kreeg de Leuvense doelman twee flesjes naar hem gegooid. De wedstrijd werd daarop tien minuten stilgelegd. “Dat gedrag van enkelingen accepteren we niet”, zo zegt hoofdaandeelhouder van KV Mechelen Olivier Somers. “Het hoeft geen betoog dat gooien met voorwerpen niet bij een voetbalwedstrijd hoort. Het schaadt bovendien ons clubimago en dat van alle supporters. Want nu komen we negatief in het nieuws terwijl er wel meer dan 1400 fans het team bij een achterstand geweldig ondersteund hebben.”

Stadionverbod van de club voor flessengooiers
Onrechtstreeks gevolg was de verwijzing van trainer Dennis Van Wijk naar de tribune door een misverstand met de scheidsrechter. Terwijl de coach de spelers naar het bezoekersvak stuurde om iedereen kalmte aan te manen, moest hij eigenlijk de spelers naar de kleedkamer sturen. “Dankzij de twee flessengooiers zit onze coach helemaal ongewild op het boetebankje”, klinkt het bij KV Mechelen.

KV Mechelen doet er alles aan om de twee gooiers te identificeren en hen te laten opdraaien voor de schade. De club zal hen sowieso een stadionverbod opleggen. “Tot slot willen we nogmaals onze duizenden andere supporters bedanken voor de geweldige sfeer en steun, dat mag ook gezegd worden“, besluit de club.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar