Nieuws
ohlkvm20180804

zaterdag 4 augustus 2018 23:42

OH Leuven en KV Mechelen houden elkaar in evenwicht

OH Leuven – KV Mechelen was meteen een echte topper. De twee titelkandidaten bleken echter niet op dreef te komen. Aan Den Dreef hielden KV Mechelen en OH Leuven elkaar in bedwang na een incidentrijke wedstrijd. De wedstrijd werd gedurende een kwartier gestaakt doordat projectielen op de grasmat terecht kwamen.

Dat het warm was in Leuven heeft een grote rol gespeeld. In combinatie met de titelambities van beide clubs zou je denken dat er een spektakelmatch zou volgen, wie op suspens heeft gegokt was er aan voor de moeite, althans sportief.

KV Mechelen vond niet meteen een antwoord op het spel van OHL. Er viel een kans te noteren voor Storm en een schot van Cornet. OHL-doelman Thamsatchanan redde de pogingen. De 1-0 voor de thuisploeg kam letterlijk uit de lucht vallen. Na heel wat geharrewar kon Duplus de ruststand veilig stellen.

In de tweede helft waren het vooral enkele KV Mechelen-supporters die zich lieten opmerken. Doelman Thamsatchanan kreeg een bekertje bier tegen de slaap, enkele minuten later werd er opnieuw een voorwerp op het terrein gegooid. Reden genoeg voor scheidsrechter Nathan Verboonmen om de wedstrijd 15 minuten stil te leggen. Coach Dennis Van Wijk loodste z’n spelers richting de supporters en hen aan te manen om het kalmer aan te doen. Een actie die Verboomen niet kon appreciëren en Van Wijk prompt naar de tribune verwees.

De onderbreking gaf de Mechelaars zuurstof. De ingevallen De Camargo en Engvall lieten Malinwa frisser voetballen. De Camargo miste een dot van een kans. Cornet slaagde er uiteindelijk in de 87ste minuut in om de gelijkmaker voorbij Thamsatchanan te schuiven.

Bekijk via Proximus 11 de wedstrijdbeelden.

De analyse van beide coaches na de wedstrijd

foto: Reflex – radioreflex.beKlik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar