Nieuws
fietsersbond speecqvest

vrijdag 3 augustus 2018 00:58 - Mechelen

Fietsersbond Mechelen stelt gevaarlijke verkeerssituatie op Raghenoplein in vraag

Sinds de gedeeltelijke heraanleg van het Raghenoplein in Mechelen naar aanleiding van de realisatie van een ondergrondse parking onder de aansluitende Speecqvest, kreeg Fietsersbond afdeling Mechelen meerdere klachten van gebruikers omtrent de verwarrende en soms ronduit gevaarlijke verkeerssituaties voor fietsers op en rond dat kruispunt.

De Fietsersbond Afdeling Mechelen is daarop recent poolshoogte gaan nemen op het plein zelf en heeft inderdaad vastgesteld dat er heel wat verwarring ontstaat omwille van de (soms onzichtbare of onbereikbare) aanwezigheid van drukknopjes aan de fietsoversteekplaatsen, gevaarlijke situaties, omdat auto’s soms nog het pad van fietsers kruisen, terwijl deze al enige tijd groen hebben.

Omwille van de vastgestelde anomalieën en omdat de Fietsersbond in het algemeen “not amused” is over het feit dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nu systematisch drukknopjes plaatst waardoor fietsers aan verkeerslichten telkens een rondje “Schipper, mag ik overvaren?” moeten draaien alvorens te kunnen oversteken, heeft de afdeling Mechelen een schrijven gericht aan Afdeling Wegen & Verkeer Antwerpen met daarin een gedetailleerde en geïllustreerde lijst van vastgestelde knelpunten.

“Wij hebben AWV gevraagd om deze knelpunten te regulariseren tegen het begin van het nieuwe schooljaar”, besluit Luc Van Espen van Fietsersbond Mechelen.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar